Η βραδινή όψη του «Αρχοντικού»

Το σύγχρονο μεν, με αρκετές δεκαετίες ιστορίας δε, μαγειρικό στέκι του Αμαρουσίου πλέον ανοίγει και το βράδυ, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό του με νέες γεύσεις.

Η βραδινή όψη του «Αρχοντικού»

Βλέποντας αυτό τον χώρο με το τουβλάκι αλά loft, τη στιλάτη «βιομηχανική» τζαμαρία, το λευκό πλακάκι της κουζίνας, το συνδυασμό ξύλου και μέταλλου σε τραπέζια και ράφια και τις παλιές διαφημίσεις στους τοίχους, στην περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη, είναι δύσκολο να φανταστείς ότι η ιστορία του «Αρχοντικού» κρατάει από το 1967. Κι ότι η γευστική διαδρομή του εστιατορίου ξεκίνησε σε μια κουζινίτσα στο χωριό της Μεσσηνίας με το ίδιο όνομα, με την κυρία Μαρία Φραγκούλη να μεταφέρει το 1984 τα μαγειρευτά της στην οδό Έβρου στους Αμπελόκηπους, όπου γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε τα γεμιστά της, τις αγκινάρες αλά πολίτα, τα σουτζουκάκια και το αρνάκι φρικασέ. Τα τελευταία είναι εξίσου σπιτικά σε πιο σύγχρονο φόντο, στο νέο πόστο στο Μαρούσι. Μέχρι πρόσφατα τα έβρισκες μόνο το μεσημέρι, πλέον όμως το «Αρχοντικό» λειτουργεί και το βράδυ και προτείνει και μια σειρά από νέα πιάτα, όπως η τραβηχτή πίτα Μάνης με μανιτάρια και καπνιστό τυρί Βερμίου, οι κεφτέδες με τσιγαριστά χόρτα με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα Αμφιλοχίας, το ριζότο με φέτα και σύγκλινο Μάνης ή ένα χουνκιάρ μπεγιεντί, χωρίς να λείπουν και κάποια διανθισμένα με διεθνείς πινελιές, όπως το Flank steak με πατάτες οφτές και σάλτσα αρωματισμένη με τρούφα ή ένα σολομό μαριναρισμένο σε miso, με παντζάρι, χόρτα και σάλτσα σόγιας. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχοντικό (Το)

Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.