Ένας «Μandragoras» φύτρωσε στην Καλλιθέα

Το νέο εστιατόριο της οδού Ευαγγελιστρίας διάλεξε για όνομά ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και γευστική ρότα ελληνο-μεσογειακή.

Ένας «Μandragoras» φύτρωσε στην Καλλιθέα

Ο νέος ένοικος στο μικρό χώρο στην Καλλιθέα που φιλοξένησε το «Mαγέρικο της Νάγιας» και τον «Ανθό» του Γιώργου Γεράρδου μέχρι εκείνος να μετακομίσει στην Κηφισιά, διάλεξε για όνομά του ένα βοτάνι τυλιγμένο σε θρύλους και τελετουργικά. Πίσω από το «Mandragoras», που άνοιξε μόλις στην οδό Ευαγγελιστρίας, βρίσκονται ο Μάκης Κουτσονίκας, εδώ και εννιά χρόνια σεφ του «Αγορά Select» στα Ιλίσια, και η αδερφή του Ελένη. Το στιλ παραμένει ίδιο, με χειροποίητο χαρακτήρα, ένα μιξάξ από πέτρα, ξύλο, πλακάκι και μωσαϊκό με ρετρό πνεύμα, κι η ανοιχτή κουζίνα κρατάει ελληνική ρότα φτιάχνοντας φάβα ρεβιθιού με καπνιστό χέλι ή μια σαλάτα-σπασμένη σπανακόπιτα, ρίχνοντας βουβαλίσιο καβουρμά με αβγά και ντομάτα στο τηγάνι και συνδυάζοντας ψαρονέφρι σχάρας με ψητά νεροκρέμμυδα Ζακύνθου και πουρέ φουρνιστής πατάτας. Λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ και οι τιμές είναι αρκετά προσιτές, με τα κυρίως πιάτα να κυμαίνονται μεταξύ € 6 και 10.

Περισσότερες πληροφορίες

Mandragoras

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.