Το «Μoorings» σαν καινούργιο

Το γνωστό café-bar-restaurant του Κώστα Βακιρτζή στη Μαρίνα Βουλιαγμένης επέστρεψε… αγνώριστο.

Το «Μoorings» σαν καινούργιο

Το γνωστό café-bar-restaurant του Κώστα Βακιρτζή στη Μαρίνα Βουλιαγμένης επέστρεψε… αγνώριστο.

Το «Μoorings» σαν καινούργιο - εικόνα 1

Η τοποθεσία είναι σίγουρα υπερ-ατού σ’ αυτό το χώρο που μετράει δεκαετίες ιστορίας. Εκτός όμως από το προτέρημα του εντυπωσιακού φυσικού σκηνικού του, μπροστά στο κύμα, το «Μοοrings» στη Μαρίνα Βουλιαγμένης πλέον κερδίζει και σχεδιαστικά εύσημα: η επαναδιαμόρφωση του χώρου από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Μοlindris + Associates», σε γήινους χρωματισμούς, με ξύλινες επιφάνειες, πέτρα, μέταλλο, και διάφορες καλαίσθητες διακοσμητικές λεπτομέρειες του πήγε πολύ. Ξεκινάει πάντα από το πρωί με καφέ και σνακ, την επίβλεψη της κουζίνας, που κινείται σε μεσογειακό κατά βάση ύφος (βλ. καρπάτσιο από μοσχάρι ή σφυρίδα, κολοκυθοπιτάκια με χαλούμι, φετουτσίνε με μπολονέζ αστακού και αφρό μαύρης τρούφας, ταλιάτα από μαύρο χοίρο κ.α.) εξακολουθεί να έχει ο Ανδρέας Σχοινάς, ενώ ετοιμάζει και το roof terrace του, το νέο look του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη.

Περισσότερες πληροφορίες

Moorings

Μαρίνα Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.