Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino - εικόνα 1

Πόσες καρτ ποστάλ μπορούν να χωρέσουν σε έναν τοίχο; Πόσες αναμνήσεις, πόσα τοπία, πόσα στιγμιότυπα συνθέτουν μια τόσο όμορφη και αγαπημένη χώρα όπως η Ιταλία; Αν κρίνω από τους τοίχους του «Il Postino», αμέτρητες. ειδικά τώρα που το μαγαζί απέκτησε τα σχεδόν διπλάσια τετραγωνικά στο τόσο cosy υπόγειό του. Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα. Τα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο για να διαλέξεις και οι γεύσεις που επιμελείται ο Antonio έχουν χρώμα γνησιότητας. Η ρικότα με τη λίγο σκορδάτη σαλάτα-σάλτσα μαϊντανού είναι πολύ aperitivo και το vitello tonato κλασικό και νόστιμο, όπως του πρέπει. Τα ζυμαρικά έχουν εκείνη την ανεπιτήδευτη, βαθιά νοστιμιά που χαίρεσαι σε μια ωραία τρατορία. Δοκίμασα ρουστίκ caserecce σε δύο ωραίες εκδοχές: μια πληθωρική βερσιόν με χωριάτικο λουκάνικο και ζουμερά μανιτάρια, αρωματισμένη με μαύρη τρούφα, και μια άλλη πιο… τσαχπίνα και όμορφα πικάντικη, με γλυκές καπνιστές πιπεριές, porcini και ντοματίνια. Αλλά και πένες «delicate», με κολοκυθάκια, σαφράν και ρικότα, που μου θύμισαν mama italiana. Το ελαφρύ, μυρωδάτο κλασικό τιραμισού είναι finale molto gentile. Γριβαίων 3, Κολωνάκι, 2103641414. Τιμή: € 20-23

Περισσότερες πληροφορίες

Postino (il)

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.