Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία

Από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα μέχρι τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες που ποντάρουν σε ιδιαίτερες εμπειρίες και τα όλο και πιο δημοφιλή «προσωρινά» εξοχικά με αυτονομία κινήσεων, επιλέξαμε και σας προτείνουμε ιδιαίτερες ιδέες για χριστουγεννιά­τικες αποδράσεις... ακριβώς όπως τις ονειρεύεστε.

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία

Από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα μέχρι τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες που ποντάρουν σε ιδιαίτερες εμπειρίες και τα όλο και πιο δημοφιλή «προσωρινά» εξοχικά με αυτονομία κινήσεων, επιλέξαμε και σας προτείνουμε ιδιαίτερες ιδέες για χριστουγεννιά­τικες αποδράσεις... ακριβώς όπως τις ονειρεύεστε.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 1
«Montanema Handmade Village», Ανθοχώρι

Απλωμένο σε μια πανέμορφη ­τοποθεσία πάνω από το φαράγγι­ του Ανθοχωρίου, κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα, το ολοκαίνουργιο Montanema Handmade Village φτιάχνει «χειροποίητη» χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με στολισμένα έλατα στα καλντερίμια του, ρεβεγιόν και γεύματα στο εστιατόριο «Φούρνια», πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και, βέβαια, στιγμές χαλάρωσης­ στα πετρόχτιστα σπιτάκια του (2445045220, από € 165).

Οι γιορτές στα Μετέωρα έχουν άλλη ατμόσφαιρα και το Divani Meteora στην Καλαμπάκα είναι ένα μεγάλο, κλασικής πολυτέλειας ξενοδοχείο με υπέροχη θέα στους μοναδικούς βράχους και πολύ άνετα δωμάτια με δρύινη­ ­επίπλωση και κομψά υφάσματα. Οι τιμές ξεκινούν από € 130 ανά ημέρα, με «γλυκό» καλωσόρισμα, πρόσβαση στις εγκαταστάσεις spa και ­ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά (2432023330).

Στο δρόμο προς το ριζικά ανανεω­μένο χιονοδρομικό του Παρνασσού, το Santa Marina Arachova Resort & Spa κομίζει αλπική αύρα στο κοσμικό βουνό, με ιδιαίτερα ατμοσφαιρικούς κοινόχρηστους χώρους, πλήρως εξοπλισμένο spa και το στιλάτο «The Lounge Restaurant» για τα εορταστικά δείπνα των ημερών (2267031954, πακέτο 4 διανυκτερεύσεων με ποτό καλωσορίσματος και welcome gift στα € 1.200).

Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και πληθωρική πολυτέλεια που κάνουν αίσθηση, το ολοκαίνουργιο Pomegranate Spa Hotel στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με ειδικά πακέτα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εορταστικά ρεβεγιόν και τα brunches των ημερών, ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά αλλά και απεριόριστη καθημερινή πρόσβαση στις παροχές του SpaPark (2373043070, πακέτο 3 διανυκτερεύσεων από € 630).

Με ολοκαίνουργιες διώροφες ­βίλες μάς υποδέχεται τις φετινές­ γιορτές το πολυτελές Aristi Mountain Resort & Villas στην κορυφή της Αρίστης των Ζαγοροχωρίων μαζί με το γαστρονομικά ανανεωμένο εστιατόριο «Salvia». Ακλόνητη παραμένει η συγκλονιστική θέα στους Πύργους της Αστράκας, την οποία θα απολαύσετε ακόμη και από την πισίνα­ του πλήρως εξοπλισμένου spa (2653041330, από € 170).

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 2
«Aristi Mountain Resort & Villas», Ζαγοροχώρια

Μόλις 3 χλμ. από το αεροδρόμιο­ της Θεσσαλονίκης και 20 λεπτά­ από το κέντρο της πόλης, το Nikopolis Thessaloniki σας βάζει κατευθείαν σε εορταστικό mood με το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει στο lobby, ενώ το εστιατόριο «Da Vinci» θα φιλοξενήσει τα ρεβεγιόν των ημερών με την απαραίτητη δόση λάμψης (2310401000, από € 130 με απεριόριστη χρήση spa).

Είτε για να απολαύσετε την κούκλα Παλιά Πόλη της Ξάνθης είτε για να κάνετε τις εξορμήσεις σας στη γύρω περιοχή, το μοντέρνο και pop Elisso αποτελεί την ιδανική βάση, με άνετα και φωτεινά δωμάτια, ενώ το δημοφιλές wine bar & bistro «Αποθήκη» για κάθε ώρα της ημέρας αλλά και το ρεβεγιόν συνοδεία ζωντανής μουσικής (2541084400, από € 85).

Στα κοντινά παράλια του Κορινθιακού, στο ανανεωμένο Alkyon Resort Hotel & Spa στο Βραχάτι οι τιμές ξεκινούν από € 65 το άτομο ανά ημέρα για 4 διανυκτερεύσεις, με πλήρη διατροφή, ρεβεγιόν με ορχήστρα, live σαξόφωνο τα απογεύματα και βραδινή διασκέδαση με DJ στις 25/12 και 1/1, πρόγραμμα παιδικής απασχόλησης καθημερινά και άλλα πολλά (2741052010, δωρεάν ένα παιδί έως 12 ετών).

Στο κομψό και boutique Sikyon Coast Hotel & Resort, πάλι, στην παραλία του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο ισχύουν ειδικά πακέτα 4 δια­νυκτερεύσεων σε deluxe δίκλινο­ με θέα θάλασσα, ημιδιατροφή, δύο συνεδρίες μασάζ στο πλήρως εξοπλισμένο Physis Spa, πρόγραμμα παιδικής απασχόλησης και live DJ sets την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα € 120 ανά διανυκτέρευση (2743028432).

Με ιδιαίτερες εμπειρίες

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 3
«Haones Suites», Γιάννενα

Για πρώτη χρονιά φέτος η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχεται τα Χριστούγεννα με πληθώρα εκδηλώσεων που «τρέχουν» ήδη και θα κορυφωθούν με ένα εντυπωσιακό light show (29-31/12), δίνοντάς μας αφορμή για να γνωρίσουμε το ολοκαίνουργιο Haones Suites στους πρόποδες του σπηλαίου στο Πέραμα. Το τζάκι στο κοινόχρηστο σαλόνι καίει διαρκώς, ενώ τα πατιναρισμένα γαλλικά έπιπλα είναι ένα κι ένα (2651081405, από € 100).

Το ντεμπούτο της στα χριστουγεννιάτικα events κάνει και η ατμοσφαιρική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, με ζεστό κρασί και κεράσματα ανήμερα των Χριστουγέννων στην Πλατεία Ελκομένου Χριστού. Πάνω στο κεντρικό στενό, οι τρεις βίλες του Moni Emvasis εντυπωσιάζουν με την πολυτελή τους ατμόσφαιρα, ενώ το εστιατόριο «Χρυσόβουλο» και το αδελφό wine bar αποτελούν hot spots για ρεβεγιόν στο κάστρο (2732062122, από € 180).

Αγαπημένη συνήθεια αποτελεί η υποδοχή του νέου χρόνου στην κεντρική πλατεία της Στεμνίτσας, με μια όμορφη γιορτή με άφθονο «τσουκαλόκαφτο» κρασί και γλυκά στην οποία πρωτοστατεί η ­Νένα Γκριντζιά, ιδιοκτήτρια του ζεστού ξενώνα Μπελλαίικο. 5 ­δωμάτια, ένας ηλιόλουστος οντάς για το λουκούλλειο πρωινό και η απροσποίητη φιλοξενία της Νένας είναι τα δυνατά του χαρτιά (2795081286, από € 80).

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 4
«Alkyon Resort Hotel & Spa», Βραχάτι

Μαγειρέματα με παραδοσιακές συνταγές (23/12), κάλαντα στο χωριό (24/12), πεζοπορία στη Σφάκα (25/12) αλλά κι έθιμα και παραδόσεις των χωριών της Κρήτης (26/12) είναι μόνο μερικές από τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει για τις φετινές γιορτές το Κρήσσα Γειτονία Village στην κορυφή του χωριού Σφάκα κοντά στη Σητεία, με πυρήνα 15 σπίτια τα οποία αναστυλώθηκαν με φροντίδα (2843029040, από € 85).

Επιμένοντας κρητικά, τα Ανώγεια­ είναι μια εμπειρία από μόνα τους με μπόνους το χιονισμένο Ψηλο­ρείτη. Ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό, το Delina Mountain Resort είναι ένα καλαίσθητο ορεινό θέρετρο με φροντισμένους κήπους, spa, ένα παραδοσιακό ρακάδικο, μια ταβέρνα και άνετα δωμάτια με τζάκι και μπαλκόνια με θέα (2834031701, από € 100).

Με boutique ζεστασιά

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 5
«Agapitos Villas & Guesthouses», Πήλιο

Στο ατμοσφαιρικό Πέτρα και Φως πάνω από τον κόλπο του Οιτύλου­ στη Μάνη τόσο το πρωινό όσο και τα ρεβεγιόν έχουν τη σφραγίδα του γνωστού σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, ενώ η χαλάρωση έχει τον πρώτο ρόλο στα όμορφα δωμάτια, στο υπόσκαφο spa και στους άνετους κοινόχρηστους χώρους (2733054050, πακέτο 3 δια­νυκτερεύσεων με δώρο την 4η στα € 535, με ρεβεγιόν Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, καλωσόρισμα με φρούτα και γλυκά, είσοδο στο spa και 20% έκπτωση στις περιποιήσεις).

Σε μια πανέμορφη, καταπράσινη πηλιορείτικη τοποθεσία πάνω από την παραλία Παπά Νερό, το ανανεωμένο συγκρότημα Agapitos Villas & Guesthouses αποτελείται από πολυτελείς μεζονέτες και σπίτια, ρομαντικές σουίτες αλλά και ατμοσφαιρικά δωμάτια καλύπτοντας κάθε ανάγκη διαμονής, ενώ τα εορταστικά γεύματα στο «Εl» θα έχουν δημιουργικές «γαλανόλευκες» αποχρώσεις κι ελληνοπρεπή κοκτέιλ για συνοδεία (2426031005, από € 90).

Όνομα συνώνυμο της ποιοτικής φιλοξενίας στο Πήλιο, ο ξενώνας Αλέκα στην Τσαγκαράδα συνδυάζει το πολύ καλό εστιατόριο της οικογένειας με έναν φιλόξενο ξενώνα 10 δωματίων που φρεσκάρεται διαρκώς.΄Η φροντίδα είναι σπιτική και η ατμόσφαιρα ρομαντική ή παραδοσιακή ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξετε. Επικοινωνήστε για τις ειδικές τιμές. (2426049380).

Αν ψάχνετε αντίδοτο στην κοσμοσυρροή της Αράχοβας, χωρίς να στερηθείτε όμως την εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό, ο ξενώνας Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό της Αμφίκλειας, αναστυλωμένο με φροντίδα από τον Αντώνη και την Καίτη Δαρμή, οι οποίοι μόλις άνοιξαν και το παντοπωλείο Φιλέματα Δαδιού, όπου τα προϊόντα της περιοχής έχουν την τιμητική τους (2234029040, από € 80).

Στο Ναύπλιο έχουμε απονείμει πολλάκις βραβείο... city break και όταν θέλουμε να χορτάσουμε την ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης μένουμε στο Ilion Traditional Hotel πίσω από την Πλατεία Συντάγματος. Στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πρώτου δημάρχου του Ναυπλίου Ευθυμιόπουλου, υπέροχες αντίκες στολίζουν τα μεγάλα δωμάτια και χειροποίητες ζωγραφιές τα κεφαλάρια των κρεβατιών (2752025114, από € 50).

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 6
«Αρχοντικό Ωρολογόπουλου», Καστοριά

Εναλλακτικά επιλέγουμε το Δίας στην πρώην κατοικία του Υψηλάντη, που έχει μετατραπεί σε φιλόξενο ξενοδοχείο. Τα δωμάτια έχουν ρουστίκ ξύλινα έπιπλα, άνετα κρεβάτια με μεταξωτά σεντόνια και υποαλλεργικά στρώματα, ενώ στο πρωινό βρίσκουμε σπιτικές μαρμελάδες και παραδοσιακές πίτες – από κιμαδόπιτα και μηλόπιτα μέχρι σπανακόπιτα, όλες ψημένες σε ξυλόφουρνο (2752022276, από € 50).

Αγναντεύοντας τον Αρχαιολογικό­ Χώρο Μυστρά από τα κατάφυτα­ Πικουλιάνικα, ο Ξενώνας Μαζα­ράκη συνδυάζει το σοφιστικέ country style ύφος με τη ζεστασιά και την ιδιαίτερη «σκηνογραφία» σε 7 διαφορετικού ύφους δωμάτια. Το πρωινό έρχεται καθημερινά στην πόρτα, ενώ οι άνθρωποι του ξενώνα θα σας προτείνουν τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες για τα γεύματά σας (2731020414, από € 95).

Στο τουριστικά ανέγγιχτο Γεωργίτσι Λακωνίας, ο Γιάννης και η Κική θα σας υποδεχτούν ζεστά στο πετρόκτιστο Μπαλκόνι του Ταΰ­γετου με θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα του Ευρώτα και ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο πακέτο­ στα € 245 κατ’ άτομο, με 4 δια­νυκτερεύσεις και ημιδιατροφή που περιλαμβάνει τα ρεβεγιόν και τα εορταστικά τραπέζια ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (2731061062).

Με το βλέμμα στραμμένο στο πρώι­μο καρναβάλι της Καστοριάς, που ξεκινά την Πρωτοχρονιά, την υπέροχη λίμνη και τους βυζαντινούς θησαυρούς της πόλης, ο καινούργιος ξενώνας Αρχοντικό Ωρολογόπουλου στεγάζεται σε ένα προσεκτικά ανακαινισμένο οίκημα πάνω στην πλατεία του Ντολτσό. Η ατόφια μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, η ζεστασιά στα 9 πολυτελή δωμάτια καθώς και τα ποδήλατα για τις βόλτες σας συμπληρώνουν την εικόνα (2467021604, από € 120).

Ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από τις φημισμένες θερμές πηγές της Λουτρόπολης Πόζαρ, το κυκλικό πετρόχτιστο ξενοδοχείο Chateau Rond διαθέτει 10 πολυτελέστατες σουίτες με ποιοτικό εξοπλισμό, spa αλλά και μπουτίκ του Μάκη Τσέλιου. Στην τιμή των € 150 ανά ημέρα περιλαμβάνονται τα ξύλα για το τζάκι, η είσοδος στο spa κι ένα γεύμα καθημερινά στο εστιατόριο «Υδρόλιθος» (2384091646).

Σαν στο εξοχικό μας

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 7
«Κήπος του Πηλίου», Πήλιο

Οι 2 μοναδικές βίλες του συγκροτήματος Κήπος του Πηλίου (6977665893) γίνονται για όσο το επιθυμούμε το εξοχικό­ που πάντα ονειρευόμασταν στο βουνό των Κενταύρων. Βρίσκονται στις Μηλιές, στην κορυφή του παραδοσιακού οικισμού, και είναι χτισμένες στα πρότυπα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής­, ενώ περιβάλλονται από κήπο που χαρίζει υπέροχη αμφιθεατρική θέα. Η Βίλα Ορτανσία κοιμίζει μέχρι 4 άτομα και η Βίλα Κερασιά μέχρι 8. Παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις διανυκτερεύσεις.

Στο νέο συγκρότημα Monte Bianco Villas στο Λιβάδι Παρνασσού θα επιλέξετε, ανάλογα­ με τις ανάγκες σας, ανάμεσα σε σουίτες 70 τ.μ., διώροφα σαλέ 110 τ.μ. και βίλες 160-180 τ.μ., ενώ η τετράδα των οικοδεσποτών, οι Σουζάνα, Πέννυ, Εβελίνα και Τάσος, θα σας καλωσορίσει με σπιτικά γλυκά, κοκτέιλ και events στο café και το wine bar του κεντρικού κτιρίου (2267031704, από € 200).

Στο υψηλότερο σημείο των Άνω Τρικάλων της ορεινής Κορινθίας, κρυμμένα στο ελατόδασος, τα άνετα και πολυτελή διώροφα σαλέ του συγκροτήματος Grand Chalet ενδείκνυνται για τους λάτρεις της πανοραμικής θέας, της ησυχίας και της χαλάρωσης, σε απόσταση αναπνοής­ τόσο από τα ζωντανά Μεσαία Τρίκαλα όσο και από την Αθήνα. Το πρωινό έρχεται στο δωμάτιο σε καλάθι (6937333993, από € 390 για 4 άτομα).

Last minute Χριστουγεννιάτικα πακέτα στα ξενοδοχεία - εικόνα 8
«Monte Bianco Villas», Παρνασσός

Οι τέσσερις Melissaki Villas στο άγνωστο χωριουδάκι Πυργιώτικα Αργολίδας, μιαν ανάσα από το Ναύπλιο, μες στους πορτοκαλεώνες, φτιάχνουν το ιδανικό σενάριο απόδρασης για παρέες και οικογένειες με personalized service, ξεχωριστό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, προσεκτικά διαλεγμένα έπιπλα και ποιοτικό εξοπλισμό, ενώ το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία σας όποια ώρα το ζητήσετε (2752096414, από € 180).

Φτάνοντας στις κατοικίες Νύμφες στην Τσαγκαράδα, εκτός από τη θέα στον Μυλοπόταμο­, θα απολαύσετε τα καλούδια που θα βρείτε στο εορταστικό καλάθι καλωσορίσματος αλλά και την τεράστια ποικιλία ταινιών που μπορείτε να παρακολουθήσετε δίπλα στο τζάκι. Για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι τιμές ξεκινούν από € 90, ενώ για τα Φώτα ισχύει πακέτο 3 διανυκτερεύσεων στα € 240 (2426049560).

Το συγκρότημα Omalia Village είναι μια ολοκαίνουργια άφιξη­ στα γραφικά Κρυονέρια της ορεινής Ναυπακτίας. Το χωριό είναι χτισμένο ανάμεσα δύο χείμαρρους, ενώ για τη διαμονή σας θα επιλέξετε ανάμεσα σε 18 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα διαφόρων μεγεθών, μοιρασμένα σε 9 πετρόχτιστα οικήματα στην άκρη μιας χαράδρας με φοβερή θέα (2634048000, από € 65).

Για όσους Χριστούγεννα σημαίνουν σλάλομ και χιονοπόλεμο, οι πετρόχτιστες κατοικίες­ Πετρογόνημα στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο είναι ό,τι πρέπει, με το χιονοδρομικό του Καϊ­μακτσαλάν σε απόσταση αναπνοής και το ίδιο το χωριό να σιγοντάρει με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρά του. Στο εσωτερικό τους το αναμμένο τζάκι και η πέτρα χαρίζουν ζεστασιά (6907220600, από € 120).

Εκτός πακέτων προσφοράς, οι τιμές αφορούν διαμονή ανά ημέρα σε δίκλινο με πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.