Ευρώπη με τρένο

Το τρένο επιστρέφει δυναμικά στις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων, οι οποίοι ξανανακαλύπτουν τη γοητεία του slow travel, τη διαρκή εναλλαγή εμπειριών αλλά και τη value for money πλευρά του. Η Ιωάννα Καζάκου κάνει city hopping στην καρδιά της Ευρώπης, από τη Βενετία μέχρι τη Βιένη, και από το Βερολίνο μέχρι την Αμβέρσα, σχεδιάζοντας την ιδανική διαδρομή πάνω στις ράγες.

Ευρώπη με τρένο

Το τρένο επιστρέφει δυναμικά στις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων, οι οποίοι ξανανακαλύπτουν τη γοητεία του slow travel, τη διαρκή εναλλαγή εμπειριών αλλά και τη value for money πλευρά του. Η Ιωάννα Καζάκου κάνει city hopping στην καρδιά της Ευρώπης, από τη Βενετία μέχρι τη Βιένη, και από το Βερολίνο μέχρι την Αμβέρσα, σχεδιάζοντας την ιδανική διαδρομή πάνω στις ράγες.

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 1
Το σακίδιό μας και φύγαμε.

Ο προορισμός δεν πρέπει να επισκιάζει το ταξίδι, όπως ισχυρίζονται οι θιασώτες του «αργού ταξιδιού», αντλώντας έμπνευση από τους περιηγητές του 19ου αιώνα. Δεν απαιτείται η μηχανή του χρόνου για να απολαύσουμε και πάλι το ταξίδι. Αρκεί να δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία στις γραμμές που ενώνουν τις τελείες, στις δια­δρομές ανάμεσα στους σταθμούς των ταξιδιών. Το τρένο είναι ιδανικό μέσο για να απολαύσετε τη χαρά του ταξιδιού και να γεμίσετε εικόνες – αρκεί να έχετε διάθεση για εξερεύνηση και λίγη «ταλαιπωρία» και όχι για διακοπές χαλάρωσης. Το InterRail είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ταξιδέψετε με τρένο στην Ευρώπη ξεκινώντας από τη Βενετία. Εμείς σχεδιάσαμε ένα ταξίδι στην Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη με σταθμούς τη Βιένη, την Πράγα, το Βερολίνο, την Κολονία, το Άμστερνταμ, την Αμβέρσα, το Παρίσι και τη Γενεύη.

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 2
Το InterRail είναι εμπειρία που κάθε νέος αξίζει να ζήσει.

Δύο ημέρες σε κάθε πόλη είναι αρκετές για να πάρετε μια καλή γεύση, να επισκεφθείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και να περιπλανηθείτε στα πάρκα και στις γειτονιές τους. Κλείστε δωμάτιο προτού ξεκινήσετε – ή κατά τη διάρκεια αν δεν έχετε αυστηρό περιορισμό χρόνου και budget. Όσο κι αν σας αρέσει μία από τις πόλεις που θα επισκεφθείτε, μη μείνετε εκεί. Συνεχίστε στον επόμενο σταθμό και απολαύστε όλες τις εμπειρίες που σας επιφυλάσσει αυτό το ταξίδι.

Σταθμός Βενετία

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 3
Dolce vita στη Βενετία.

Κοκτέιλ τέχνης
Το πλοίο φτάνει νωρίς το πρωί στη Βενετία και λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από έναν καφέ στην Piazza San Marco. Προτιμήστε το «Caffe Florian», ένα από τα παλιότερα της Ιταλίας, και ξεκινήστε την περιπλάνηση όταν τα πλήθη των τουριστών στην πλατεία πυκνώσουν. Για παγωτό ή πρωινό επισκεφθείτε την «Gelateria Paolin» λίγο πριν από την Ponte dell’Accademia, μία από τις τέσσερις γέφυρες του Canal Grande.

Η θέα στο Μεγάλο Κανάλι θα σας εντυπωσιάσει, όπως τους αδερφούς Λιμιέρ, οι οποίοι το κινηματογράφησαν με κινούμενη κάμερα – ίσως η πρώτη λήψη αυτού του στιλ στην ιστορία του κινηματογράφου. Στην άλλη άκρη της γέφυρας, στη γειτονιά Dorsoduro, η τέχνη προσφέρεται απλόχερα στο μουσείο Collezione Peggy Guggenheim, το Ca’ Rezzonico και το εμβληματικό Punta Della Dogana, ανανεωμένο από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando. Αλλά και στο δρόμο προς την αγορά του Rialto, το palazzo της Αναγέννησης Calle Ca’ Corner φιλοξενεί τις εντυπωσιακές εκθέσεις τέχνης του Fondazione Prada. Πάρτε μια καλή γεύση της τοπικής κουζίνας με βενετσιάνικους μεζέδες, τα cicchetti, στην «Cantina Do Mori» ή καλομαγειρεμένα θαλασσινά στη μικροσκοπική «Osteria Alle Testiere». Πολύ κοντά, το εκκεντρικό Libreria Acqua Alta είναι ανοιχτό κάθε μέρα μέχρι τις 8 μ.μ., για όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα βιβλιοπωλείο φανατικά βενετσιάνικο και γνήσια κοσμοπολίτικο. Ολοκληρώστε την ημέρα σας με κοκτέιλ Bellini στο «Harry’s Βar», το στέκι του Χέμινγουεϊ.

Σταθμός Βιένη

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 4
H αγορά της Naschmarkt στη Βιένη προσφέρεται για χάζι και φαγητό.

Klimt και όπερα
Αναχωρήστε για Βιένη με το βραδινό ή το μεταμεσονύχτιο τρένο και κλείστε θέση με κρεβάτι για να φτάσετε ξεκούραστοι. Φέτος η πόλη γιορτάζει τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Gustav Klimt και διάσημα έργα του βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Ενημερωθείτε για τις μουσικές εκδηλώσεις και μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα jazz live, μια παράσταση όπερας ή μια συναυλία στον πιο εναλλακτικό χώρο της πόλης, την Arena, όπου βρίσκονταν άλλοτε τα σφαγεία. Τον τίτλο της ως πόλης της μουσικής δικαιώνει κι ένα πλήθος μαγαζιών με μεταχειρισμένα βινίλια, όπως το Market και το Record Shack.

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 5
Τα cafes των μουσείων της Βιένης είναι must. Εδώ το cafe του Kunsthistorisches Museum.

Περιπλανηθείτε στη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της, τη Naschmarkt, και γευματίστε στο εστιατόριο «Neni». Για καφέ προτιμήστε το ιστορικό «Cafe Central», όπου σύχναζαν ο Τρότσκι και ο Όργουελ. Αν βρεθείτε στη συνοικία Spittelberg, ενημερωθείτε για τις τάσεις της μόδας στο Park και χαλαρώστε σε κάποια από τις μπιραρίες. Ξεγελάστε την πείνα σας με λουκάνικο από κάποια υπαίθρια καντίνα ή δειπνήστε στο «Corbaci» και δοκιμάστε εκλεκτά βιενέζικα κρασιά στο «Unger & Klein» ή το πιο cozy «Vis a Vis».

Σταθμάς Πράγα

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 6
(© Klairi Moustafelou) Πράγα: όσες φορές κι αν την επισκεφτείς, παραμένει παραμυθένια.

Τζαζ αβανγκάρντ
Για τον επόμενο σταθμό, την Πράγα, προτιμήστε κάποιο από τα πρωινά τρένα. Θα απολαύσετε τη διαδρομή και θα φτάσετε νωρίς το μεσημέρι, με άφθονο χρόνο για εξερεύνηση. Αν πεινάσατε από το ταξίδι, επισκεφθείτε το εστιατόριο «Kavarna Velryba», όχι πολύ μακριά από το σταθμό ή την ιστορική μπιραρία «U Fleku», σε απόσταση δεκαπέντε λεπτών από το αστρονομικό ρολόι. Πολύ κοντά βρίσκεται και το καφέ-βιβλιοπωλείο «Globe», το πρώτο αγγλόφωνο της πόλης, όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας ανάμεσα σε 10.000 βιβλία και περιοδικά. Η τσεχική πρωτεύουσα εξελίσσεται σε κεντρική σκηνή του σύγχρονου design στην Ευρώπη, γι’ αυτό έχει ενδιαφέρον μια επίσκεψη στην γκαλερί Krehky και στο νέο showroom του Rony Plesl, ενός από τους νεότερους και πιο άξιους συνεχιστές της ντόπιας παράδοσης στην υαλουργία. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των σινεμά Kino Aereo και Bio Oko και πάρτε μια γεύση από την καθημερινότητα των κατοίκων σε δύο από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της πόλης. Μείνετε για ποτό στο μπαρ του Kino Aereo (το έχουν ανασχεδιάσει οι Τσέχοι A1 Architects) ή συνεχίστε με ένα jazz live στο «Agharta Jazz Club» και για ποτό στο cult «Bluelight». Ένα από τα βράδια της διαμονής σας επισκεφθείτε οπωσδήποτε το bar «Bukowski’s»: ανάμεσα στους ετερόκλητους θαμώνες του θα δείτε skaters και ποδηλάτες του νέου εκκεντρικού πολυχώρου Headquarters.

Σταθμός Βερολίνο

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 7
Το καλοκαίρι στο Βερολίνο όλο και κάποιο street event θα πετύχετε.

Bar crawling
Για Βερολίνο ταξιδέψτε μέρα, ώστε να απολαύσετε τη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Έλβα. Αν το ξενοδοχείο σας είναι στο Mitte, γευματίστε ή πιείτε καφέ στο σοφιστικέ «Theodor Tucher», στην ήσυχη πλατεία Pariser. Το εστιατόριο «Sage» σε ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο στο Kreuzberg ανοίγει στις 6 μ.μ. για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στην τεχνητή παραλία του στον ποταμό Σπρέε. Το bar crawling είναι πλέον θεσμός στο Prenzlauer Berg: μια μπίρα σε lounge ατμόσφαιρα και vintage περιβάλλον στο «Scotch & Sofa» και μετά θόρυβος και shabby chic ύφος στο «Wohnzimmer». Στο «Sage Club» θα πάρετε καλή γεύση από βερολινέζικο clubbing, αλλά δοκιμάστε την τύχη σας –και Berry Mojito– στο «Tausend», αθέατο πίσω από μια βαριά ατσάλινη πόρτα κάτω από μια γέφυρα τρένου.

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 8
Οι βόλτες στο Mitte του Βερολίνου κρύβουν διαρκώς αρχιτεκτονικές εκπλήξεις.

Από το DDR Museum, αφιερωμένο στην καθημερινή ζωή στην πρώην Ανατολική Γερμανία, ξεκινήστε μια shopping βόλτα με σταθμούς το concept store Andreas Murkudis, την μπουτίκ Nix σε μια αυλή της Oranienburger Strasse και το chic πολυκατάστημα Quartier 206. Εντελώς διαφορετική αγορά προσφέρει το Prenzlauer Berg, με τα cool ρούχα του Eisdieler σε ένα χώρο που άλλοτε ήταν παγωτοπωλείο ή τις vintage συλλογές των Meins & Deins και Stiefelkombinat. Αν είστε λάτρεις του είδους, ολοκληρώστε τη διαμονή σας στο Βερολίνο με εξαιρετική σύγχρονη όπερα στην Komische Oper.

Σταθμός Κολονία

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 9
Στο σταθμό της Κολoνίας

Street art
Πριν από το Άμστερνταμ επιβάλλεται μια στάση στην Κολονία, μία από τις γερμανικές πόλεις που ισοπεδώθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναχτίστηκαν σχεδόν από την αρχή. Φημίζεται για την ανοχή στο διαφορετικό, την πολυεθνική κοινωνία αλλά και την μπίρα της, την Kolsch. Δώστε προτεραιότητα στο Museum Ludwig κοντά στον ποταμό Ρήνο (με μία από τις πλουσιότερες συλλογές pop art στον κόσμο) και στο Kolumba (με την άκρως επιβλητική αρχιτεκτονική του Ελβετού Peter Zumthor). Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της πόλης, την Belgisches Viertel, ρίξτε μια ματιά στην γκαλερί 30works με την άφθονη street art. Επισκεφθείτε επίσης τη γειτονιά γύρω από τη Zulpicher Strasse και δειπνήστε στο παραδοσιακό εστιατόριο «Bei Oma Kleinmann», όπου το φαγητό είναι εξαιρετικό και η Kolsch παραχωρεί την πρωτοκαθεδρία στην ισάξια Sunner. Το βράδυ ποτό και μουσική στο φιλόξενο μπαρ «Lotta» των πολιτικοποιημένων της Κολονίας και μετά πάρτι με ηλεκτρονική μουσική και κοκτέιλ στο «Zum Scheuen Reh».

Σταθμός Άμστερνταμ

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 10
Phython Bridge, Άμστερνταμ (© Amsterdam tourism & Convention Board)

Urban bohemia
Το ταξίδι για Άμστερνταμ διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες και τρένα από την Κολονία αναχωρούν από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Μια design επιλογή για τη διαμονή σας είναι το νέο ξενοδοχείο «The Exchange», με δωμάτια «ντυμένα» σαν μοντέλα από απόφοιτους του Ινστιτούτου Μόδας. Αν η πρώτη ημέρα θέλετε να είναι χαλαρή, περιπλανηθείτε στη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πόλης Albert Cuyp Markt, στη γειτονιά De Pijp. Πίσω από τους πάγκους κρύβονται πολλά μαγαζιά με στιλάτα ρούχα, όπως το Streetclothes. Πάρτε κάτι στο χέρι από τα έθνικ εστιατόρια του πεζόδρομου Eerste van der Helst Straat ή καθίστε για φαγητό στην πολύχρωμη (σχεδιασμένη από την αρχιτεκτονική ομάδα Concrete) μπρασερί «Witteveen».

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 11
Τα πάρκα του Άμστερνταμ προσφέρονται για πικνίκ. (© Amsterdam Tourism & Convention)

Περπατήστε μέχρι την Πλατεία των Μουσείων ή συνεχίστε σε χαλαρούς ρυθμούς με μια βόλτα στο Vondelpark. Φεύγοντας, επιλέξτε την έξοδο που είναι πιο κοντά στο δρόμο Willemsparkweg και ανακαλύψτε μία από τις αγαπημένες γειτονιές των κατοίκων. Θα εντυπωσιαστείτε με τις βιτρίνες της μπουτίκ Ennu και του 1 Amsterdam αλλά και με το μποέμ urban στιλ του εστιατορίου «W.P.A. George». Αγοράστε πρωτότυπα δώρα στο κατάστημα της σχεδιαστικής κολεκτίβας Droog και αν παραμείνετε στο κέντρο, ξεφυλλίστε manga στο βιβλιοπωλείο American Book Center, στην πλατεία Spui, δοκιμάστε βέλγικες μπίρες στο «Schutter» ή αράξτε στο στέκι των εναλλακτικών της πόλης, το «Schuim».

Σταθμός Αμβέρσα

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 12
Τα φρέσκα οστρακοειδή είναι από τα δυνατά χαρτιά της Αμβέρσας. (© Visitantwerpen.de)

Αρχιτεκτονικό tour
Ένας από τους ομορφότερους του κόσμου, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αμβέρσας αποτελεί μια καλή εισαγωγή στην υψηλή αισθητική της. Ακόμη και το λιμάνι –το αδύνατο σημείο της μέχρι πρότινος– έχει αρχίσει να αναβαθμίζεται, όπως αποδεικνύει το νέο εντυπωσιακό Museum aan de Stroom (σε σχέδιο των Neutelings Riedijk Architects), εμπνευσμένο από τα στοιβαγμένα κουτιά και τις αποθήκες των λιμανιών. Ανάμεσα στο FotoMuseum και το Modemuseum, κάντε μια στάση για να εξερευνήσετε τα vintage ρούχα και αξεσουάρ του Jutka & Riska.

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 13
Στον Κεντρικό Σταθμό της Αμβέρσας. (© Visitantwerpen.de/Dave Van Laere)

Μια επίσκεψη στην γκαλερί του δημιουργικού διδύμου Studio Job, του Βέλγου Job Smeets και της Ολλανδής Nynke Tynagel θα σας μεταφέρει στο κέντρο των εξελίξεων στην τέχνη και στο design – αφού τα έργα τους ακροβατούν επιδέξια ανάμεσα στα δύο. Για φαγητό προτιμήστε το «Fiskebar», ένα μπιστρό με θαλασσινά κοντά στην γκαλερί. Αλλά ο must προορισμός είναι το Graanmarkt13, ένα κτίριο του 19ου αιώνα που ανασχεδίασε ο Βέλγος διάσημος αρχιτέκτονας Vincent van Duysen. Στον επάνω όροφο βρίσκεται το σπίτι των ιδιοκτητών, ενώ στους υπόλοιπους ορόφους μια γκαλερί, ένα εστιατόριο κι ένα κατάστημα.

Σταθμός Παρίσι

Ευρώπη με τρένο - εικόνα 14
Ντιζαϊνάτα γλυκά στην Patisserie des Reves στο Παρίσι.

Εναλλακτικές εκπλήξεις
Σε δυόμισι ώρες θα είστε στο Παρίσι, την πόλη που αναμφίβολα «κινείται πολύ», όπως λένε και οι Γάλλοι. Η εναλλακτική νεολαία έχει παραχωρήσει το Quartier Latin στους τουρίστες και συχνάζει στο Oberkampf ή το Belleville και σε πολυχώρους όπως το Comptoir Generale ή το Bellevilloise. Προτιμάει τα μπαρ με σοφιστικέ διακόσμηση και πολλές εκπλήξεις, όπως το «Pantalon», διασκεδάζει με live στο «Fleche d’Or». Πάντως, η Bastille ή το Marais αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη, όχι μόνο για τα ιστορικά τους κτίρια αλλά και για τους χώρους με υψηλό δείκτη αισθητικής, όπως η γκαλερί Thaddaeus Ropac ή το concept store Merci. Το L’Eclai­reur είναι άλλο ένα από αυτά, με καταστήματα σε διαφορετικά σημεία της πόλης – πολύ ατμοσφαιρικό είναι αυτό της rue Herold. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το «Cafe Artcurial», με το δάσος του καλλιτέχνη Francois Houtin να δημιουργεί μαγική ατμόσφαιρα. Αγοράστε deli από το Epicerie Generale ή το Gustave και «ονειρεμένα» γλυκά από την Patisserie des Reves και είστε έτοιμοι για τον επόμενο και τελευταίο σταθμό του ταξιδιού, τη Γενεύη.

Σταθμός Γενεύη

Μουσείο ή vintage shopping;
Σε τέσσερις ώρες μπορείτε να κάνετε τον περίπατό σας στη λίμνη της Γενεύης, να θαυμάσετε το ύψους 140 μ. σιντριβάνι ή να πλατσουρίσετε στην Πλατεία των Εθνών. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των γκαλερί και των μουσείων στη γειτονιά Quartier Des Bains είναι το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης. Στην καρδιά της γειτονιάς, πιείτε καφέ ή γευματίστε στο μπιστρό «Cafe des Bains» κι επισκεφθείτε το αφιερωμένο στην ωρολογοποιία μουσείο Patek Philippe. Αν θεωρείτε τις τιμές στα καταστήματα απλησίαστες, προτιμήστε την μπουτίκ vintage γυναικείων ρούχων Les Fringantes και το La Case a Max με vintage συλλογές για άντρες. Για φαγητό στην Παλιά Πόλη, περάστε από το «Vino Olio Cafe» προτού πάρετε το τρένο της επιστροφής για Βενετία.

INTER-RAIL KNOW HOW

Το InterRail είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη με τρένο. Κάρτα InterRail δικαιούνται όλοι όσοι διαμένουν σε ευρωπαϊκή χώρα τους τελευταίους έξι μήνες, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας. Το Global Pass σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ με το One Country Pass μπορείτε να ταξιδέψετε σε μία από 27 χώρες (αναλυτικές πληροφορίες: www.interrailnet.com/interrail-passes ή www.internationalrail.com/interrail/interrail-global-pass.aspx και www.internationalrail.com/interrail/interrail-one-country-pass.aspx ). Για τα διεθνή και τα νυχτερινά αλλά και τα high speed τρένα είναι σκόπιμο να κάνετε κράτηση, ενώ συνήθως υπάρχει επιπλέον χρέωση. Κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στους σιδηροδρομικούς σταθμούς των πόλεων που επισκέπτεστε, μέσω του κέντρου κρατήσεων του γερμανικού σιδηροδρόμου, ή online (www.interrailnet.com/planning/train-seat-reservations/how-to-make ). Κρατήσεις γίνονται επίσης στο www.internationalrail.com , στο τηλέφωνο 00448712310790. Μπορείτε να αποφύγετε τις κρατήσεις και το επιπλέον κόστος αλλά και να επισκεφθείτε περισσότερα μέρη επιλέγοντας τοπικές γραμμές (www.interrailnet.com/planning/train-seat-reservations/how-to-avoid ). Οι InterRailers μπορούν να ταξιδέψουν με τα πλοία της Superfast Ferries από Πάτρα και Ηγουμενίτσα προς Ancona και Bari δωρεάν. Ισχύουν τα λιμενικά τέλη, ο επίναυλος υψηλής ή μεσαίας περιόδου, ο επίναυλος καυσίμων και ειδικές τιμές για αναβαθμίσεις θέσεων. Το δρομολόγιο Πάτρα/Ηγουμενίτσα-Αncona πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Anek Lines. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.superfast.com . Για την αγορά εισιτηρίων InterRail απευθυνθείτε στα πρακτορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.trainose.gr

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Προτείνουμε ένα value for money ξενοδοχείο με ιδιαίτερο στιλ κι ένα youth hostel για κάθε πόλη.

ΒΕΝΕΤΙΑ:
Avogaria Από € 100 το δίκλινο, www.avogaria.com.
Ostello Venezia Από € 26 το άτομο, www.ostello-venezia.hotel-rn.com

ΒΙΕΝΗ:
Hotel Daniel Από € 92, www.hoteldaniel.com/en/vienna.html
Wombat’s City Hostel. Από € 25 το άτομο σε δίκλινο, www.wombats-hostels.com/vienna

ΠΡΑΓΑ:
Fusion Hotel Prague Από € 80 το δίκλινο, www.fusionhotels.com).
Hostel Franz Kafka Από € 23 το άτομο σε δίκλινο, http://hostelfranzkafka.com

ΒΕΡΟΛΙΝΟ:
Michelberger Hotel Από € 60, www.michelbergerhotel.com
Three Little Pigs Hostel Από € 31 το άτομο, www.three-little-pigs.com

ΚΟΛΟΝΙΑ:
Stern Am Rathaus Από € 89, www.stern-am-rathaus.de
Meininger Από € 25 ευρώ το άτομο, www.meininger-hotels.com

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ:
The Exchange Από € 100, www.exchangeamsterdam.com
Stayokay Aπό € 29 το άτομο, www.stayokay.com

ΑΜΒΕΡΣΑ:
Matelote Hotel Από € 80, www.hotel-matelote.be
Abhostel Από € 25 το άτομο, www.abhostel.com

ΠΑΡΙΣΙ:
Mama Shelter Από € 129 το δίκλινο, www.mamashelter.com/paris
Le Regent Montmartre Από € 45 το άτομο, www.leregent.com

ΓΕΝΕΥΗ:
Hotel Central Από € 88, www.hotelcentral.ch
Geneva Youth Hostel Από € 42 το άτομο σε δίκλινο με χωριστή τουαλέτα και κοινό ντους, www.yh-geneva.ch

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.