6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια

Προεκλογικά ξεπορτίσματα, λόγια τις κάλπης και γεύσεις αυτοδύναμες: ξεχωρίσαμε έξι μεζεδο-στέκια για πριν και μετά το παραβάν, τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και πιάνουμε τραπέζι.

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια

Προεκλογικά ξεπορτίσματα, λόγια τις κάλπης και γεύσεις αυτοδύναμες: ξεχωρίσαμε έξι μεζεδο-στέκια για πριν και μετά το παραβάν, τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και πιάνουμε τραπέζι.

Αθηναϊκόν

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 1

Το ιστορικό ουζερί της οδού Θεμιστοκλέους είχε κι έχει πολιτικούς θαμώνες και μπορεί να παινεύεται ότι έχει ζήσει πολλές πολιτικές αναμετρήσεις. Θα τα πείτε, θα τα πιείτε, θα τσιμπολογήσετε γαύρο ξιδάτο, γίγαντες, σαρδελίτσες στη σχάρα, καραβιδάκια τηγανητά, πιπεριές ψητές…

Καραμανλίδικα του Φάνη

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 2

Πιάσε τραπέζι για ένα σαγανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά, πολίτικο σουτζούκι και αβγά κι ένα ουζάκι, σε ένα σχετικά καινούργιο στέκι με άρωμα παλιάς Αθήνας στην οδό Σωκράτους. Γιατί άλλα πράγματα θέλεις και άλλα δεν θέλεις να αλλάξουν ποτέ.

Υπερωκεάνιον

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 3

Πειραιώτικο –στη σκιά του Χατζηκυριάκειου– και νεο-παραδοσιακό, είναι ένα πολύ καλό spot για ουζο­κατάνυξη, παρέα και το απαραίτητο κοινωνικο-πολιτικό κουβεντολόι των ημερών. Στη σέντρα θα βάλετε στικ κολοκυθιού, κουτσομουρίτσες και άλλα μεζεδάκια με αύρα θαλασσινή.

Ουζερί του Λάκη

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 4

Κρυμμένο στο βάθος ενός μικρού πεζόδρομου στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι λίγο άλλης εποχής, είναι λίγο καλτ, είναι όμως και –πολύ– νόστιμο και μερακλίδικο. Αρκεί να δοκιμάσεις κολιό καπνιστό, θαλασσινά σαγανάκια και, βέβαια, τα φρέσκα ψαράκια του, που τα βλέπεις στον πάγο με το που μπαίνεις.

Tsipoutapas

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 5

Χιούμορ επιτοίχιο (αυτό κι αν μας χρειάζεται μέρες που ’ναι), συλλογή από ελληνικά αποστάγματα και λογιών λογιών μικρά πιατάκια, θαλασσινά και κρεατικά –άλλα πιο κλασικά και άλλα πιο απρό­σμενα–, σε ένα ατμοσφαιρικό και σίγουρα sui generis μαγαζί στη Μεταμόρφωση.

Οικονόμου

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 6

Μαγέρικο... διατηρητέο στην Τρώων, στα Πετράλωνα, που έχει τον κόσμο του. Ο οποίος κόσμος στην προκειμένη ανταλλάσσει απόψεις για τις πολιτικές συνταγές του κάθε κόμματος μπροστά σε λαχανοντολμάδες, αρνάκι με πατάτες φούρνου, μπακαλιάρο σκορδαλιά και άλλα –πιο κλασικά δεν γίνεται– πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αθηναϊκόν (το)

Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους 2, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.