Ουρανούπολη

Αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο, αποτελεί την πύλη για το Άγιον Όρος. Καθημερινά ξεκινούν από το μικρό λιμάνι του καράβια, τα οποία φτάνουν στη Δάφνη, το επίνειο του Αγίου Όρους. Επίσης οργανώνονται κρουαζιέρες προς τη δυτική πλευρά του Άθω. Στην Ουρανούπολη θα βρείτε μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, cafe-bars, εστιατόρια και καταστήματα. Για τους λάτρεις της φύσης υπάρχουν όμορφες περιπατητικές διαδρομές ανάμεσα σε ελιές και πεύκα.

Γυρίσαμε τη Χαλκιδική πόδι πόδι

Ένα από τα ομορφότερα κοντράστ πράσινου και γαλάζιου στην Ελλάδα αλλά κι ένας προορισμός-ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, που ανανεώνεται διαρκώς χωρίς να χάνει την ταυτότητά της, η Χαλκιδική είναι ένας αυτόνομος μικρόκοσμος διακοπών που χωράει πολλά διαφορετικά στιλ και budgets.

2 γαστρο-οδοιπορικά ραντεβού στον Βορρά

Η Βόρεια Ελλάδα φέρνει αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο τη γαστρονομική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της και οργανώνει δύο μεγάλες γιορτές που δίνουν αφορμή για ταξίδι.

Αποδράσεις

Από την αξιοσημείωτη συγκέντρωση τόσων μεγάλων σεφ σε απόσταση ...δυο ποδιών μέχρι την αξέχαστη γεύση μιας ντοματοσαλάτας με τουλουμοτύρι πάνω στο κύμα, η Χαλκιδική δικαίως αναδεικνύεται σε προορισμό για gourmet holidays. Καταγράφουμε τις καλύτερες γευστικές διευθύνσεις.

Mediterranean blue

Ξενώνες και βίλες σε αγροτόσπιτα με φόντο τους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες, γκουρμέ trips με μαθήματα μεσογειακής μαγειρικής, οργανωμένοι περίπατοι στο βουνό προς αναζήτηση θυμαριού και σπάνιων βοτάνων, δροσιστικά spa treatments που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι. Η Μεσόγειος είναι μόδα και οι ταξιδιώτες της νέας χιλιετίας ξανανακαλύπτουν νοσταλγικά την οικεία ομορφιά του ασημόχρυσου της ελιάς και του mediterranean blue μέσα από destination trips και tailor-made ταξίδια εμπειρίας.