"Abadía Retuerta LeDomaine": Ένα αβαείο του 12ου αιώνα γίνεται οινοτουριστικό πρότυπο του σήμερα

Στην επαρχία Καστίλλης-Λεόν, η αίγλη αλλοτινών εποχών αναβιώνει σε ένα πρώην αβαείο του 1146, που ανακηρύχθηκε επίσημα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 1913, με τη μορφή ενός νέου βιώσιμου οινοτουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Ο αρχιτέκτονας Marco Serra δούλεψε προσεκτικά πάνω στον ιστορικό "καμβά", δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο, που στεγάζεται σε ένα τεράστιο κτήμα 500 στρεμμάτων στο Βαγιαδολίδ, όπου φιλοξενούνται και αμπελώνες, άμεσα συνδεδεμένοι με τη συνολική εμπειρία λόγω της μακράς οινοποιητικής παράδοσης της περιοχής. Είναι επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης, όπως και το οινοποιείο, ένα από τα πιο καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένα της Ευρώπης, ενώ ενδιαφέρον για τους οινόφιλους έχει η "La Cueva" (η σπηλιά), το παλιό κελάρι των μοναχών που σήμερα στεγάζει την ιδιωτική συλλογή κρασιών του οινοποιείου με περίπου 8.500 φιάλες, αρκετές από τις οποίες από παλιές σοδειές. 

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Η βασική γαστρονομική πρόταση, το "Refectorio", βραβευμένο με αστέρι Michelin και πράσινο αστέρι για τις βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας του, είναι στενά συνδεδεμένη με την τοποθεσία αποτίνοντας φόρο τιμής στα εγχώρια προϊόντα. Εννιά χρόνια μετά τη βράβευσή του με αστέρι Michelin, η εμπειρία που προσφέρει είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, με τον επικεφαλής σεφ Marc Segarra να αφήνει το στίγμα του σε μια γαστρονομική αφήγηση της τοπικής ιστορίας, της βιοποικιλότητας και των παραδόσεων.

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Όπως είθισται σε παρόμοιας βάσης μαγειρικές φιλοσοφίες, πολλά από τα συστατικά των πιάτων προέρχονται από τον βιολογικό λαχανόκηπο στις όχθες του Δούρου, ακριβώς στη γη που καλλιεργούσαν οι μοναχοί τον 12ο αιώνα. Οι καλλιεργητικές μέθοδοι του κήπου, που είναι βιοδυναμικής λογικής, συνάδουν με την ολιστικά βιώσιμη προσέγγιση του "Abadía Retuerta", ενός προορισμού που χτίζει τον δικό του μύθο με αμέριστο σεβασμό στο περιβάλλον. 
abadia-retuerta.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τι είναι πάλι αυτή η 'ταξιδιωτική δυσμορφία';

Μήπως έχεις και εσύ travel dysmorphia και δεν το ξέρεις; Τι ακριβώς παίζει με το νέο δυσάρεστο συναίσθημα που προκύπτει από τα social media έχει όνομα και μάλλον σε αφορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
17/10/2025

Λάνγκε: Η Βουργουνδία της Ιταλίας που μυρίζει κρασί, τρούφες και σοκολάτα

Στη βορειοδυτική Ιταλία, εκεί που το κρασί κουβαλά ιστορίες αιώνων, απλώνεται η Λάνγκε. H χώρα του Nebbiolo που συμπυκνώνει την Ιταλία όπως την ονειρεύεσαι -αληθινή, γαλήνια, μεθυστική.

Συμπόσιο Aegean Cuisine Cyclades 2025 στην Σύρο: Όλα όσα αξίζει να δεις

Το τελικό πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων για την αγροδιατροφή και τη νησιωτική ανθεκτικότητα, που θα διεξαχθεί στη Σύρο είναι γεμάτο εκπλήξεις.

The World's 50 Best Hotels: Η λίστα 51-100 για τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2025

Η λίστα των The World’s 50 Best Hotels μεγαλώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά την κατάταξη 51–100.

Το ξενοδοχείο-προορισμός στη Τζιά που αποθεώνει το Condé Nast Traveler

Σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά τη διακριτική πολυτέλεια, ένα νέο resort καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

Ο Όλυμπος βρήκε το boutique hotel του!

Το τεσσάρων αστέρων "Olympus Mediterranean Boutique Hotel" στο Λιτόχωρο υποδέχεται τα weekends του φθινοπώρου και του χειμώνα στα καλύτερά του.

Η νέα εποχή του Athenaeum Eridanus: Πολυτέλεια, τέχνη και φιλοξενία στην καρδιά της Αθήνας

Με ένα λαμπερό cocktail party και φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, ο Όμιλος Athenaeum Hotels εγκαινίασε το ανανεωμένο 4* plus Athenaeum Eridanus Luxury Hotel.