Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου... - εικόνα 1

Τα προσφυγικά σπιτάκια και η νοσταλγική αίσθηση γειτονιάς φτιάχνουν το σκηνικό όπου μια πολυσυλλεκτική βεντάλια από εραστές της ψαροφαγίας απολαμβάνει χειροποίητα μεζεδάκια της γης και της θάλασσας σιγοπίνοντας ουζάκι ή το καλό κρασί του μαγαζιού: μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με μακεδονίτικη συνταγή, μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, κολοκυθανθοί με φέτα και δυόσμο, σκουμπρί καπνιστό, λακέρδα από παλαμίδα, γαύρος μαρινάτος, ποικιλίες από όστρακα, μικρόψαρα –γαύρος, αθερίνα, μπαρμπουνάκι–, χταποδάκι στη σχάρα, χταποδοκεφτέδες.
Για όσους είναι πιο απαιτητικοί και «διεθνείς», οι «Βαρκούλες» δημιουργούν πιάτα που αναδεικνύουν την εξαιρετικά φρέσκια πρώτη ύλη, όπως σασίμι από τόνο αλλά και από κουτσομούρα ή σαρδέλα, καρπάτσιο και ταρτάρ τόνου αλλά και πεντανόστιμα θαλασσινά μαγειρευτά, π.χ. γλώσσα αλά Σπετσιώτα, κριθαρότο γαρίδας ή φρικασέ φρέσκου σολομού. Και επειδή το ψάρι ζητάει γλυκό, οι «Βαρκούλες» κερνούν στο τέλος, μαζί με τον καφέ, σπυρωτό χαλβά, κρέμα καραμελέ, σορμπέ λεμόνι και αρωματική μαστίχα συν πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι πολίτικο και φρούτα εποχής...

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία, 2130358767, www.psarotaverna-varkoules.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βαρκούλες

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.