«Soleto»: Festive dining

Premium dishes αλλά και προτάσεις για κάθε διάθεση με τη σφραγίδα του Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος αντλεί ιδέες από τις κουζίνες του κόσμου, σε ένα feelgood εστιατόριο ιδανικό για γιορτινές εξόδους.

«Soleto»: Festive dining

Premium dishes αλλά και προτάσεις για κάθε διάθεση με τη σφραγίδα του Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος αντλεί ιδέες από τις κουζίνες του κόσμου, σε ένα feelgood εστιατόριο ιδανικό για γιορτινές εξόδους.

«Soleto»: Festive dining - εικόνα 1

Τα δεντράκια στον εξωτερικό χώρο ακτινοβολούν έτσι όπως είναι τυλιγμένα­ με άπειρα φωτάκια, ενώ μέσα στη σάλα νιώθεις ότι ζεις ένα παραμύθι: παντού κλαδιά καταστόλιστα με φώτα, βιτρίνες με συλλεκτικά vintage παιχνίδια από τα ’60s-’80s (η ιδιοκτήτρια Έλενα Παπαθάνου έχει κάνει εκπληκτική δουλειά), ωραίες μουσικές και γενικά μια αίσθηση χαράς και ανεμε­λιάς. Με αυτήν τη σούπερ μοντέρνα υπερπαραγωγή στο background, το γαστρονομικό στιλ αποτελεί το άλλο μέγα ατού του μαγαζιού.

Σχεδόν ό,τι θελήσεις βρίσκεται στο πιάτο σου: από σούσι και τα λοιπά γιαπωνέζικα εδέσματα του Asian Room μέχρι τα ριζότο, τις πίτσες ή τα κρεατικά του Italian Room. Κι εδώ είναι αναγκαία μια επεξήγηση: ο κατάλογος του τελευταίου έχει μεν πυρήνα ιταλικό, αλλά απλώνεται και σε άλλες διεθνείς γεύσεις, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά premium dishes με «πολυτελή» υλικά (μοσχάρι wagu, αστακός, τρούφες κ.ά.) και healthy-bio eating προτάσεις.

«Soleto»: Festive dining - εικόνα 2

Για αρχή δοκιμάσαμε ορεκτικές rock shrimps, ήτοι τραγανές γαρίδες με spicy κρεμώδη σάλτσα, κόκκινο λάχανο και ραντίτσιο, ενώ συνεχίσαμε με ένα πληθωρικό combo shasimi (σολομός, τόνος, λαβράκι, γαρίδες Κοιλάδας, σφυρίδα από τις Σπέτσες) και nigiri (σολομός, τόνος, λαβράκι) με εντυπωσιακή παρουσίαση, άψογο κόψιμο και πολύ καλά δουλεμένο ρύζι. Απολύτως ξεχωριστό πιάτο ο μεσογειακός τόνος μαριναρισμένος με λαχανικά (ελάχιστο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φινόκιο, ελιές­, κάππαρη και ξύσμα λάιμ), όλο αρώματα και ισορροπία μεταξύ έντασης και γλυκύτητας. Το ριζότο με σπαράγγια, κρέμα σπαραγγιών και λάδι τρούφας και το ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι ήταν δύο εξαιρετικά στη λιτότητά τους πιά­τα, μια πραγματική «σπουδή σε ένα υλικό». Την ίδια γραμμή ακολουθούσε και η ποικιλία άγριων μανιταριών σοτέ με flakes παρμεζάνας και πραλίνα φουντούκι, με τη γεύση της πραλίνας να κοντράρει μοναδικά τα μανιτάρια.

«Soleto»: Festive dining - εικόνα 3

Κορυφαία η ταλιάτα­ με demi-glace sauce αρωματισμένη με marsala. Εκτός από το άψογο ψήσιμο που έκανε το κρέας να λιώνει στο στόμα, πόσες­ φορές απολαμβάνεις τη διάσημη­ demi-glace φτιαγμένη βήμα βήμα­ (κι έχει πολλά βήματα!) από τον ίδιο τον σεφ και όχι βγαλμένη από κάποια συσκευασία; Ο έμπειρος και πολύ δημιουργικός σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, ο οποίος επιμελείται το μενού, έχει φροντίσει να είναι τα πάντα χειροποίητα –οι ζύμες, οι σάλτσες και τα ψωμιά–, ενώ το βιο­λογικό ελαιόλαδο και τα λαχανικά είναι παραγωγής των ιδιοκτητών. Σημειώστε επίσης ότι εδώ φτιάχνονται και τα επιδόρπια: πάβλοβα με φράουλες, τιραμισού και μια πολύ ενδιαφέρουσα τριλογία bitter ­σοκολάτας. Το ζεστό Amaro με πορτοκάλι στο τέλος είναι τόσο –μα τόσο– Christmas! Το «Soleto» είναι σίγουρα μια σπουδαία πρόταση για φαγητό και οπωσδήποτε μια πολύ καλή ιδέα για έξοδο μέσα στις γιορτές.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460. Τιμή: € 35-50.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.