Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι

Και υψηλή διατροφική αξία έχουν, και χίλια δυο πράγματα γίνονται –πουρές, σούπες σαλάτες–, και τα εστιατόρια δείχνουν να τα «παίζουν» όλο και πιο πολύ. Ιδού μερικά από τα ωραία οσπριο-καμώματα της πόλης.

Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι

Και υψηλή διατροφική αξία

έχουν, και χίλια δυο πράγματα γίνονται –πουρές, σούπες σαλάτες–,

και τα εστιατόρια δείχνουν

να τα «παίζουν» όλο και

πιο πολύ. Ιδού μερικά από τα ωραία οσπριο-καμώματα της πόλης.

Μαυρομάτικα στο «Ηλιόγευστον»

Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι - εικόνα 1

Στο μοντέρνο μαγειρείο «Ηλιόγευστον» στο

Γαλάτσι η Έλενα Μπαρμπέα ετοιμάζει για την περίοδο της Σαρακοστής μια σαλάτα με μαυρομάτικα, λούπινα –μανιάτικη πινελιά–

και φρέσκο κρεμμυδάκι (Παπαφλέσσα 18, 2102910822).

Φακές στο «Indian Kitchen»

Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι - εικόνα 2

Είναι κι εκείνες οι φακές που τις φωνάζουν «dal» (στα ινδικά). Στο «Indian Kitchen» στην Απόλλωνος ξεχωρίζω τις dal makhni, δηλαδή φακές και φασόλια σιγο-βρασμένα με κρεμμύδι, σκόρδο, λίγη ντομάτα και τζίντζερ.

Φάβα στο «Mimaya»

Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι - εικόνα 3

Η μεστή, πραγματικά γευστική φάβα του «Μimaya» στη Γλυφάδα έρχεται από τη Σαντορίνη, σερβίρεται με καλαμάρι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, με λαδολέμονο και σαλατίτσα – πιάτο πλούσιο, ανάλαφρο και ορεκτικότατο.

Mακεδονίτικοι γίγαντες στην «Brasserie»

Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι - εικόνα 4

Στην «Brasserie»

στο ισόγειο του «Titania» αυτόν τον καιρό, που εμπνέονται από τις αγιορείτικες γεύσεις, μπορείς να δοκιμάσεις φασουλοταβά – ήτοι μακεδονίτικους γίγαντες στο φούρνο.

Favada στο «Harvest»

Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι - εικόνα 5

Τη favada θα την πετύχεις στο «Harvest», Ευριπίδου και Αιόλου γωνία: μια αλλιώτικη φασολάδα από τις Asturias με μικρά φασόλια, σιγο-μαγειρεμένη με chorizo και καπνιστή πάπρικα – φουλ έντασης και γεύσης.

Κυκλαδίτικα ρεβίθια στις «Μαγικές Κατσαρόλες»

Έξι πιάτα που θα σας κάνουν να δείτε τα όσπρια με άλλο μάτι - εικόνα 6

Τα κυκλαδίτικα ρεβίθια στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο είναι χάρμα. Μελωμένα, βαθιά νόστιμα, κεντημένα με δεντρολίβανο, τα δοκιμάζεις και νιώθεις σαν να σ’ τα μαγείρεψε η μαμά.

Περισσότερες πληροφορίες

Harvest

Αιόλου 64 & Ευριπίδου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.