Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα

Μια πυξίδα που δείχνει (αθηναϊκό) Νότο κι έξι γευστικά σενάρια με διαφορετικά συστατικά, σε μια δημοφιλή πιάτσα που παίζει αναντίρρητα σε πολλά ταμπλό.

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα

Μια πυξίδα που δείχνει (αθηναϊκό) Νότο κι έξι γευστικά σενάρια με διαφορετικά συστατικά, σε μια δημοφιλή πιάτσα που παίζει αναντίρρητα σε πολλά ταμπλό.

Food Mafia

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 1

Το απίθανο burger του Ηλία Σκουλά, η ξυλοφουρνιστή παέγια και το περουβιανό σεβίτσε θαλασσινών παίρνουν τον αέρα τους δίπλα στις γλάστρες με τα μυριστικά κι εσύ απολαμβάνεις την ήσυχη πλευρά της Γλυφάδας με ένα touch ­νυχτερινής Αμερικής.

Σαρδελάκι

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 2

Σε αυτό το λιτό, νεο-ταβερνέ στέκι γίνεται λαϊκό προσκύνημα: το στεγνο-τηγανισμένο ψιλό ψαράκι, το χταπόδι, τα καλαμαράκια, οι τρυφερές ψητές γαρίδες συνδυάζονται με ούζα και τσίπουρα αλλά και με γρήγορο σέρβις και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Moouu

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 3

Κι εγένετο κρέας! Picanha και oyster blade, flank steak και thin skirt έρχονται ψημένα ακριβώς όπως τα ζητάς (οι σερβιτόροι έχουν φροντίσει να σε κατατοπίσουν για το ψήσιμο που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά κάθε κομματιού), με βαθιά κρεάτινη νοστιμιά.

Mezze Glyfada

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 4

Kεφτεδάκια με σάλτσα φέτας ή αβγά μάτια με πατάτες και πικάντικο σουτζούκι, κρεατο-σουβλίτσες που γίνονται ανάρπαστες αλλά και μπακαλιαράκι καπνιστό με πιπερίτσες τουρσί και σαρδέλες σε μπρουσκέτα: μεζές έτσι, μεζές κι αλλιώς. Κι ένας πολύ όμορφος χώρος για side dish.

Cantinetta

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 5

Όταν ο σινεφίλ Τάκης Bερέμης συνεργάζεται με τον σεφ Κώστα ­Τσίγκα, δεν είναι διόλου περίεργο που γύρω από ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο του Ρόμπερτ ντε Νίρο στροβιλίζονται αργοψημένες πορκέτες, ωραίες καρμπονάρες και πίτσες με λεπτό και τραγανό ζυμάρι.

Δράμι

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 6

Στην Αγία Βαρβάρα η μεζεδο-αρχή και στη Γλυφάδα η μεζεδο-συνέχεια, σε ένα χώρο επίσης αλά παλιό μπακάλικο, παρεΐστικο και φιλικό. Στη «συλλογή» του θα βρεις μποχ­τσαδάκια, γκιουζλεμέδες, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστό τυρί, ­πανσετάκια και θαλασσινά.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δράμι

Φιλικής Εταιρείας & Λαοδίκης 22, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.