Μόλυβος

Πας Φιλαδέλφεια για τους σπέσιαλ μεζέδες τους.

Μόλυβος

Πας Φιλαδέλφεια για τους σπέσιαλ μεζέδες τους.

Μόλυβος - εικόνα 1

Ψηφίζω υπέρ όλων εκείνων των μαγαζιών που εστιάζουν με άποψη σε κάποιους ποιοτικούς μεζέδες και γίνονται πρεσβευτές τους. Τέτοιο μαγαζί είναι ο «Μόλυβος» δίπλα στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ και τα σουξέ του είναι τα εξής: θράψαλο μικρό, φρέσκο, τηγανισμένο ελαφρά, έτσι που να μένει ζουμερό. γιουβετσάκι με μικρές φρέσκες γαρίδες, αντίλογος στον ευρέως κακοποιημένο μεζέ με την ντοματένια φρεσκάδα της γεύσης του. γκιουζλεμέδες από τους οποίους ξεχωρίζει εκείνος με τη φέτα. Το κεφάλαιο «σαρδέλα» αξίζει ειδική μνεία: παστή κατά το μυτιληνιό στιλ-εξπρές, έχει μαστιχωτή γλύκα. μαρινάτη σε ξίδι έχει ζωηράδα. ψητή και γεμισμένη με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό έχει ορεκτική ελαφράδα. Αν υπάρχουν σουγάνια, μυτιληνιοί κρεμμυδοντολμάδες, παραγγείλτε τους, όπως επίσης και τους καλοφτιαγμένους κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες. Σημειωτέον, ο «Μόλυβος» έχει πολύ καλή συλλογή ούζων.

Χρ. Σμύρνης 8, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102582091. Τιμή: € 15-20.

Περισσότερες πληροφορίες

Μόλυβος

Χρ. Σμύρνης 8, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.