Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Κόκκινο κρασί

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον φιλικό για όλους χώρο, του "Μύλου Ματσόπουλου" στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την "ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11 μ.μ. και την Κυριακή 12-8 μ.μ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες

Το Σάββατο στις 6 μ.μ. σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους  επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Tα 8 ελληνικά νησιά που ξεχωρίζει φέτος το Conde Nast Traveller

Από τις Κυκλάδες έως το Ιόνιο, τα ελληνικά νησιά πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, με τη Νάξο να αναδεικνύεται πρώτη στην Ευρώπη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2026

Miraggio Thermal Spa Resort: Η φιλοξενία έχει γεύση

Ένας προορισμός στην Χαλκιδική που δεν περιορίζεται στις ανέσεις, αλλά επενδύει σε αυτό που τελικά μένει: τη συνολική εμπειρία διαμονής - με τη γαστρονομία ως σημαντικό πυλώνα.

Το νέο διαμάντι της Χαλκίδας αποκαλύπτεται στα καταγάλανα νερά του Αγίου Μηνά

Εκεί που το καλοκαίρι συναντά την πόλη, στην τόσο κοντινή… τόσο μακρινή Εύβοια, το Mirage Chalkida City Resort 5* είναι ιδανικό για αξέχαστα weekends με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Η Ήπειρος επενδύει στη γεύση και κερδίζει το στοίχημα της γαστρονομίας

Από τα ορεινά τυριά και τις πέστροφες των ποταμών έως τα σύγχρονα πιάτα δημιουργικής κουζίνας, η Ηπειρωτική Γαστρονομία αποκτά ενιαία ταυτότητα και μετατρέπεται σε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για τον τουρισμό και την τοπική παραγωγή.

Simantro Resort: Check in στη γαλήνια πλευρά της Χαλκιδικής

Με θέα προς τον Θερμαϊκό και τον Όλυμπο, μόλις 83 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, το resort γίνεται εύκολη απόδραση με αίσθηση μακρινού ταξιδιού.

Ένα καταφύγιο χαλάρωσης και αισθητικής για καλοκαίρι στην Καστοριά

Με θέα στη λίμνη και την πισίνα ή στον καταπράσινο κήπο και το βουνό, τα δωμάτια προσφέρουν ένα περιβάλλον που εμπνέει ηρεμία και ξεκούραση.

Στη 2η θέση παγκοσμίως ελληνική παραλία που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ

Η παραλία Φτέρη στην Κεφαλονιά κατακτά τη 2η θέση παγκοσμίως στη λίστα World’s 50 Beaches 2025, αναδεικνυόμενη ως η κορυφαία παραλία της Ευρώπης.