6 στάσεις για φαλάφελ

Είναι νόστιμα, είναι νηστίσιμα/χορτοφαγικά, είναι οικονομικά, και έρχονται με διάφορα… παρελκόμενα. Ιδού έξι στέκια, φιλικά στο χρήστη, που κινούνται στο ρυθμό του χρυσαφένιου ρεβιθοκεφτέ, καθένα με τη δική του συνταγή:

6 στάσεις για φαλάφελ

Eίναι νόστιμα, είναι νηστίσιμα/χορτοφαγικά, είναι οικονομικά, και έρχονται με διάφορα… παρελκόμενα. Ιδού έξι στέκια, φιλικά στο χρήστη, που κινούνται στο ρυθμό του χρυσαφένιου ρεβιθοκεφτέ, καθένα με τη δική του συνταγή:

Βaba Ganoush

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 1

Κάνει θραύση στην πλατεία Βαρνάβα και δικαίως. Δοκιμάστε το όμορφα αρτυμένο φαλάφελ-σήμα κατατεθέν με μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγκανούς) πιρουνάτη και όμορφα καπνιστή, ταχίνι, χαρίσα και ντομάτα, και την εκδοχή με τραγανή πολίτικη σαλάτα, επίσης δυνατή. (Εμπεδοκλέους 25, Παγκράτι, 2121050351)

Falafeladiko

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 2

Στην Κηφισιά θα δοκιμάσετε τραγανά φαλάφελ σε αραβική πίτα με ντομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα, σος γιαουρτιού, ταχίνι και πάστα πιπεριάς Φλωρίνης. Έχετε υπόψη ότι τα ρεβιθοκεφτεδάκια τους τα σερβίρουν και σε καλαθάκι, μικρό (με πέντε) και μεγάλο (με δέκα) τεμάχια. (Δροσίνη 5, Κηφισιά, 2108013413)

Falafellas

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 3

Δεν είναι διόλου περίεργο, ιδίως την ώρα που κλείνουν τα μαγαζιά, να πετύχεις ουρά μπροστά του στον πεζόδρομο της Αιόλου. Η συνταγή έχει αραβική πίτα, τηγανητή μελιτζάνα, αγγούρι, μαρούλι, ταχίνι, σος γιαουρτιού. Έκλεινε νωρίς, εδώ και λίγο καιρό όμως λειτουργεί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. (Αιόλου 51, 2103239809)

Νot Just falafel

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 4

Παιδί του κέντρου κι αυτό, με βιομηχανική αύρα. Αν σου αρέσουν τα καυτερά, διάλεξε τα φαλάφελ σου τυλιγμένα σε αραβική πίτα παρέα με συριακή πικάντικη σάλτσα μουχαμάρα, την οποία δροσίζουν ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι με δυόσμο, γιαούρτι και πίκλες. (Ρόμβης 16 και Περικλέους, 2103211393)

Sumsum

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 5

Έξτρα μυρωδάτα τα χρυσαφένια φαλάφελ του Σύριου Άχμαντ, τον οποίο τον φωνάζουν και Μιχάλη. Τα πατάει ελαφρά και τα κλείνει σφιχτά σε αραβική πίτα με χούμους, σος από ταχίνι, ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, μαϊντανό και δυόσμο. (Σόλωνος 86, 2103642804, 2114060466)

The Falafel Project

6 στάσεις για φαλάφελ - εικόνα 6

Έχουν τέσσερις βασικές συνταγές, το Original, το Purple Haze (λάχανο, καρότο και σταφίδες, ντιπ παντζαριού με κόλιανδρο και κάρδαμο, καραμελωμένα κρεμμύδια), το καυτερό Smoke & spice με τσίλι και το Mediterranean, μπορείς όμως να φτιάξεις και… custom made φαλάφελ κάνοντας το δικό σου συνδυασμό. (Χαϊμαντά 19-21, Χαλάνδρι, 2106819192)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.