Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά

Όταν μας κατακλύζει νοσταλγία για σπιτικό φαγητό ή όταν θέλουμε να στάξουμε λίγο συναίσθημα στο μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο, είτε διαλέγουμε από τη βιτρίνα είτε παραγγέλνουμε και κάνουμε... home cooking party!

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά

Όταν μας κατακλύζει νοσταλγία για σπιτικό φαγητό ή όταν θέλουμε να στάξουμε λίγο συναίσθημα στο μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο, είτε διαλέγουμε από τη βιτρίνα είτε παραγγέλνουμε και κάνουμε... home cooking party!

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 1

ΒΛΑΣΣΗΣ
Τα πικάντικα μανιτάρια του (για τους κολλημένους champignons a la creme) είναι μάθημα για το πώς ένα συνηθισμένο υλικό μπορεί να μετατραπεί σε ερεθιστικό μεζέ. Στα οπωσδήποτε τα τηγανητά ψάρια του, μπαρμπούνια, μικρά λυθρίνια και σαργοί – τα ζηλεύει και ­Γιαπωνέζος τεμπουρατζής.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 2

ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ
Δημοφιλές σημείο αναφοράς για τους business people στους Αμπελοκήπους, με αύρα από τα παλιά. Ο γλυκοπικάντικος μουσακάς έχει φανατικούς φίλους, αλλά μην ξεχνάτε τα αχνιστά γιουβαρλάκια με ωραιότατο αβγολέμονο, που συνοδεύονται από λαχταριστό σπυρωτό ρύζι με τη σάλτσα τους. (Αμπελόκηποι, 2107773220)

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 3

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Τα γεμιστά κολοκυθάκια αβγολέμονο είναι ακριβώς όπως τα φαντάζεσαι, μυρωδάτα, ελαφριά, όμορφα αβγοκομμένα, σαν της καλύτερης μαμάς. Όταν τα παραγγέλνεις delivery, μάλιστα, σου τα φέρνουν με τηγανητές πατάτες-δώρο, που τους πάνε πολύ.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 4

ΚΙΤΣΟΥΛΑΣ
Το cult μαγέρικο του Χαλανδρίου, που μαζεύει από white collars μέχρι μοναχικούς Αθηναίους, φτιάχνει απίθανους λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο περιωπής κι εξαιρετικές πίτες με φύλλο που ανοίγουν επιτόπου.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 5

ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
Το έχει με τις μελιτζάνες αυτό το εστιατόριο, γι’ αυτό σας προτείνουμε να γευτείτε τη γλύκα τους είτε στις πολύ καλές μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο είτε στο τρυφερό μοσχαράκι μαγειρεμένο με τη χάρη τους.

Best μεσημεριανά στέκια για μαγειρευτά - εικόνα 6

ΜΕΛΙΛΩΤΟΣ
Μαγειρείο κι εναλλακτικό ντελιβεράδικο, αφού παραγγέλνεις πράγματα που δύσκολα βρίσκεις αλλού, με δεδομένη ποιότητα. Προτείνουμε σαρδελομάνα που παίζει ωραία αυτήν την εποχή, παντρεμένη με λεμόνι και μαϊντανό στη σχάρα και βλίτα για συνοδεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Κίτσουλας

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Αρχοντικό (Το)

Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.