6 στάσεις για aperitivo

Αγαπημένη ιταλική συνήθεια χαλαρής κοινωνικοποίησης αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, ανοίγει την όρεξη βάζοντας δίπλα σε ανάλαφρο/φινετσάτο ποτό και μια ιδέα από τσιμπολόγημα. Το aperitivo έχει φλερτάρει κι άλλες φορές με το αθηναϊκό κοινό, πλέον όμως δείχνει να απλώνει πιο βαθιές ρίζες.

6 στάσεις για aperitivo

Αγαπημένη ιταλική συνήθεια χαλαρής κοινωνικοποίησης αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, ανοίγει την όρεξη βάζοντας δίπλα σε ανάλαφρο/φινετσάτο ποτό και μια ιδέα από τσιμπολόγημα. Το aperitivo έχει φλερτάρει κι άλλες φορές με το αθηναϊκό κοινό, πλέον όμως δείχνει να απλώνει πιο βαθιές ρίζες. Σας δίνει ραντεβού...

Στο «Οdori»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 1

Στην καλόγουστη vermuteria πίσω από την Πλατεία Κλαυθμώνος έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τρία μικρά Νegroni σε μπουκαλάκια των 60 ml ή να φτιάξεις το δικό σου! Τσέκαρε οπωσδήποτε και τα έξι κοκτέιλ από τη λίστα του Μανόλη Λυκιαρδόπουλου (φωτό) που συνθέτουν το «Aperitivo ritual», ανάμεσα στα οποία το πολύ καλό Piazza Castello με Martini Riserva, Speciale Rubino, καφέ cold brew, Fernet Branca και τόνικ, το Spritz in a Bottle και το Strawberry frappe. Η γευστική συνοδεία αλά ιταλικά.

Στο «Pepe Aperitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 2

Στο νέο, και ήδη μονίμως γεμάτο all day spot της Τσακάλωφ, στις 7-9 μ.μ., λίγο προτού η μπάρα και η μουσική μπουν σε νυχτερινό mode, είναι η τέλεια ώρα για ένα όμορφα ισορροπημένο Negroni, ένα Rouge Spritz ή κάποιο prosecco cocktail με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα. Αν θέλεις να τσιμπήσεις, πάλι, προτείνουν ιταλικά τυριά και αλλαντικά, ταρτάρ, crostini κ.λπ.

Στο «Villa Grigio 46»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 3

Τα Americano, Aperol Spritz, Negroni, Sbagliato, Bellini και Rossini έχουν την τιμητική τους στο μικρούλι, κλεισμένο με φράχτη πρασινάδας, γκριζοντυμένο και καλλιτεχνόφιλο vino & aperitivo bar που φύτρωσε ανάμεσα στα μαγαζιά της Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Συνοδεύονται από ιταλικά και μη μεζεδάκια (χωρίς χρέωση) και jazzy, funk και swing ακούσματα.

Στο «Νapolitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 4

Αυτό το σενάριο δεν είναι τόσο μπαρίστικο, είναι όμως χαλαρό, easy going και δίπλα στο κύμα. Το φιλικό και προσιτό spot της Μαρίνας Φλοίσβου ζευγαρώνει (εξ ου και το όνομα) δύο συνήθειες της γείτονος: τη ναπολιτάνικη πίτσα που ψήνει στον ξυλόφουρνο και κάποια ελαφριά κοκτέιλ που συνδέονται με το aperitivo, δίπλα στα οποία βάζεις άνετα και κάποιο panini.

Στα «Divani»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 5

Ο Όμιλος ξενοδοχείων Διβάνη πρόσφατα εγκαινίασε τo δικό του Martini Aperitivo. Έτσι λοιπόν Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 6 έως τις 8 μ.μ. στο «Brown’s Cigar Lounge» του «Divani Caravel», στο «Α&D bar» του «Apollon Palace & Thalasso» και στο «D Bar» του «Divani Palace Acropolis» σας περιμένουν Martini cocktails με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καπνιάρη και συνοδευτικό fingerfood.

Στο «Aperitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 6

Ένας χώρος που τιτλοφορείται «Αperitivo» εκτός από το όνομα δεν μπορεί να μην έχει και τη χάρη. Έτσι λοιπόν, στο εν λόγω all-day στέκι της Γλυφάδας με την κομψή κλασική διακόσμηση και την απαλή ιταλική μουσική από τις 5 το απόγευμα και μετά τα Aperol Spritz (και τα Negroni και τα Bellini) δίνουν και παίρνουν. Σε ρόλο συνοδευτικών, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και διάφορα panini.

Περισσότερες πληροφορίες

Aperitivo

Κύπρου 70, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.