22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι

Από το luxury ξενοδοχειακό boom της Μυκόνου και της Σαντορίνης μέχρι τα ενετικά boutique hotels των Χανίων και την ακριτική Ερεικούσσα, το φετινό καλοκαίρι φέρνει άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις. Πάρτε μια πρώτη γεύση!

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι

Από το luxury ξενοδοχειακό boom της Μυκόνου και της Σαντορίνης μέχρι τα ενετικά boutique hotels των Χανίων και την ακριτική Ερεικούσσα, το φετινό καλοκαίρι φέρνει άκρως ενδιαφέρουσες αφίξεις. Πάρτε μια πρώτη γεύση!

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 1
«Bill & Coo Coast Suites»

Μια ακόμα λαμπρή σεζόν ξεκινά για τη Μύκονο με δεκάδες νέα projects κάθε είδους, πολλά εκ των οποίων ξενοδοχειακά. Γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια μιας επιτυχημένης και παραπάνω λειτουργίας στα ψηλά της Μεγάλης Άμμου, το «Bill & Coo» αποκτά πολυτελές αδελφάκι σε prime location στην άκρη της παραλίας του Αϊ-Γιάννη. Το Bill & Coo Coast Suites θα ανοίξει μέσα στον Μάιο με 15 σουίτες διαφόρων τύπων μοιρασμένες σε επίπεδα, με θέα στη θάλασσα και τη Δήλο, δικό του beach club και πισίνα με infinity view, ιδιαίτερες παροχές (όπως η δυνατότητα για private dining σε 24ωρη βάση) και μια μεταμοντέρνα «ταβέρνα» με σεφ τον Μιχάλη Κίκη, υπό την επιμέλεια του Αθηναγόρα Κωστάκου.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 2
«Kenshο Boutique Hotel & Suites»

Στον Ορνό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το Kenshο Boutique Hotel & Suites κατά τις αρχές Ιουνίου. Όλους τους χώρους αλλά και τα 35 δωμάτια και σουίτες θα κοσμούν ξεχωριστά design αντικείμενα και έπιπλα από επώνυμους οίκους, ενώ θα διαθέτει bar restaurant και πλήρες wellness centre.

To Mykonos Waves Beach House & Suites, από την οικογένεια της HotelBrain, έρχεται με action προσανατολισμό στην παραλία του Κόρφου, την αγαπημένη των kite surfers. Η πολυτέλεια νέου τύπου, με έμφαση στην απλότητα, βρίσκεται στο επίκεντρο, μαζί με τους ειδικούς χώρους φύλαξης του εξοπλισμού σας, ενώ η παγκοσμίου φήμης πρωταθλήτρια του kite surfing Gisela Pulido αναμένεται για ένα σχετικό event κατά τα μέσα Ιουνίου.

Μέλη της ίδιας δραστήριας εταιρείας ξενοδοχειακού management είναι τόσο το boutique resort Lyo, το οποίο έρχεται με δικό του εστιατόριο πάνω από το «Jackie O’ Beach» στο Σούπερ Παραντάιζ, όσο και το εμβληματικό «Kirini» της Σαντορίνης, το οποίο αποκτά αδελφάκι στη Μύκονο. To Kirini My Mykonos Retreat θα ανοίξει γύρω στα τέλη Μαΐου στην περιοχή της Αλεόμανδρας, με 18 σουίτες, spa, και εστιατόριο, ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες, με executive chef τον Γιώργο Ιακωβίδη.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 3
«Cavo Tagoo Santorini»

Την αντίστροφη πορεία, δηλαδή από τη Μύκονο προς τη Σαντορίνη, ακολουθεί το πολυτελές «Cavo Tagoo». Το αδελφό Cavo Tagoo Santorini θα κομίσει νέα στάνταρ στο Ημεροβίγλι από τις 11/6, οπότε και ανοίγει σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του οικισμού με 13 σουίτες και μια τεράστια πισίνα 20 μ. με θέα φυσικά στην Καλντέρα, cocktail lounge bar και το εστιατόριο «Ovac», όπου ο Χρόνης Δαμαλάς θα σερβίρει τις ιδιαίτερες med-asian fusion προτάσεις του.

Πάλι στο Ημεροβίγλι, το Cocoon Suites άνοιξε στις αρχές Απριλίου χαμηλά στην Καλντέρα, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Με φιλοσοφία η οποία περιστρέφεται γύρω από το «barefoot luxury», οι 8 σουίτες, σχεδιασμένες από το αρχιτεκτονικό γραφείο Lab11 σε natural ύφος, έχουν όλες το προσωπικό τους μπαλκόνι και αρκετή ιδιωτικότητα για ένα δείπνο υπό το φως των κεριών.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 4
«Orabel Suites»

Ούτε όμως το υπόλοιπο νησί φείδεται νέων αφίξεων, αν συνυπολογίσουμε το Orabel Suites με έμφαση στις ιδιαίτερες εμπειρίες στην περιοχή Αγίου Γεωργίου στον Περίβολο, τις 4 Boho suites με το αδελφό εστιατόριο «Fabrica» σε προχώ σχεδιασμό του γνωστού αρχιτεκτονικού διδύμου Γαβαλάς-Μουρίκης, επίσης στον Περίβολο, το Skyfall Luxury Suites στον υπέροχο Πύργο, που φέτος αποκτά την τελειωτική μορφή του (την κουζίνα του εστιατορίου επιμελείται πλέον η Κωνσταντίνα Φάκλαρη), και το Elea Resort, που επίσης τελειοποιεί τις παροχές του μετά την περσινή παρθενική σεζόν στην Οία.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 5
«Skyfall Luxury Suites»

Κοντά του άνοιξε στις 23/4 το Santo Maris στα resort πρότυπα των αδελφών «Creta Maris» και «Candia Maris» της Κρήτης.

Στη Νάξο τώρα, το Naxian Utopia (μέλος της HotelBrain) αυτοπροσδιορίζεται ως ένα exclusive villas & suites resort και ανοίγει κατά τις αρχές Ιουνίου σε λόφο πάνω από τη δημοφιλή παραλία του Αγίου Προκοπίου, με εστιατόριο και spa.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 6
«Vorina Ktismata»

Στην αγαπημένη των εναλλακτικών Αμοργό το συγκρότημα Vorina Ktismata βρίσκεται στη βόρεια συνοικία της Χώρας με θέα στον ανοιχτό ορίζοντα. Τα τρία κτίρια κυκλαδίτικης αισθητικής στεγάζουν 5 διαμερίσματα διαφόρων μεγεθών και αποτελούν ένα σχεδόν χειροποίητο δημιούργημα του Νίκου και της Αλεξίας, οι οποίοι θα σας φιλοξενήσουν σαν φίλους.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 7
«Radisson Blu Beach Resort»

Κατηφορίζουμε Κρήτη; Από τις ηχηρές αφίξεις της νέας σεζόν, με την υπογραφή του διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου Radisson Hotels, το Radisson Blu Beach Resort άνοιξε μόλις τις πύλες του στη Μίλατο Λασιθίου. Μια καλοκαιρινή πολιτεία, με 318 δωμάτια και σουίτες, 7 πισίνες με water park και adults only πισίνα, kid’s club, γήπεδα και 5 πέντε διαφορετικά εστιατόρια, υπό την επιμέλεια του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin Yves Mattagne.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 8
«Domus Renier Boutique Hotel»

Σε άλλο ύφος, το Domus Renier Boutique Hotel έρχεται μέσα στον Ιούνιο στην καρδιά του ενετικού λιμανιού των Χανίων, με θέα στον Αιγυπτιακό Φάρο. Πυρήνας του, η πρώην κατοικία της οικογένειας των Ενετών ευγενών Renier, η οποία ανακαινίστηκε με σύγχρονο πνεύμα αλλά και σεβασμό στην ιστορία της.

Ευχάριστη έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι ένας μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός, όπως ο Thomas Cook, επέλεξε να λανσάρει το νέο του ξενοδοχειακό brand στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο. Το Casa Cook έρχεται αυτές τις ημέρες κοντά στην παραλία Κολύμπια, ως ένα adults only θέρετρο 90 δωματίων με boho chic ατμόσφαιρα και προσιτές τιμές.

Ακόμα μια μεγάλη επένδυση είναι το Miraggio Thermal Spa Resort το οποίο ανοίγει στις 27/5 στο Παλιούρι Χαλκιδικής με όλες τις πιθανές παροχές και έμφαση στις well-being υπηρεσίες.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 9
«Amandola Villas»

Στο όλο και πιο δημοφιλές αίτημα για ένα «προσωρινό» εξοχικό με ξενοδοχειακές παροχές απαντά το «Thalatta» στην παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια. Το αδελφό συγκρότημα Amandola Villas ανοίγει κατά τα τέλη του μήνα, με 8 πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες (οι μισές με ιδιωτική πισίνα), κοντά στο ξενοδοχείο, προσφέροντας πρόσβαση για όποιον το επιθυμεί στις εγκαταστάσεις και στις υπηρεσίες του.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 10
«Racconto»

Χαράσσοντας πορεία προς τις ανερχόμενες ακτές της Ηπείρου και την Πάργα, το boutique ξενοδοχείο Racconto έκανε αίσθηση κατά το περσινό του soft opening. Σε λόφο πάνω από την πόλη, πνιγμένο στα ελαιόδενδρα, πρόκειται για ένα adults only ξενοδοχείο διά χειρός του γνωστού αρχιτέκτονα και διακοσμητή Πάνου Πετρίδη, όπου το κυρίαρχο λευκό χρώμα συναντά τον επώνυμο εξοπλισμό και τα ιδιαίτερα έπιπλα από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Στην Κεφαλονιά, τη θέση του παλιού ξενοδοχείου «Olga» στο Αργοστόλι παίρνει οσονούπω το εντυπωσιακό Kefalonia Grand συνδυάζοντας την αύρα εποχής με το σύγχρονο πνεύμα.

22 νέα ξενοδοχεία που ανυπονομούμε να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι - εικόνα 11
«Acantha Boutique Hotel»

Αν, τέλος, αναζητάτε το απόλυτο ησυχαστήριο πάνω στη θάλασσα, τι θα λέγατε για τη μικρούλα Ερεικούσσα στο σύμπλεγμα των Διαπόντιων Νήσων βόρεια της Κέρκυρας; Εδώ κατέφτασαν πριν από λίγα χρόνια με το ιστιοπλοϊκό τους ο Alessandro και η Franca από τη Γένοβα της Ιταλίας, την ερωτεύτηκαν και άνοιξαν το γοητευτικό Acantha Boutique Hotel με 5 δωμάτια και εστιατόριο ιταλικής κουζίνας, ό,τι πρέπει για ρομαντικούς αναχωρητές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.