Οι καλύτερες πίτσες της πόλης

Άργησε λίγο, αλλά η λεπτή, τραγανή ζύμη ήρθε για να μείνει. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίτεχνες πτυχές του, το σπαρμένο με διάφορα υλικά σενάριο έχει ωραία πλοκή. Ιδού εννιά σημεία όπου το ιταλικό ρεύμα κυλάει ισχυρό.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης

Άργησε λίγο, αλλά η λεπτή, τραγανή ζύμη ήρθε για να μείνει. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίτεχνες πτυχές του, το σπαρμένο με διάφορα υλικά σενάριο έχει ωραία πλοκή. Ιδού εννιά σημεία όπου το ιταλικό ρεύμα κυλάει ισχυρό.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 1

Capanna
Για πίτσα με πουρέ κίτρινης κολοκύθας, ρικότα, salciccia (ιταλικό λουκάνικο) και λίγο μαραθόσπορο, ψημένη σε ξύλα από ελιές Μολάων.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 2

Σπίτι Neat Eat & Cafe
Για μια λευκή με μοτσαρέλα, πανσέτα, νιφάδες πεκορίνο και αβγό, που σπάει πάνω στην πίτσα προτού τη βάλουν στο φούρνο – σε στιλ… καρμπονάρα

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 3

Peccati di Gola
Για έναν ωραίο συνδυασμό μοτσαρέλας, κρέμας τρούφας, prosciutto crudo, σπαραγγιών και αβγού^ φινίρισμα με φλοίδες παρμεζάνας.

Pepe Nero
Για μια πίτσα με φρέσκια ντομάτα, μπέικον, γκοργκοντζόλα και παρμεζάνα, πλούσια και ισορροπημένη, με πολύ εκφραστική αίσθηση τυριού.

Vincenzo
Για μια πίτσα με κρέμα τρούφας και μανιτάρια, με διακριτά αρώματα και σωστή ποσότητα μοτσαρέλας, αλλά και μια –classic εδώ– με προσούτο και ρόκα.

Οι καλύτερες πίτσες της πόλης - εικόνα 4

Da Bruno
Για μια πίτσα «Da Bruno» φτιαγμένη στα ιταλικά πρότυπα, με αρκετούτσικη ντομάτα, μοτσαρέλα, ζαμπόν, αγκινάρα και πιπεριά.

Italian Place
Για τον καυτερό «Al Capone», ο οποίος σε βερσιόν πίτσας περιέχει πεπερόνι, ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον και μανιτάρια.

Pizza night στο σπίτι

Θέλετε να μαζέψετε τους φίλους σας και να οργανώσετε τη δική σας βραδιά πίτσας; Εδώ θα βρείτε όλο το know-how και πάνω από 20 κλασικές και «πειραγμένες» συνταγές από την ομάδα του www.athinorama.gr/umami

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.