6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα

Από μικρό, αναζωογονητικό τσίμπημα που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα μέχρι κάψα που εκρήγνυται σαν βόμβα: έξι και να καίνε...

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα

από μικρό, αναζωογονητικό τσίμπημα που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα μέχρι κάψα που εκρήγνυται σαν βόμβα: έξι και να καίνε...

Το Άδανα Κεμπάπ

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 1

…του «Μπάρμπα Αλέξη» (σε Κηφισιά, Ρέντη, Νέα Χαλκηδόνα) είναι πολύ καλό, ζουμερό, διάχυτα πικάντικο, όπως του πρέπει, κι έρχεται πάνω σε χειροποίητη πίτα, μαζί με κρεμμύδι πασπαλισμένο­ με σουμάκ. Δυνατή περίπτωση.

Η σάλτσα Hotcha

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 2

…στο «Food Mafia». Φτιάχνεται με bhut jolokia (από τις πιο καυτερές πιπεριές του πλανήτη) και με μία σταγόνα βγάζεις φωτιές. Ο Ηλίας Σκουλάς τη βάζει στα τάκος με ψητή αστακοουρά που φτιάχνει, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε και για το σπίτι.

Το σουτζούκι Αδάνων τηγανιά

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 3

…στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», εκεί που η Ευριπίδου συναντάει τη Σωκράτους, θα έπρεπε να έρχεται με σήμανση hot, hot, hot! Το σουτζούκι είναι διαολεμένα καυτερό και συνοδεύεται από αβγά μάτια, ντομάτα και γιαούρτι, για να το σβήσεις λίγο.

Οι γαρίδες κανταΐφι

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 4

…στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο. Πάνω σε τραγανό στρώμα από κανταΐφι, οι φρέσκες γαρίδες με τη γλυκοκαυτερή ένταση του πιπερόμελου του Ναουμίδη εκτοξεύονται σε άλλη διάσταση, ενώ και το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης τους πάει πολύ.

Τα madras και vindaloo

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 5

…στο «Little India» στη Νέα Ερυθραία. Είναι δύο πιάτα που κάνουν διεθνώς high score στο χρηματιστήριο της πικάντικης γεύσης, και στο χαριτωμένο εστιατόριο της Θάλειας Ματίκα δεν πάνε πίσω. Είναι δε και πολύ οικονομικά.

Tο Phad Bai Grapao

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 6

…στο όμορφο ταϊλανδέζικο εστιατόριο «Tamarind» στο Μεταξουργείο. Το μοσχαράκι σοτέ, μαγειρεμένο με βλαστάρια μπαμπού, γλυκό βασιλικό και μπόλικο τσίλι είναι αρωματικό, νόστιμο και με χαρακτηριστική, έξτρα πικάντικη πυγμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Tamarind, Thai Kitchen

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
  • Ethnic κουζίνες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Little India

Π. Ιωακείμ & Κρήνης 2, Ν. Ερυθραία
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.