Ο Χρόνης Δαμαλάς και πάλι στο "Gaspar"

Επιμελείται εκ νέου, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του εστιατορίου Άρη Καλλιπολίτη, το μενού.

Ο Χρόνης Δαμαλάς και πάλι στο «Gaspar»

Ο με αξιόλογη πορεία στο ιαπωνικό/fusion τερέν της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής Χρόνης Δαμαλάς συνεργαζόταν για αρκετό καιρό με το ντιζαϊνάτο all-day "Gaspar" των αδερφών Πιτσιλή στο Νέο Ψυχικό. Τώρα, μετά από διάλειμμα τριών χρόνων, επέστρεψε και επιμελείται εκ νέου, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του εστιατορίου Άρη Καλλιπολίτη, το μενού, που έχει μεν μεσογειακή-διεθνής βάση, έχει όμως και το sushi "κομμάτι" του. Από τη μία λοιπόν έχεις παπαρδέλες με σκορπίνα, καπνιστή ντομάτα και αφρό λεμόνι-μαντζουράνα ή μια ταλιάτα, κι από την άλλη τατάκι μοσχαριού με σαλάτα καρότου, βερμιτσέλι και μαρμελάδα τσίλι, αλλά και νιγκίρι, σασίμι, ρολάκια και sushi combos. Όσο για τα γλυκά, τα υπογράφει πάντα ο Διονύσης Αλέρτας – κι αν ανησυχήσατε, το γνωστό beurre sale είναι πάντα παρόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.