Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια

Καινούργιο καφε-μπαρο-μεζεδοπωλείο στη συμβολή Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, για φιλικό τρωγοπίνειν όλες τις ώρες.

Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια

Καινούργιο καφε-μπαρο-μεζεδοπωλείο στη συμβολή Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, για φιλικό τρωγοπίνειν όλες τις ώρες.

Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια - εικόνα 1

Έστησε πριν από ένα μήνα και κάτι τη… φωλιά της σε μια γωνιά της Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, αράδιασε μεταλλικά τραπεζάκια κι έναν ξύλινο πάγκο στο πεζοδρόμιο και άρχισε σταδιακά να γίνεται γνωστή στη γειτονιά. Λιτο-διακοσμημένη, με χαλαρή διάθεση, η «Σουσουράδα» κινείται σε στιλ καφέ-μεζεδοπωλείου: ανοίγει από το πρωί με καφέ, σάντουιτς και πίτες, ενώ στη συνέχεια πιάνει το κρασί και το τσίπουρο βάζοντας δίπλα τους νόστιμα και καλοβαλμένα μικρά πιατάκια σε καλές τιμές (κυμαίνονται μεταξύ € 4,50-7).

Εμείς ξεκινήσαμε με λευκό ταραμά με κρεμώδη υφή και πίκλες από κρεμμύδι, γευστική φάβα Φενεού με χταπόδι και σος καπνιστής πιπεριάς, κυμινάτο πουρέ από ρεβίθι στολισμένο με ολόκληρα τραγανά ρεβιθάκια κι ένα ταμπουλέ με μπόλικο μαϊντανό και λιαστή ντομάτα, που κρατούσε ωραία στο δόντι. Δοκιμάσαμε επίσης αφράτα χτυπητά αβγά με σύγκλινο και ταλαγάνι με σπιρτόζικη μαρμελάδα λεμόνι, μια μπρουσκετούλα με μανιτάρια καθώς και λαβράκι με κρούστα ψωμιού κι εσπεριδοειδή λίγο παραπάνω αλμυρό, αλλά ανάλαφρο και νόστιμο.

Στο τέλος ήρθε μια συμπαθητική παραλλαγή του μπανόφι σε σπιτικό στιλ. Τα τραπέζια είναι μικρά, ευνοώντας κυρίως το τετ-α-τετ και τις μικρές παρέες, και νομίζω ότι με το στιλ του μαγαζιού, που αξονάρει στο τσιμπολόγημα και το φιλικό κουβεντολόι, θα πρέπει να πληθύνουν οι λύσεις για τους… πιο πολλούς^ από ό,τι κατάλαβα, πάντως, η διαρρύθμιση είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Έχετε υπόψη ότι μπορείτε να καθίσετε και για ποτό ή κοκτέιλ. Η «Σουσουράδα» έχει και το μπαρ της.

Περισσότερες πληροφορίες

Σουσουράδα

Μαυρομιχάλη 44 & Βαλτσετσίου, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.