«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα - εικόνα 1

Χαρούμενο, πολύχρωμο μαγαζί δίπλα στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου, έχει μια μεγάλη αυλή με ωραία χρωματιστά ποδήλατα. Η κουζίνα είναι καλή, με μερίδες πληθωρικές και προσιτές τιμές. Η φέτα σε φύλλο, τηγανισμένη και σερβιρισμένη με μέλι, είναι πολύ καλή, αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα αφράτα αβγά μάτια τηγανισμένα με στάκα, μεζές που σε μαγνητίζει με τη βελούδινη υφή του.
Υπάρχει μια κρητική απόχρωση στην κουζίνα, που εκφράζεται με ωραία μαραθόπιτα, σφακιανόπιτα και γαμοπίλαφο (χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στο βράσιμο του ρυζιού ώστε να κρατάει λίγο). Σας προτείνω επίσης τους γευστικούς και τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και ακόμη πιο πολύ το ανατολίτικο κεμπάπ, ζουμερό και καλοφτιαγμένο όπως δεν το βρίσκεις συχνά. Ωραίο σεμιφρέντο, ελαφριά σοκολατόπιτα, συμπαθής πανακότα.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.