6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο

Έξι σημεία του αθηναϊκού κέντρου όπου δέντρα, λουλούδια και μυριστικά στήνουν τη δική τους αστική εξοχή. Φαγητό και ποτό σερφάρουν στο πράσινο  και το γκρι πάει πάσο.

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο

Έξι σημεία του αθηναϊκού κέντρου όπου δέντρα, λουλούδια και μυριστικά στήνουν τη δική τους αστική εξοχή. Φαγητό και ποτό σερφάρουν στο πράσινο – και το γκρι πάει πάσο.

Αγορά Select

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 1

Ένας καταπράσινος «φράχτης» οριοθετεί μια μικρή αυλή

πίσω από το «Hilton», όπου μπορείς να αποδράσεις από την κίνηση και τις εικόνες της πόλης πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σου, αλλά και να διαλέξεις κάποιο

από τα μαγειρευτά ή τα θαλασσινά του πιάτα…

Αίγλη Εστιατόριο

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 2

Κολοκυθοκεφτέδες, χταποδάκι, κεφτεδάκια και άλλες γεύσεις ελληνικής παράδοσης σε σκηνικό… πιο πράσινο δεν γίνεται. Στον κήπο του Ζαππείου, ανάμεσα στις

φυλλωσιές, με μπαλαντέρ τη θέα στο βράχο της Ακρόπολης.

Έχει και καλές τιμές.

Fuga

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 3

Κρυμμένο μπιζού ανάμεσα

στις νεραντζιές, στις μανόλιες και στα λουλούδια του απίθανου κήπου του Μεγάρου Μουσικής. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα

σε ζυμαρικά, ριζότι, burgers

και αλλαντικά σερβιρισμένα

με αλμυρούς λουκουμάδες –

καλοκαιρινό χιτάκι.

Λεύκες

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 4

Φέρνει στο Γαλάτσι κόσμο

απ’ όλη την Αθήνα λόγω μαγειρικής –τι θα λέγατε για ένα ριζότο με κορφές βλίτων, πέστο φουντουκιού και πικάντικη γραβιέρα;– και αυλής. Πολύ ατμοσφαιρική πινελιά τα αγροτικά εργαλεία (ένας

μύλος, μια ποτίστρα κ.ά.) κάτω από τα δέντρα.

Αλεξάνδρα

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 5

Καλομαγειρεμένη ελληνική κουζίνα με τοπικές νότες. Πού; Κάτω από μια μουριά, δίπλα σε έναν τοίχο καλυμμένο ολόκληρο από κισσό, απέναντι από τα Παναθήναια,

δύο βήματα από τη λεωφόρο

Αλεξάνδρας. Guess what, δεν κλείνουν τον Αύγουστο.

Σπύρος και Βασίλης

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 6

Διαχρονικό, πιστό στο πνεύμα

της γαλλικής παράδοσης,

το κολωνακιώτικο εστιατόριο

το καλοκαίρι μεταφέρεται στο πράσινο της απέναντι πλατεΐτσας, για να τρως τη σωστά ψημένη entrocote και τον coq au vin

σου σε μια όαση δροσιάς

και ηρεμίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Fuga

Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.