Κωνσταντινούπολη on board

Η Μαρία Κρύου μόλις επέστρεψε από μια μίνι κρουαζιέρα από το Αιγαίο στον Βόσπορο με τη Louis Hellenic Cruises και μας μεταφέρει την αναζωογονητική εμπειρία μιας διαφορετικής, διά θαλάσσης επαφής με την Κωνσταντινούπολη.

Κωνσταντινούπολη on board

Η Μαρία Κρύου μόλις επέστρεψε από μια μίνι κρουαζιέρα από το Αιγαίο στον Βόσπορο με τη Louis Hellenic Cruises και μας μεταφέρει την αναζωογονητική εμπειρία μιας διαφορετικής, διά θαλάσσης επαφής με την Κωνσταντινούπολη.

Κωνσταντινούπολη on board - εικόνα 1

Έχοντας επισκεφτεί πάνω από μία φορά την Κωνσταντινούπολη σε road trips ή long weekends, δεν περίμενα ότι μια σύντομη κρουαζιέρα θα μου αποκάλυπτε μερικές από τις πιο κινηματογραφικές εικόνες της. Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που βλέπεις και νιώθεις καθώς το πλοίο μπαίνει στον Βόσπορο και αγγίζει τον Κεράτιο Κόλπο. Η θέα από το κρουαζιερόπλοιο σου κόβει πραγματικά την ανάσα. Η Κωνσταντινούπολη σε καλωσορίζει αποκαλύπτοντας καρέ καρέ τις ομορφιές της – είναι μία από αυτές τις πόλεις όπως η Βενετία, που όταν τις προσεγγίζεις από τη θάλασσα, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το μεγαλείο τους. Το βλέμμα τρέχει και δεν χορταίνεις να κοιτάς, ενώ την ίδια στιγμή η φωτογραφική μηχανή σχεδόν μηχανικά προσπαθεί να αιχμαλωτίσει αυτόν τον υπέροχο πίνακα: τα τείχη της πόλης, την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, τη γέφυρα του Γαλατά και στο βάθος τη γέφυρα του Βοσπόρου, τις παλιές θερινές βίλες, τα λεγόμενα «γιαλιά» του 17ου αιώνα, το παλάτι Ντολμαμπαχτσέ και τις πύλες απ' όπου έμπαινε στο λιμάνι ο σουλτάνος με την αυτοκρατορική λέμβο, το τέμενος Σουλεϊμανιγιέ… 24 ώρες στην Κωνσταντινούπολη

Πάρτε μια εσάνς από την ατμόσφαιρα της Πόλης ακολουθώντας τη βόλτα που σας προτείνουμε.

  • Αρχή με sightseeing γύρω από την Πλατεία Σουλτάναχμετ: must η Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί και το Τοπ Καπί.
  • Αφήστε πίσω σας τα μνημεία και ακολουθήστε το φαρδύ δρόμο που χωρίζεται στα δύο από τις γραμμές του τραμ και οδηγεί στη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί), έναν πολύχρωμο λαβύρινθο με 4.500 δρομάκια, γεμάτο μικρά μαγαζάκια.
  • Πριν φύγετε από την αγορά, για να μην μπερδευτείτε, αναζητήστε την έξοδο προς την οδό Yeni Ceriler για να πάτε στην εκπληκτική μικρή αγορά-καφενείο με ναργιλέδες, το Anadolu Dokuma Evi, δίπλα στο τέμενος Alipasa. Κατηφορίζοντας τη Yeni Ceriler, θα βρείτε δίπλα στη στήλη του Κωνσταντίνου τον παράδρομο Cemberlitas και το εστιατόριο Safran – θα σας ετοιμάσουν στο άψε σβήσε πεντανόστιμο μαντί (πιτάκια με γέμιση) για να πάρετε μαζί σας.
  • Στη συνέχεια, κατηφορίστε προς την πολυσύχναστη γέφυρα του Γαλατά, περπατήστε στην προκυμαία, δοκιμάστε τις μελωμένες τουλούμπες των πλανόδιων πωλητών κι αν έχετε χρόνο, κάντε μια στάση στο Τζαμί των Περιστεριών και το Αιγυπτιακό Παζάρι για να ψωνίσετε εξωτικά μπαχαρικά.
  • Με ταξί ή με τα πόδια, διασχίστε τη γέφυρα του Γαλατά προς τη συνοικία Μπέγιογλου (Πέραν), όπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έμεναν οι Ευρωπαίοι κάτοικοι. Στενά ανηφορικά δρομάκια θα σας οδηγήσουν στον πολυσύχναστο και γεμάτο καταστήματα πεζόδρομο Istiklal Caddesi που καταλήγει στην Πλατεία Ταξίμ, το σύγχρονο κέντρο της πόλης. Κάντε στάση στο ζαχαροπλαστείο Saray για εκμέκ ή στο Inci για προφιτερόλ. Αν δεν δειπνήσετε σε κάποια από τις μπιραρίες και τα εστιατόρια του Ταξίμ, αξίζει να βάλετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και να απολαύστε θαλασσινά με θέα στην Πόλη στο εστιατόριο Mavi Balik (Muallim Naci, +02122655480).
  • Το πρωί, πριν από την αναχώρηση με το κρουαζιερόπλοιο, αγοράστε σιροπιαστά γλυκά από το original Karakoy Gulluoglu.

    Welcome on board

    Κωνσταντινούπολη on board - εικόνα 2

    5 λόγοι που με έκαναν φαν της κρουαζιέρας:

  • Δεν έχεις άγχος για τίποτα, είναι όλα κανονισμένα – ακόμα και η μετακίνηση από το καράβι στην πόλη.
  • Θέλεις fun και νέες γνωριμίες; Τα έχεις με μια απλή βόλτα στο κατάστρωμα – πόσο μάλλον στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται on board.
  • Θέλεις ησυχία; Παίρνεις το βιβλίο σου, φουλάρεις το iPod με τραγούδια και βρίσκεις το δικό σου σημείο πάνω στο καράβι με θέα στη θάλασσα.
  • Σε ατμόσφαιρα διακοπών και χαλάρωσης απολαμβάνεις το μασάζ και την περιποίηση προσώπου και σώματος από εξειδικευμένο προσωπικό. Αν πάλι είσαι πιο αθλητικός τύπος, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζόκιν στο κατάστρωμα.
  • Σε σύγκριση με το κόστος διαμονής και μετακίνησης για τα νησιά του Αιγαίου, μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με στάση και στην Τουρκία είναι μια προσιτή πρόταση σύντομης απόδρασης. INFO

    Ενημερωθείτε για τις κρουαζιέρες της Louis Hellenic Cruises από την ιστοσελίδα www.louiscruises.com ή από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.