Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης

Μεγάλη εφεύρεση η πίτσα, κι εν Αθήναις όλο κι εξελίσσεται, έχοντας αποκτήσει πολλούς φανατικούς. Ιδού τέσσερις διευθύνσεις για δημιουργίες με ωραίο, τραγανό, λεπτό και μυρωδάτο ζυμάρι και καλοδιαλεγμένα toppings που σου κλέβουν την καρδιά.

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης

Μεγάλη εφεύρεση η πίτσα, κι εν Αθήναις όλο κι εξελίσσεται, οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που τα pizza bars και τα ιταλικά εστιατόρια που ξέρουν τα μυστικά της έχουν αποκτήσει πολλούς φανατικούς. Ιδού τέσσερις διευθύνσεις για δημιουργίες με ωραίο, τραγανό, λεπτό και μυρωδάτο ζυμάρι και καλοδιαλεγμένα toppings που σου κλέβουν την καρδιά.

Vespa Rossa

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 1

Ο Κώστας Τσίγκας στο καλαίσθητο ιταλικό του εστιατόριο στο Παγκράτι χωρίζει τις προτάσεις του σε pizza rossa και bianca (χωρίς ντομάτα δηλαδή). Από τη μια έχεις μια ωραία marinara ή μια ντοματένια πίτσα με… κεφτεδάκια και ρίγανη, και από την άλλη μια που συνδυάζει τρούφα, μανιτάρια και σπεκ ή έναν πλούσιο συνδυασμό με πατάτα καπνιστό χοιρινό και δεντρολίβανο. Άντε μετά να διαλέξεις.

Capanna

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 2

Αυτό το δημοφιλές κολωνακιώτικο στέκι ήταν από τα πρώτα που ανανέωσαν το σκηνικό της πίτσας στην πόλη. Σε ένα χώρο ζεστό, όμορφο, με απλή ξύλινη επίπλωση και το κεραμικό πλακάκι ν’ ανεβαίνει στον τοίχο, έκανε αμέσως σουξέ, και συνεχίζει ανάλογα, εκεί, στη συμβολή της πεζοδρομημένης Χάρητος και της Πλουτάρχου.

Cantinetta

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 3

Στο εστιατόριο του σινεφίλ Τάκη Βερέμη στη Γλυφάδα την πίτσα σου την χαίρεσαι κάτω από το βλέμμα του Ντε Νίρο, ο οποίος «επιβλέπει» σε ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο στον τοίχο. Ψημένη στον πετρόφουρνο, με λογιών-λογιών υλικά (μανιτάρια και γκορκοντζόλα μπρόκολο, αβγό, ντοματίνια, και ούτω καθεξής) έχει ωραία ζύμη που θυμίζει λεπτό, τραγανό ψωμί. Ακόμη και μόνη της -όχι ότι θα τη δοκιμάσεις μόνη της αλλά λέμε τώρα- έχει περισσή νοστιμιά.

Cosa Nostra

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 4

Δεν είναι μόνο ότι έχει ωραία πίτσα. Είναι ότι της φτιάχνει το απόλυτο σκηνικό ιταλιάνικου ristorante. Το ψηφίζεις άνετα ως ένα από τα πιο γοητευτικά μαγαζιά της Αθήνας, έτσι που είναι γεμάτο απίστευτες διακοσμητικές λεπτομέρειες, συλλεκτικά κομμάτια ανάμεσα στα οποία δύο μοναδικά highlights: το φοβερό κουρείο στο υπόγειο και το απίθανο τζουκμπόξ, ασορτί με το Σινάτρα που έχεις στα αυτιά.  

Περισσότερες πληροφορίες

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.