Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό

Πολύ νόστιμος χώρος –«salero» άλλωστε θα πει αλατιέρα, κελάρι αλατιού, όπως και γευστικό στα ισπανικά–, με δυνατά χρώματα παντού και arty ατμόσφαιρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στη χαρακτηριστική σκηνογραφία των Εξαρχείων.

Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό

Πολύ νόστιμος χώρος –«salero» άλλωστε θα πει αλατιέρα, κελάρι αλατιού, όπως και γευστικό στα ισπανικά–, με δυνατά χρώματα παντού και arty ατμόσφαιρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στη χαρακτηριστική σκηνογραφία των Εξαρχείων. Το κοινό πολυσυλλεκτικό και αυτό (νέοι, μεγαλύτεροι, οικογένειες), του δίνει επιπλέον ζωντάνια και απλώνεται από τον μπροστινό χώρο με τη μεγάλη μπάρα και την όμορφη πίσω αυλή για τους καπνιστές μέχρι τον επάνω όροφο και τα τραπεζάκια της πεζοδρομημένης Βαλτετσίου. Άπλα και χαλαρή διάθεση, λοιπόν, για μια κουζίνα που βάζει σε πρώτο πλάνο τα tapas, για να ανοιχτεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό - εικόνα 1

Το σίγουρο είναι πως δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, αφού η γευστική βεντάλια περιλαμβάνει γύρω στις 20 επιλογές: χούμους σε πιτούλες, γαρίδες πανέ με κρούστα αμυγδάλου και γλυκόξινη σος, patatas bravas, βουβαλίσια μοτσαρελάκια με ντοματίνια και jamon, empanadas γεμιστές με κοτόπουλο κ.ά. Στα πιάτα ημέρας, εκτός από ζυμαρικά, ριζότο (με σύγκλινο, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί) και παέγια θαλασσινών, συναντάς επιλογές όπως το κοτόπουλο σοτέ με σάλτσα μαστίχας, πορτοκάλι και φρέσκο δυόσμο συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και το rib eye σχάρας μαριναρισμενο σε φρέσκα μυρωδικά με σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Η crema Catalana στα επιδόρπια κρατάει ψηλά το ισπανικό τέμπο, ενώ στο μέτωπο του ποτού υπάρχουν πάνω από δύο ντουζίνες επιλογές για κρασί σε ποτήρι, sangria σε διάφορες εκδοχές και κοκτέιλ με άκρως καλοκαιρινή διάθεση (όπως το daiquiri καρπούζι). Το μαγαζί προσφέρει κάθε μέρα ένα μενού με σαλάτα ή σούπα, κυρίως πιάτο κι ένα ποτό από € 12,90.

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, 2103813358, www.salero.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.