Λεμονόκηπος

Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού...

Λεμονόκηπος

Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού...

Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Μου αρέσει η μυρωδιά του ξύλου που καίγεται δίπλα στο σιντριβάνι που μεταμορφώθηκε σε… τζάκι. Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού. Είναι από τα μέρη που δεν το πολυσκέφτεσαι να πας και να ξαναπάς (βοηθάνε και οι τιμές σε αυτό). Η σάλα μεσοβδόμαδα γεμίζει παρέες δια­φόρων ηλικιών. Η βελουτέ πατάτας με λίγο πράσο­ και flakes καπνιστού χοιρινού (€ 6) ξορκίζει ωραία το κρύο, η τραγανή σουπιά με το μελάνι της (€ 8) έχει πολύ ενδιαφέρουσα υφή και το αρνίσιο κότσι, που ψήνεται στη γάστρα με καρέ πατάτας και μελιτζάνας (€ 11), αν και ήταν κάπως υπερβολικά αλατισμένο στην περίπτωσή μας, έχει άμεση, ρουστίκ νοστιμιά, την οποία δεν θα έλεγα ότι πετυχαίνουν στην ίδια ένταση τα στριφτάρια με το μοσχαρίσιο «ραγού» (€ 10). Εν γένει, το νέο μενού είναι πιο καλοστημένο και υπογραμμίζει όμορφα τα υλικά του. Ευχάριστα και τα επιδόρπια, όπως το alternative τιραμισού (€ 5), που σερβίρεται σε σπασμένο φύλλο κρούστας. Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102588611. Τιμή: € 20-23

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.