"Destino Pacha": προορισμός Μύκονος

Μια βεντάλια διαφορετικών εμπειριών ανοίγει ο διάσημος από την Ibiza όμιλος Pacha στο Νησί των Ανέμων. Πήραμε μια γενναία γεύση και αναμεταδίδουμε.

pacha1

Έχει τύχει να μείνω αρκετές φορές στο "Destino Pacha Mykonos" και χαίρομαι που κάθε φορά βρίσκω τόσο το ξενοδοχείο όσο και τα υπόλοιπα venues του διεθνούς ομίλου Pacha όλο και πιο αρμονικά ενταγμένα στο μυκονιάτικο lifestyle. Ακόμα και αυτό το σαββατοκύριακο που το επισκέπτομαι, μεσούσης μιας μάλλον αμήχανης σεζόν για το Νησί των Ανέμων και με καιρό όχι ιδιαίτερα ευνοϊκό, βρίσκω την πισίνα του γεμάτη κόσμο που δεν διαμένει απαραιτήτως στο ξενοδοχείο, αλλά το επιλέγει για την ολοήμερη poolside διασκέδαση και αναψυχή του. 

Pacha2

Αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό για ένα ξενοδοχειακό brand όπως το συγκεκριμένο που παντρεύει την διασκέδαση με τη φιλοξενία και απαντά στην ανάγκη των σύγχρονων ταξιδιωτών για επαυξημένες εμπειρίες, επαφή και κοινωνικοποίηση. Στο πνεύμα μπαίνεις σχεδόν αμέσως, αντικρίζοντας τα "διακοσμητικά" παραβάν από πλεγμένα σκοινιά που οριοθετούν τις βεράντες των δωματίων που μοιράζονται σε διώροφα bungalows πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Αν και διαφορετικών τύπων, όλα ποντάρουν στο συνδυασμό της λευκής minimal πολυτέλειας με τα φυσικά, ακατέργαστα υλικά και προσφέρουν γαλάζια θέα που αλλάζει ανάλογα με τον προσανατολισμό τους. 

pacha3

Επίκεντρο των πάντων παραμένει ασφαλώς η πισίνα που όπως και τις προηγούμενες φορές μου δίνει την αίσθηση πως κολυμπώ σε ένα υδάτινο dancefloor με συναρπαστική απρόσκοπτη θέα που ξεκινά από το λιμάνι και τη Χώρα, και φτάνει απέναντι ως τον Τούρλο και τα Κανάλια. Το σέρβις από καλοντυμένα νέα παιδιά είναι αμέσο, ευγενικό και με ωραία ενέργεια, ένα κομψό gazebo προσφέρεται πλέον για χαλαρωτικές θεραπείες πλάι στο νερό, και η κουζίνα που επιμελείται από πέρσι ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός έχει ανέβει επίπεδο με καλοφτιαγμένες ελληνικές γεύσεις που διατηρούν ένα ανάλαφρο παιγνιώδες ύφος σαν τα spring rolls με φέτα, τις κροκέτες μουσακά και τη μυκονιάτικη μπολονέζ με παπαρδέλες και λουκάνικο και κοπανιστή Μυκόνου. 

pacha4

Ανανεωμένο ως προς το εστιατορικό του κομμάτι είναι φέτος το "Ftelia Pacha" που σηματοδότησε πέρσι την επέκταση των δράσεων του ομίλου Pacha στο νησί, μετατρέποντας το γνώριμο από τα παλιά πόστο στην άκρη της παραλίας της Φτελιάς σε αυτό το πολύ όμορφο all day resto & club που ξεδιπλώνεται σε επίπεδα μέχρι πάνω από την ακτή.

pacha5

Στα ψηλά δημιουργήθηκε μια μεγάλη εξωτερική εστία με σχάρες και όλα τα συναφή, και ο Σταμάτης Μαρμαρινός προκρίνει φέτος την οδό της μοντέρνας ψαροφαγίας με ένα πλούσιο σενάριο που ανοίγεται από τα εξαιρετικά ωμά και τα όστρακα προς τη θαλασσινή pasta, έναν εντυπωσιακό τόνο Wellington σε αφράτη σφολιάτα με σπανάκι και προσούτο, και βεβαίως φρέσκο ψάρι ψημένο με μαεστρία. Τα κοκτέιλ παραμένουν δυνατό ατού της εμπειρίας, όμως πλέον υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα και για το κρασί, από ανθρώπους με γνώση. 

pacha6

Τελευταίο αλλά καθόλου ύστατο, το post modern καμπαρέ "Lio" ολοκληρώνει άκρως θεαματικά την τριπλέτα των εμπειριών που προσφέρει ο όμιλος στο Νησί των Ανέμων. Η εμπειρία ξεκινά να βιώνεται ήδη με το που διαβαίνεις την "μυστική" πόρτα που σε οδηγεί σε μια υπέροχη αυλή της Χώρας και αυτό που ακολουθεί είναι ένα σόου πραγματικό υπερθέαμα, με ωραία τραγούδια και χορευτικά που κρατούν την ενέργεια ψηλά για όλη τη διάρκεια της βραδιάς και σε παρακινούν να γίνεις κι εσύ κομμάτι της. Ο ταλαντούχος σεφ Άλκης Βαρδαραμάτος προτείνει ένα καλοφτιαγμένο σερί μοντέρνων γεύσεων που ταιριάζουν στην περίσταση και βάζουν την πινελιά τους σε αυτό το εξαντρίκ happening κάτω από τον ανοικτό ουρανό του αλλιώτικου αυτού μυκονιάτικου καλοκαιριού.  

pacha7

"Destino Pacha Mykonos", Άγιος Στέφανος, 2289025520,  https://destinopacha.com/mykonos 
"Ftelia Pacha", Φτελιά, 6985726707, https://fteliapacha.com 
"Lio Mykonos", Χώρα, 2289027659, https://liomykonos.com

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.