Γενεύη

Η κοσμοπολίτισσα της Ελβετίας υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα υπέροχο σκηνικό δίπλα στη λίμνη Leman με τα ιστιοπλοϊκά, με τον Ροδανό ποταμό να τη χωρίζει στα δύο και φόντο τις Άλπεις. Στη γαλλόφωνη περιοχή της χώρας, ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πολυάριθμων διεθνών οργανισμών και γενέτειρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, διαδραματίζει αναμφισβήτητα καίριο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης (από το 16ο αιώνα), στα πολυάριθμα καταπράσινα πάρκα, στον παραλίμνιο με τα πολυτελή ξενοδοχεία και το σιντριβάνι-σύμβολο της πόλης, το Jet d’Eau, όπως και στην κοντινή Carouge με το ενδιαφέρον ιταλίζον σκηνικό. Όσοι αγαπούν το shopping θα βρουν εδώ τον παράδεισό τους με εκθαμβωτικά κοσμήματα, ρολόγια πολυτελείας, ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, γκαλερί, παλαιοπωλεία. Η γαστρονομία (με αιχμή του δόρατος τα τυριά, τα κρασιά και τις σοκολάτες), οι παραστάσεις (όπερα, κλασική μουσική, μπαλέτο) και τα φεστιβάλ, η νυχτερινή ζωή και, βέβαια, οι άπειρες δυνατότητες για αθλητικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον πήχη σε έναν ούτως ή άλλως δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό.

Πότε να πάτε : Το χειμώνα, για να κάνετε σκι σε μερικά από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα παγκοσμίως. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο για να ζήσετε την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της πόλης και τη μοναδική τοποθεσία της.

Γενεύη express

Η Ντένη Καλλιβωκά επέστρεψε από ένα ανοιξιάτικο weekend στις όχθες της λίμνης της Γενεύης και μας δίνει τα καλύτερα tips.