Γενεύη - Γαστρονομία

Η ελβετική κουζίνα είναι ένα mix γερμανικής, γαλλικής και ιταλικής κουζίνας με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη χρήση εξαιρετικών ντόπιων προϊόντων. Αξίζει να δοκιμάσετε τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών με ψωμί και πίκλες αλλά και φρέσκα λιμνίσια και ποταμίσια ψάρια, όπως η πέστροφα και η πέρκα. Στη Γενεύη, και γενικά στη γαλλόφωνη περιοχή της Ελβετίας, δύο πολύ δημοφιλή πιάτα –ειδικά το χειμώνα– είναι το fondue και το raclette, με ποικιλίες ντόπιων τυριών σε παχύρρευστη μορφή μαζί με ψωμί ή πατάτες και πίκλες, ενώ υπάρχει και το fondue με κρέας. Το φθινόπωρο θα βρείτε κυνήγι (π.χ. αγριογούρουνο), ενώ το καλοκαίρι αφθονούν εδώ οι διάφορες ποικιλίες μούρων. Στο πεδίο των γλυκών, τώρα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τις εξαιρετικές ελβετικές σοκολάτες (πάρτε μαζί σας φεύγοντας όσο περισσότερες μπορείτε!) και τα πολυάριθμα patisserie. Τέλος, δοκιμάστε τα εξαιρετικά ελβετικά κρασιά (ιδίως από τις περιοχές Valais και Vaud), το εύγεστο αναψυκτικό Rivella αλλά και οινοπνευματώδη από φρούτα της περιοχής, όπως το μπράντι Kirsch, το οποίο φτιάχνεται από κεράσια.