"Abadía Retuerta LeDomaine": Ένα αβαείο του 12ου αιώνα γίνεται οινοτουριστικό πρότυπο του σήμερα

Στην επαρχία Καστίλλης-Λεόν, η αίγλη αλλοτινών εποχών αναβιώνει σε ένα πρώην αβαείο του 1146, που ανακηρύχθηκε επίσημα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 1913, με τη μορφή ενός νέου βιώσιμου οινοτουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Ο αρχιτέκτονας Marco Serra δούλεψε προσεκτικά πάνω στον ιστορικό "καμβά", δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο, που στεγάζεται σε ένα τεράστιο κτήμα 500 στρεμμάτων στο Βαγιαδολίδ, όπου φιλοξενούνται και αμπελώνες, άμεσα συνδεδεμένοι με τη συνολική εμπειρία λόγω της μακράς οινοποιητικής παράδοσης της περιοχής. Είναι επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης, όπως και το οινοποιείο, ένα από τα πιο καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένα της Ευρώπης, ενώ ενδιαφέρον για τους οινόφιλους έχει η "La Cueva" (η σπηλιά), το παλιό κελάρι των μοναχών που σήμερα στεγάζει την ιδιωτική συλλογή κρασιών του οινοποιείου με περίπου 8.500 φιάλες, αρκετές από τις οποίες από παλιές σοδειές. 

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Η βασική γαστρονομική πρόταση, το "Refectorio", βραβευμένο με αστέρι Michelin και πράσινο αστέρι για τις βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας του, είναι στενά συνδεδεμένη με την τοποθεσία αποτίνοντας φόρο τιμής στα εγχώρια προϊόντα. Εννιά χρόνια μετά τη βράβευσή του με αστέρι Michelin, η εμπειρία που προσφέρει είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, με τον επικεφαλής σεφ Marc Segarra να αφήνει το στίγμα του σε μια γαστρονομική αφήγηση της τοπικής ιστορίας, της βιοποικιλότητας και των παραδόσεων.

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Όπως είθισται σε παρόμοιας βάσης μαγειρικές φιλοσοφίες, πολλά από τα συστατικά των πιάτων προέρχονται από τον βιολογικό λαχανόκηπο στις όχθες του Δούρου, ακριβώς στη γη που καλλιεργούσαν οι μοναχοί τον 12ο αιώνα. Οι καλλιεργητικές μέθοδοι του κήπου, που είναι βιοδυναμικής λογικής, συνάδουν με την ολιστικά βιώσιμη προσέγγιση του "Abadía Retuerta", ενός προορισμού που χτίζει τον δικό του μύθο με αμέριστο σεβασμό στο περιβάλλον. 
abadia-retuerta.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πάρος το νέο hot spot της Μεσογείου;

Με νέες διεθνείς διακρίσεις και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από σημαντικές αγορές, η Πάρος εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος νησιωτικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Ταξιδέψτε στον κόσμο με τις ειδικές προσφορές Air France και KLM

Η Air France και η KLM φέρνουν μοναδικές προσφορές για να οργανώσετε την επόμενη απόδρασή σας.

Rizes Gastro Taverna: Ένα φθινοπωρινό ταξίδι γεύσης στη Σαντορίνη

Ένα εστιατόρια-εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα ανανεώνει με τον πλέον δημιουργικό τρόπο τη γεύση της ελληνικής παράδοσης.

Μέχρι πότε θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τις παλιές ταυτότητες;

Το γνωστό μπλε πλαστικοποιημένο ορθογώνιο των παλαιού τύπου ταυτοτήτων δεν θα ανοίγει για πολύ ακόμα τις πύλες των ευρωπαϊκών μας αποδράσεων.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες χώρες για συνταξιοδότηση το 2025

Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή για συνταξιοδότηση το 2025, σύμφωνα με το International Living, αξιολογημένες για κόστος ζωής, υγειονομική περίθαλψη και ποιότητα ζωής.

Zélia Halkidiki: Για barefoot luxury στο πρώτο πόδι

Μία νέα πρόταση διαμονής και χαλάρωσης για τα weekends του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στη Χαλκιδική.

Στην αιχμή της πολυτελούς κρητικής φιλοξενίας με την υπογραφή της etouri

Mε όρους σύγχρονους μα πάνω από όλα προσωποποιημένους, η εταιρία etouri σηματοδοτεί την κρητική φιλοξενία διαθέτοντας πως ενοικίαση ένα μεγάλο αριθμό από βίλες που λειτουργούν ως προσωπικά καταφύγια πολυτέλειας.