Φώτα, κάμερα, φαγητό

Η νέα σειρά του Νational Geographic Channel «Eat: the story of food» έχει, από ό,τι φαίνεται, πολύ ψαχνό.

Φώτα, κάμερα, φαγητό

Η νέα σειρά του Νational Geographic Channel «Eat: the story of food» που ξεκινάει να προβάλλεται τη Δευτέρα 5/1 έχει, από ό,τι φαίνεται, πολύ ψαχνό.

Φώτα, κάμερα, φαγητό - εικόνα 1

Τελικά είμαστε ό,τι τρώμε; Το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς κοινούς παρονομαστές της ανθρωπότητας και η νέα σειρά του Νational Geographic Channel «Eat: the story of food» που θα ξεκινήσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas την Δευτέρα 5/1 επιστρατεύει σεφ, παρουσιαστές μαγειρικών εκπομπών, ιστορικούς, επιστήμονες και κάθε λογής γευσι-ειδικούς για να φωτίσει διαφορετικές πτυχές της εξελικτικής πορείας του στο χρόνο. Τα ωριαία επεισόδια της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής παραγωγής που υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του γευστικού πολιτισμού και των συσχετισμών του με την επιστήμη, την τεχνολογία, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθησία ή τις σύγχρονες ιδεολογικές δομές είναι έξι σε σύνολο. Κάθε Δευτέρα στις 9 μ.μ. θα μας τροφοδοτεί μέσω της μικρής οθόνης με νοστιμιές, εμπειρίες και τροφή για σκέψη, από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία στον Χριστόφορο Κολόμβο ή στη γαλλική επανάσταση, από το junk food στη μοριακή γαστρονομία και από τη μαζική εκτροφή κοτόπουλου στο veggie burger ή στον... τελευταίο εξορκισμό της γλουτένης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.