Κασσάνδρα

Το πιο δυτικό πόδι της Χαλκιδικής είναι και το πιο αναπτυγμένο τουριστικά, με δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήματα και κέντρο της νυχτερινής ζωής την Καλλιθέα, η οποία είναι γεμάτη clubs. Έχει όμως και πολλές φυσικές ομορφιές: εκπληκτικές παραλίες, υδροβιότοπους προστατευόμενους από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, ακόμη κι ένα σπήλαιο, αυτό των Πετραλώνων, με μεγάλη αρχαιολογική σημασία. Κατά μήκος της ακτής της Κασσάνδρας εκτείνονται πανέμορφες παραλίες και τουριστικά θέρετρα, όπως η Καλλιθέα, το Πολύχρονο, η Χανιώτη, ενώ στο νότιο άκρο θα βρείτε τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής.

Πότε να πάτε : Η καλύτερη εποχή είναι από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι

Από το luxury ξενοδοχειακό boom της Μυκόνου και της Σαντορίνης μέχρι τα ενετικά boutique hotels των Χανίων και την ακριτική Ερεικούσσα, το φετινό καλοκαίρι φέρνει άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις. Πάρτε μια πρώτη γεύση!

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία

Από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα μέχρι τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες που ποντάρουν σε ιδιαίτερες εμπειρίες και τα όλο και πιο δημοφιλή «προσωρινά» εξοχικά με αυτονομία κινήσεων, επιλέξαμε και σας προτείνουμε ιδιαίτερες ιδέες για χριστουγεννιά­τικες αποδράσεις... ακριβώς όπως τις ονειρεύεστε.

Oι σεφ των διακοπών

Από τη μαγική Καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι τις παραλίες της Πάτμου και από τις ακτές της Χαλκιδικής μέχρι την όλο και πιο κοσμική Σκιάθο, αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές μας αποκτούν ακόμη πιο γευστικό χρώμα. Κλείνουμε τραπέζι σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της Ελλάδας σε αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς και παίρνουμε μια γεύση τόσο από τα νέα όσο και από τα πιο διαχρονικά –must– πιάτα τους.

Αποδράσεις

Από την αξιοσημείωτη συγκέντρωση τόσων μεγάλων σεφ σε απόσταση ...δυο ποδιών μέχρι την αξέχαστη γεύση μιας ντοματοσαλάτας με τουλουμοτύρι πάνω στο κύμα, η Χαλκιδική δικαίως αναδεικνύεται σε προορισμό για gourmet holidays. Καταγράφουμε τις καλύτερες γευστικές διευθύνσεις.

Summer road movie σε Πελοπόννησο και Χαλκιδική

Καλά τα νησιά, αλλά και η ηπειρωτική ακτογραμμή της Ελλάδας είναι παραπάνω από συναρπαστική. Για τους εραστές του on the road λοιπόν σχεδιάσαμε δύο συναρπαστικά ταξίδια: το γύρο της Πελοποννήσου και το γύρο της Χαλκιδικής. Κλασικά κι αγαπημένα δηλαδή.