Ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο στις Ελβετικές Άλπεις με το τρένο της Μπελ Επόκ

Το να ταξιδέψεις όμως με το MOB Belle Époque είναι από εκείνες τις εμπειρίες που συζητάς και αναπολείς για χρόνια.

Ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο στις Ελβετικές Άλπεις με το τρένο της Μπελ Επόκ

Το να ταξιδέψεις με τρένο στην Ελβετία, διασχίζοντας αλπικά τοπία, λίμνες που κόβουν την ανάσα κι επιβλητικές, χιονισμένες βουνοκορφές, είναι από μόνο του εμπειρία. Το να ταξιδέψεις όμως με το MOB Belle Époque είναι από εκείνες τις εμπειρίες που προτού τις βιώσεις εμπεριέχονται στις ταξιδιωτικές bucket lists και αφού τις ζήσεις τις συζητάς και τις αναπολείς για χρόνια.

Ύστερα από δύο ημέρες στη ριβιέρα του Montreux, χαμένοι μέσα στην ομορφιά της λίμνης της Γενεύης, στα ψηλά βουνά των Άλπεων και στους αμπελώνες Lavaux (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), επιβιβαστήκαμε σε ένα τρένο πραγματική χρονομηχανή. Ξαφνικά η αύρα του Οριάν Εξπρές μας κύκλωσε και μαγικά μεταφερθήκαμε στα τέλη του 19ου αιώνα. Πολυτελείς σμαραγδί ταπετσαρίες, μαόνι, χρυσές και μπαρόκ λεπτομέρειες έκαναν τα βαγόνια να μοιάζουν περισσότερο με μπαρ ή καμπαρέ της μπελ επόκ, εκεί όπου σύχναζαν ο Ματίς και ο Τουλούζ-Λοτρέκ πίνοντας αψέντι.

Ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο στις Ελβετικές Άλπεις με το τρένο της Μπελ Επόκ - εικόνα 1

Μας προσφέρθηκε σαμπάνια λίγο μετά την έναρξη του ταξιδιού, ο τελικός προορισμός του οποίου ήταν για εμάς στο Gstaad. Η γραμμή MOB Belle Époque ξεκινάει από το Montreux, περνάει από το Château-d’Œx, γνωστό για το International Hot-Air Balloon Festival, που γίνεται κάθε Ιανουάριο, το Gstaad και καταλήγει στο Zweisimmen, ύστερα από περίπου μία ώρα και τριάντα πέντε λεπτά. Καθίσαμε αναπαυτικά στα πολυτελή καθίσματα, απολαμβάνοντας τα καρτποσταλικά ελβετικά τοπία από τα μεγάλα παράθυρα των βαγονιών. Αφήνοντας πίσω του τη μεσογειακή ατμόσφαιρα του Montreux, το τρένο ανέβηκε πάνω από τη λίμνη και πέρασε μέσα από μια σήραγγα.

Βγαίνοντας, βρεθήκαμε ανάμεσα σε αλπικά δάση και γραφικά ορεινά χωριά. Αυτή η εναλλαγή από τη μία στιγμή στην άλλη, από τη λίμνη της Γενεύης στην πεδιάδα και στα αλπικά βουνά, ήταν άκρως εντυπωσιακή. Σαν να περάσαμε από τη Μεσόγειο στις Άλπεις, μέσω κάποιου χωροχρονικού κενού, που στην περίπτωσή μας ήταν η σήραγγα Jaman. Όταν το τρένο μας έφτασε στο Gstaad, σχεδόν δεν θέλαμε να αποβιβαστούμε!

Από την Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.