6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα

Το έχει αυτό η θάλασσα, σε κάνει να νιώθεις ότι ξεφεύγεις, ότι δραπετεύεις για λίγο, ότι παραμένεις σε ρυθμούς διακοπών. Πιάσε, λοιπόν, τραπέζι στην παράλια Αττική, Νότια και Ανατολική.

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα

Το έχει αυτό η θάλασσα, σε κάνει να νιώθεις ότι ξεφεύγεις, ότι δραπετεύεις για λίγο, ότι παραμένεις σε ρυθμούς διακοπών. Πιάσε, λοιπόν, τραπέζι στην παράλια Αττική, Νότια και Ανατολική.

«Ark»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 1

Η πιο εντυπωσιακή φετινή άφιξη της παραλίας έχει αποικιακό look. Στη Γλυφάδα, με βεράντα πάνω στη θάλασσα, ξεκινά με πρωινό –και 40 διαφορετικές επιλογές καφέ– και για τη συνέχεια έχει μοντέρνα ελληνική θαλασσινή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη.

«Mοοrings»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 2

Στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, με ένα άπαιχτο πρασινο-γάλανο λιμανάκι στα πόδια του και ανανεωμένο, ζεστά μοντέρνο χώρο, διαθέτει προτάσεις φαγητού οι οποίες καλύπτουν μεγάλη γκάμα γευστικών στιλ που «δένουν» γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου.

«Eden Beach»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 3

Στο εστιατόριο της ντιζαϊνάτα ανανεωμένης παραλίας του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο το φαγητό, εκτός από γαλάζιο φόντο, έχει και την υπογραφή του Χριστόφορου ­Πέσκια. Στο μενού ταραμο­σαλάτα με τσιπς γαρίδας, σολομός τεριγιάκι…

«Ο Ζούμπερης»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 4

Η κλασική ψαροταβέρνα, που μετράει πολλές δεκαετίες ιστορίας στο Ζούμπερι, στρώνει τη θαλασσινή πραμάτεια της σε ένα ντεκ πάνω στο κύμα. Μπορείτε να καθίσετε και για έναν freddo, ένα χυμό ή κάποιο σνακ στο αδελφό cafe ακριβώς δίπλα.

«Θέα Θάλασσα»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 5

Όνομα και πράγμα αυτή η ψαγμένη ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο: μπροστά της δένουν βαρκάκια και ιστιοπλοϊκά. Ουζομεζέδες, όστρακα, φρέσκα ψάρια, γνωστές και άγνωστες θαλασσινές μακαρονάδες δίνουν το «παρών», με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

«Ψαροπούλα»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 6

Η κουζίνα της γνωστής ψαροταβέρνας, η οποία κοντεύει τις πέντε δεκαετίες στο Πόρτο Ράφτη, δουλεύει στο φουλ τροφοδοτώντας το ξύλινο ντεκ πάνω στην άμμο, μπροστά στις ψάθινες ομπρέλες, με αχνιστά μύδια, μακαρονάδες θαλασσινών, φρέσκο ψητό ψάρι και άλλα πολλά.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροπούλα

Λεωφ. Αυλακίου 118, Πόρτο Ράφτη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ζούμπερης

Παραλία Ζούμπερι, Νέα Μάκρη
  • Εστιατόρια

Moorings

Μαρίνα Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.