Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Είναι και άλλα ωραία street foods, με διά­φορα εθνικά πρόσημα, που φιλοξενούνται μέσα σε λογιών-λογιών ­πιτούλες κι έχουν έρθει με σκοπό να σε... τυλίξουν.

Κεμπάπ γαρίδας
Έχουμε δοκιμάσει τα fish & chips τους και ήταν καλά, αλλά στο Fish Food Βar στο Κολωνάκι μπορείς να φας κι ένα κεμπάπ τυλιχτό και νηστίσιμο. Το πικάντικο κεμπάπ γαρίδας που προτείνουν στο μοντέρνο θαλασσινό στέκι στο 10 της οδού Καψάλη το κλείνουν σε αραβική πίτα μαζί με σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου και pico de gallo.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 1

Μοσχαράκι tagine
Στο Tortuga, στο Νο 1 της οδού Αρχιμήδους στο Παγκράτι, το στίγμα δίνουν οι homemade tortillas. Ως προς τη γέμιση, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές, όπως κέμπαπ, κοτόπουλο με κάρι κ.ά., αλλά διαλέγω το αρωματικό, μαγειρευτό αλά μαροκέν με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα μοσχάρι, που συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι. Ταζίν επικινδύνως…

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 2

Λαχματζούν
Στο λιλιπούτειο Feyrouz, που θα το βρεις στη μικρή, κάθετη στον πεζόδρομο της Αιόλου Καρόρη, το λαχματζούν σου το παίρνεις τυλιχτό σε ρολάκι, με χειροποίητο ζυμάρι, απλό ή ολικής άλεσης, και είναι πολύ καλό. Το classic είναι με κιμά, ελαφρώς πικάντικη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς, γιαούρτι και σαλατίτσα. Αν όμως δεν θέλεις κρέας, η κ. Ελένη-Φεϊρούζ έχει και χορτοφαγική εναλλακτική.

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 3

Κοτόπουλο tikka
Η κλασική ινδική σπεσιαλιτέ στο Mirch στο Μοναστηράκι (Ερμού 109) έρχεται σε streetfood εκδοχή: κοινώς είναι του χεριού σου. Έρχεται, κόκκινο-κόκκινο, τυλιγμένο σε μια μεγάλη πίτα naan ψημένη σε φούρνο tandoor, με λαχανικά, μυρωδάτο και ήπια καυτερό. Στον κατάλογο τιτλοφορείται «ινδικό σουβλάκι».

Τα «άλλα» τυλιχτά: 6 street food απ’ όλο τον κόσμο - εικόνα 4

Chili con carne
Αν σου αρέσουν τα καυτερούτσικα μεξικάνικα, η γνωστή μείξη κιμά με κόκκινα φασόλια, τσίλι και μυρωδικά είναι κατά πάσα πιθανότητα από τα αγαπημένα σου. Στο Ancho Μexican Grill στο Χαλάνδρι θα το δοκιμάσεις αφού επιλέξεις πρώτα τo «περιτύλιγμα» τορτίγιας –burrito, quessadilla ή taco– και θα το συνοδεύσεις είτε με μπίρα είτε με παγωμένη Margarita (Γυφτοπούλου & Κολοκοτρώνη).

Φαλάφελ
Είναι αφράτα και νόστιμα τα χρυσαφένια, σουσαμάτα φαλάφελ στο μικρό Sumsum στη συμβολή Σόλωνος και Ασκληπιού. Ο Αhmad τα πατάει (έτσι συνηθίζεται στην πατρίδα του τη Συρία) ελαφρώς στο κέντρο και τα τυλίγει σε μεγάλη αραβική πίτα με χούμους, ταρατόρ (σος από ταχίνι), μαρουλάκι, ντομάτα, μαϊντανό και δυόσμο, που τους δίνουν έξτρα δροσιά. Αν το ζητήσετε καυτερό, συνοδεύστε το με αϊράνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Feyrouz

Καρόρη 23 & Αιόλου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.