Γενεύη express

Η Ντένη Καλλιβωκά επέστρεψε από ένα ανοιξιάτικο weekend στις όχθες της λίμνης της Γενεύης και μας δίνει τα καλύτερα tips.

Γενεύη express

Η Ντένη Καλλιβωκά επέστρεψε από ένα ανοιξιάτικο weekend στις όχθες της λίμνης της Γενεύης και μας δίνει τα καλύτερα tips.

Γενεύη express - εικόνα 1

Το πρωί περπατήστε παραλίμνια, στους Βοτανι­κούς Κήπους, και χαζέψτε το εντυπωσιακό Jet d’Eau στις όχθες της λίμνης. Το ψηλότερο σιντριβάνι στην Ευρώπη, με ύψος 1,30 μ., θεωρείται το σήμα κατατεθέν τη πόλης. Περάστε απέναντι για χειροποίητο παγωτό στην Gelateria Arlecchino (1 rue December). Περπατήστε στη rue du Rhone και στους τριγύρω πεζοδρόμους. Σε μόλις λίγα μέτρα είναι συγκεντρωμένα κάποια από τα κορυφαία ωρολογοποιεία, κοσμηματοπωλεία και οίκοι μόδας. Βόλτα στην Παλιά Πόλη, με κεντρικό σημείο τον καθεδρικό St. Pierre. Με λίγο κόπο θα σκαρφαλώσετε στον πύργο του καμπαναριού και θα απολαύσετε μια απίθανη θέα της πόλης. Μετά πιείτε καφέ στο «La Clemence» (20 pl. Du Bourg-de-Vieille Ville), παλιό, αγαπημένο cafe της Γενεύης, δοκιμάζοντας tartines, δηλαδή μπαγκέτες με βούτυρο και ζελέ μαρμελάδας. Αν αγαπάτε τα ρολόγια, οφείλετε στον εαυτό σας μια επίσκεψη στο Μουσείο Ωρολογοποιίας Patek Philippe (7 rue de Vieux Grenadiers, +410228070910). Κάντε έγκαιρα κράτηση και υπολογίστε δυόμισι ώρες για το τουρ. Φαγητό στο «Le bistro du Boucher» (15 av. Pictet-de-Rochemont, +410227365636). Σ’ ένα art nouveau περιβάλλον που θυμίζει χασάπικο, καλοβαλμένοι ντόπιοι δοκιμάζουν εξαιρετικό steak tartare και μοναδική cote de boeuf. Βόλτα –ειδικά το Σάββατο που έχει και υπαίθρια αγορά– στην περιοχή της Carouge. Το Notting Hill της Γενεύης συγκεντρώνει τοπικούς designers, νεολαία, στιλάτα μπαράκια, όμορφα cafes, περιποιημένες μπρασερί και εστιατόρια. Εδώ βρίσκετε και το καλύτερο σοκολατοποιείο της πόλης (Philippe Pascoet, rue Saint Joseph 12, Carouge, +410223012058). Να μείνετε στο «Four Seasons des Bergues», πάνω στη λίμνη της Γενεύης, με θέα στην Παλιά Πόλη και το Jet d’ Eau (33 Quai des Bergues, +410229087000). Πώς θα πάτε

Η Swiss International Air Lines (κρατήσεις: www.swiss.com) πετάει καθημερινά από Αθήνα για Γενεύη και από Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Γενεύη μπορείτε να βρείτε στο site του Ελβετικού Οργανισμού Τουρισμού www.myswitzerland.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Σποράδες

Με τις μεγάλες μέρες του Μάϊου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια, το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό.