Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 1

Υπερωκεάνιο
Πειραιωτάκι απλό –με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες–, παρεΐστικο, στρώνει τραπέζια ακριβώς πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Η κουζίνα αρμενίζει με αύρα θαλασσινή: αλμύρα με ανθότυρο και ντοματίνια, σαρδέλες, γαριδάκι συμιακό…

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 2

Ρακί Μεζέ
Γραμμή για Καλλιθέα: με το πολύχρωμο εσωτερικό να λειτουργεί σαν σκηνικό, στα εξωτερικά τραπεζάκια δίπλα στα γλαστράκια με τα μυριστικά κυκλοφορούν πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι επίσης πολλές ρακές – το λέει και το όνομα άλλωστε.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 3

Tsipoutapas
Στη λογική των tapas μεν, ελληνικού χρώματος δε, με πολλά μικρά πιατάκια, θαλασσινά και κρεατικά, μια ικανή τσιπουρο-συλλογή από διάφορα σημεία της Ελλάδας και χαλαρή διάθεση σε μια μεγάλη αυλή –κάτω από τις μουριές– στη Μεταμόρφωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπερωκεάνειον (το)

Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.