Οι 20 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι.

Καστοριά

Ανανεωμένη, με ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις κι έντονη νυχτερινή ζωή, η Καστοριά είναι και φέτος ό,τι πρέπει για μια απόδραση στις γιορτές.

Κίεβο

Ηλιοθεραπεία στις όχθες του Δνείπερου, βόλτες σε αρχοντικές λεωφόρους, ξενύχτι μέχρι πρωίας. Η ουκρανική πρωτεύουσα είναι ό,τι πρέπει για long weekends έξω από τα συνηθισμένα. Η Ιωάννα Γκομούζα εστιάζει στις εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις.

Καστοριά

Δεν φεύγετε για την Πρωτοχρονιά; Υπάρχουν και οι Απόκριες, αλλά δεν χρειάζεται να το καθυστερείτε: τα Ραγκουσάρια ξεκινούν μέχρι να πεις… Θεοφάνια και η Καστοριά κρατάει στο μανίκι της νέους άσους!

Κωνσταντινούπολη on board

Η Μαρία Κρύου μόλις επέστρεψε από μια μίνι κρουαζιέρα από το Αιγαίο στον Βόσπορο με τη Louis Hellenic Cruises και μας μεταφέρει την αναζωογονητική εμπειρία μιας διαφορετικής, διά θαλάσσης επαφής με την Κωνσταντινούπολη.

10 day trips

Δεν ανακαλύψαμε και την πυρίτιδα. Οι δέκα ημερήσιες αποδράσεις που σας προτείνουμε είναι γνωστές – άλλωστε κοινό τους στοιχείο είναι η μικρή απόσταση από την Αθήνα. Το μόνο που κάναμε ήταν να βάλουμε στο χαρτί τις φαντασιώσεις μας για τα πρώτα σκασιαρχεία που μας έρχονται στο μυαλό τώρα που μπαίνει η άνοιξη. Βέβαια βασανιστήκαμε λιγάκι με το δίλημμα «βουνό ή θάλασσα». Κι έτσι επιλέξαμε και τα δύο.

Κωνσταντινούπολη

Βυζαντινά μνημεία, παλάτια σουλτάνων, μεθυστικά αρώματα στα ανατολίτικα παζάρια, θαλασσινές μυρωδιές στις όχθες του Βόσπορου. Στο μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμών και ηπείρων τα ίχνη της ιστορίας μπερδεύονται με τη θορυβώδη καθημερινότητα μιας πόλης που ανακαλύπτει ξανά την ευρωπαϊκή της υπόσταση.

Kωνσταντινούπολη

Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να ανακαλύψουμε την πιο σαγηνευτική ευρωπαϊκή πόλη, τώρα ακριβώς που και η ίδια ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της. Η μοντέρνα ταυτότητα της Kωνσταντινούπολης πατάει γερά στη βαριά κληρονομιά της και απογειώνεται!

Aράχοβα - Γαλαξίδι

Εκμεταλλεύεσαι το όψιμο χιόνι του Μαρτίου και αρχίζεις νωρίς τη μέρα με σλάλομ στις πίστες του Παρνασσού. Κατεβαίνεις στην Αράχοβα: ένας λαμπρός ήλιος ζεσταίνει το τοπίο και η επιθυμία να βρεθείς δίπλα στη θάλασσα γίνεται ακατανίκητη. Μια ώρα διαδρομής με το αυτοκίνητο, και το απομεσήμερο σε βρίσκει στο Γαλαξίδι να ρουφάς το χειμωνιάτικο ήλιο δίπλα στα ψαροκάικα της παραλίας. Από τον εξοπλισμό του σκι έχεις κρατήσει μόνο τα γυαλιά ηλίου...