"Abadía Retuerta LeDomaine": Ένα αβαείο του 12ου αιώνα γίνεται οινοτουριστικό πρότυπο του σήμερα

Στην επαρχία Καστίλλης-Λεόν, η αίγλη αλλοτινών εποχών αναβιώνει σε ένα πρώην αβαείο του 1146, που ανακηρύχθηκε επίσημα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 1913, με τη μορφή ενός νέου βιώσιμου οινοτουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Ο αρχιτέκτονας Marco Serra δούλεψε προσεκτικά πάνω στον ιστορικό "καμβά", δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο, που στεγάζεται σε ένα τεράστιο κτήμα 500 στρεμμάτων στο Βαγιαδολίδ, όπου φιλοξενούνται και αμπελώνες, άμεσα συνδεδεμένοι με τη συνολική εμπειρία λόγω της μακράς οινοποιητικής παράδοσης της περιοχής. Είναι επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης, όπως και το οινοποιείο, ένα από τα πιο καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένα της Ευρώπης, ενώ ενδιαφέρον για τους οινόφιλους έχει η "La Cueva" (η σπηλιά), το παλιό κελάρι των μοναχών που σήμερα στεγάζει την ιδιωτική συλλογή κρασιών του οινοποιείου με περίπου 8.500 φιάλες, αρκετές από τις οποίες από παλιές σοδειές. 

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Η βασική γαστρονομική πρόταση, το "Refectorio", βραβευμένο με αστέρι Michelin και πράσινο αστέρι για τις βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας του, είναι στενά συνδεδεμένη με την τοποθεσία αποτίνοντας φόρο τιμής στα εγχώρια προϊόντα. Εννιά χρόνια μετά τη βράβευσή του με αστέρι Michelin, η εμπειρία που προσφέρει είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, με τον επικεφαλής σεφ Marc Segarra να αφήνει το στίγμα του σε μια γαστρονομική αφήγηση της τοπικής ιστορίας, της βιοποικιλότητας και των παραδόσεων.

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Όπως είθισται σε παρόμοιας βάσης μαγειρικές φιλοσοφίες, πολλά από τα συστατικά των πιάτων προέρχονται από τον βιολογικό λαχανόκηπο στις όχθες του Δούρου, ακριβώς στη γη που καλλιεργούσαν οι μοναχοί τον 12ο αιώνα. Οι καλλιεργητικές μέθοδοι του κήπου, που είναι βιοδυναμικής λογικής, συνάδουν με την ολιστικά βιώσιμη προσέγγιση του "Abadía Retuerta", ενός προορισμού που χτίζει τον δικό του μύθο με αμέριστο σεβασμό στο περιβάλλον. 
abadia-retuerta.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!

Tα πιο όμορφα (και διάσημα) Christmas markets της Ευρώπης

Ταξίδεψε έστω εικονικά σε μέρη που μυρίζουν γλυκό κρασί και φρεσκοψημένο μπισκότο.

One&Only Aesthesis: Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Ριβιέρα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το One&Only Aesthesis υποδέχεται τη φετινή εορταστική περίοδο με λάμψη, φινέτσα και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

"Corinthian Village": Στιγμές χαλάρωσης σε ένα παραμυθένιο "χωριό" μια ανάσα από την Αθήνα

Ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά της περιοχής, είναι προορισμός των κοντινών μας χειμωνιάτικων εξορμήσεων, με ορμητήριο ένα υπέροχο "χωριό" που προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία.