Enoteca Da Salvatore: Το ιταλικό που αγαπάει το κρασί

Απαστράπτον και ολοκαίνουργιο, το ιταλικό wine-restaurant «Enoteca da Salvatore», με τον έμπειρο σεφ Salvatore Antolina και την ομάδα τού γνωστού εστιατορίου «Sale Bianco».

Enoteca Da Salvatore: Το ιταλικό που αγαπάει το κρασί

Απαστράπτον και ολοκαίνουργιο, το ιταλικό wine-restaurant «Enoteca da Salvatore», με τον έμπειρο σεφ Salvatore Antolina και την ομάδα τού γνωστού εστιατορίου «Sale Bianco», τολμάει με λαμπερό μαύρο χρώμα μέσα-έξω, βάζει στο επίκεντρο το εντυπωσιακό μπαρ με την πλατιά χρυσή μπορντούρα –σημειώνουμε με έμφαση τη wine list με περισσότερες από 180 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό, ιταλικό και γαλλικό αμπελώνα και τη λίστα με τα κοκτέιλ– και εντυπωσιάζει με αυθεντικά πιάτα της Μπότας.

Τώρα το καλοκαίρι, η οροφή αποσύρεται, τα πλαϊνά τοιχώματα σηκώνονται και ολόκληρο το εστιατόριο, με τις εντυπωσιακές ντιζαϊνάτες λεπτομέρειές του, εκτίθεται στην αέναη κίνηση της Γλυφάδας και το αεράκι που έρχεται από τη θάλασσα. Εξαιρετική η πίτσα με πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη, χειροποίητη pasta fresca με φοβερές σάλτσες και σοβαρό πλεονέκτημα οι πολλές προτάσεις για κρεατικά σε ενδιαφέρουσες κοπές και ράτσες (Black Angus gold label, Chianina Toscana κ.ά.). Μουσική από DJ τα παρασκευοσαββατοκύριακα, άπλετος φωτισμός το βράδυ και, ρομαντική λεπτομέρεια, δύο ευωδιαστά αναρριχόμενα ρυγχόσπερμα στη σάλα…

Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα, 2108940007, ENOTECA-da-Salvatore-953298704723193

Περισσότερες πληροφορίες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.