«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα - εικόνα 1

Δεν είναι πολύς καιρός που τα Άνω Πετράλωνα έχουν το κρεατο-στέκι τους. Και είναι και στιλάτο. Το «Κreas» άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού έχοντας την όμορφη ταράτσα ως πρώτο ατού –που δεν είναι και συχνό φαινόμενο στην περιοχή–, με καρέκλες σε χαρούμενα χρώματα, άνετα καναπεδάκια, γλομπάκια και μπόλικες γλάστρες, και ως δεύτερο το φούρνο Josper, ο οποίος ανεβάζει level στο ψήσιμο.
Ξεκίνησα με μια πλούσια και ισορροπημένη πράσινη σαλάτα με σταφύλι, κατσικίσιο τυρί, ηλιόσπορους και ντρέσινγκ με πετιμέζι, στεγνο-τηγανισμένα μπουρεκάκια με παστουρμά και κασέρι, ενώ το τηγάνι επιβεβαίωσαν και τα στικ κολοκυθιού, παρότι το ντιπ με κατσικίσιο τυρί και πελτέ μπορώ να πω ότι τα βάραινε – νομίζω ότι κάτι πιο δροσερό θα τους ταίριαζε καλύτερα. Τα αβγά μάτια με τραγανά πατατάκια, σύγκλινο και πιπεριές ήταν πληθωρική βόμβα νοστιμιάς, το hanger steak ήρθε ψημένο όπως το ζήτησα, αλλά θα επιστήσω την προσοχή σας και στο συκώτι, έξτρα τρυφερό, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να του προσθέτουν μια γλυκιά νότα.

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 2103247028. Τιμή: € 23-26.

Περισσότερες πληροφορίες

To Kreas

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.