6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας

Εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσεγμένες μαγειρικές τεχνικές, ευφάνταστες συνθέσεις: τα πάντα συνωμοτούν για απίθανες θαλασσινές σπεσιαλιτέ και απολαύσεις.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας

Εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσεγμένες μαγειρικές τεχνικές, ευφάνταστες συνθέσεις^ τα πάντα συνωμοτούν για απίθανες θαλασσινές σπεσιαλιτέ και απολαύσεις.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 1

Αστακός a la minute στο «F+W»
Ψήνουν μπροστά σου την ουρά και τη δαγκάνα του αστακού, περιχύνοντάς τα με ένα κονσομέ από λάδι αστακού, μαζί με δροσιστική, πιπεράτη ρέβα και γιαπωνέζικο shiso. O Ολιβιέ Καμπανά κεντάει με αυτόν το νεολογισμό-βόμβα umami.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 2

Σολομός και χέλι στο «Milos Estiatorio»
Τα έχετε φάει και αλλού, αλλά τα καλούδια του Έξαρχου που φέρνει το «Milos» από τη Θράκη απλώς δεν παίζονται. Απίθανα μελωμένος κι ελαφοκαπνισμένος σολομός κι ένα πλούσιο βουτυράτο χέλι ζημιά.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 3

Χταποδάκι λιαστό στα «Γιουβετσάκια» της Γλυφάδας
Το τρώμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά έτσι όπως το περιποιείται ο κ. Χάρης Τζίτζης σπανίως το βρίσκεις. Είναι κυριολεκτικά μελωμένο, γλυκοφάγωτο και μερακλίδικο, χωρίς να χάνει όμως το τσαγανό του.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 4

Καραβίδα ταρτάρ στον «Παπαϊωάννου»
Είναι απίθανη η γλύκα της σάρκας της και το κοντράστ με τα αβγά της, που κριτσανίζουν σαν ωραίο χαβιάρι. Είναι από τα ωραιότερα πράγματα που φέρνει ο Γιώργος Παπαϊωάννου, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία των υλικών.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 5

Χταπόδι ψητό στο «Ούζομπαρ»
Τέτοιο μερακλαντάν χταπόδι δεν έχω ξαναφάει. Φρέσκο, εκ Καλύμνου, χτυπημένο όπως πρέπει και ουχί παραγουλιασμένο, ζουμερό σαν τον αφρό της θάλασσας αλλά και σέρτικο έτσι όπως ψήνεται τέλεια στη σχάρα.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 6

Ανεμώνες στον «Κόλλια»
Οι ανεμώνες της θάλασσας μοιάζουν με φαντεζί λουλούδια, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι φυτά, αλλά ανθόζωα. Έτσι όπως τις ελαφροτηγανίζει ο Κόλλιας, πάντως, είναι νοστιμότατες και μοιάζουν με αφράτο μυαλό με θαλασσινό άρωμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιουβετσάκια

Ιθώμης 20 & Μορέως, Άνω Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.