Το Υπερωκεάνειον

Ατμοσφαιρικό πειραιώτικο στέκι με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά και μεζέδες με άποψη, κάτω από το νοσταλγικούς πλόες θρυλικών υπερωκεάνιων.

Το Υπερωκεάνειον

Ατμοσφαιρικό πειραιώτικο στέκι με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά και μεζέδες με άποψη, κάτω από το νοσταλγικούς πλόες θρυλικών υπερωκεάνιων.

Το Υπερωκεάνειον - εικόνα 1

Ο ιδιοκτήτης Ανδρέας Κοντσός ήταν καπετάνιος. Επίσης, είναι αυτός που έφτιαξε τη δεκαετία του ’90 το αξέχαστο «Καρπούζι», το πρώτο ελληνάδικο. Και είναι συλλέκτης. Συλλέγει παλιές (πραγματικά παλιές) αφίσες που διαφημίζουν την Ελλάδα, συλλέγει φωτογραφίες από τα υπερωκεάνια της ελληνικής μετανάστευσης στην Αυστραλία («Πατρίς», «Ελληνίς», «Β. Φρειδερίκη»), συλλέγει παλιά κουτιά. Όλα είναι κρεμασμένα στους τοίχους του μικρούτσικου μαγαζιού με το μεγαλοπρεπές όνομα. Μας λέει ότι κάθε που τελειώνει μια συλλογή φτιάχνει κι ένα μαγαζί. Το «Υπερωκεάνειον» το έφτιαξε όταν τελείωσε τη συλλογή με τις υδρογείους σφαίρες. Βρίσκονται και αυτές στο ράφι και κοιτάζουν το παλιό ψυγείο και τα μόλις οκτώ τραπεζάκια από κάτω (αρκετά περισσότερα τραπεζάκια υπάρχουν στον εξωτερικό θερμαινόμενο χώρο). Στην κουζίνα φτιάχνουν μπουγιαμπέσα που… μιλάει, τέλειες ψητές σαρδέλες σε ψωμί, λαχταριστό μαρινάτο λαβράκι, κριθαράκι al dente με θαλασσινά που μοσχοβολάνε και μια ψητή σουπιά με σάλτσα από ταχίνι και ντομάτα με «αντάρτικη» γεύση. Οι κουτσομουρίτσες, μια ολόκληρη γαβάθα, είναι τραγανές, το τηγανητό χταπόδι από την Αίγινα μελωμένο – την άλλη φορά θα τηλεφωνήσουμε για να παραγγείλουμε πεσκανδρίτσα στην κατσαρόλα. Ο κ. Κοντσός είναι από την Κίμωλο. Κάθε Παρασκευή η μαμά του φτιάχνει λαδένια, καθημερινά έχει κιμωλιάτικο λαδοτύρι και πυκνό χειροποίητο πελτέ ντομάτας και το σερβίρει με κάππαρη – ο τέλειος μεζές για τη ρακή που θα παραγγείλετε. Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι φρέσκα, έχει θαυμάσιο ζυμωτό ψωμί και για το τέλος παγωτό ντοντουρμά πάνω σε κανταΐφι. Οι μερίδες είναι τεράστιες, η μουσική απαλή, το σέρβις διακριτικό.

Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, 2104180030. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπερωκεάνειον (το)

Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.