7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν

Η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου πλησιάζει κι εμείς ξεφυλλίζουμε τα εορταστικά προγράμματα μερικών εκ των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων επιλέγοντας προτάσεις για κάθε διάθεση.

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν

Η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου πλησιάζει κι εμείς ξεφυλλίζουμε τα εορταστικά προγράμματα μερικών εκ των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων επιλέγοντας προτάσεις για κάθε διάθεση.

Το Λονδίνο αλλιώς!

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν - εικόνα 1

London calling και φέτος, αυτή την φορά όμως ακολουθώντας τα βήματα του Harry Potter. Με τη φροντίδα του «Manessis Travel» και του επταήμερου ταξιδιού που προσφέρει μέχρι τη βρετανική πρωτεύουσα, ανακαλύψτε όλα τα αγαπημένα spots του ήρωα από τον σταθμό King’s Cross και την περιβόητη πλατφόρμα Platform 9 ¾ (μην προσπαθήσετε να περάσετε τον τοίχο, δεν θα τα καταφέρετε!) μέχρι την υπαίθρια αγορά Leadenhall, που αποτελούσε την είσοδο για την Diagon Alley. Και για όσους δεν είναι φαν του πασίγνωστου μάγου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ολοήμερες εκδρομές στη βρετανική επαρχία καθώς και περιπάτους στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με το μνημείο του πρίγκιπα Αλβέρτου, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, και την περιοχή Ουέστμινστερ σε πρώτο πλάνο. Φυσικά από το οργανωμένο ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει μια βόλτα μέχρι το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds, καθώς και το πελώριο London Eye με την πανοραμική θέα. (Αναχώρηση 23/12,τιμή ανά άτομο από € 695, 2103290100)

Λαμπερή Βιέννη

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν - εικόνα 2

Τα Χριστούγεννα, η αυστριακή πρωτεύουσα «τυλιγμένη» στο γιορτινό της αμπαλάζ- που πολύ της πάει - μοιάζει σαν βγαλμένη από παραμύθι. Αυτήν τη φορά το σενάριο το γράφει το «Cosmorama», με ένα 4ήμερο ταξίδι στην ρομαντική πόλη του βαλς. Η βόλτα γνωριμίας με την πόλη ξεκινά από τον ναό του Αγίου Στεφάνου, την πλατεία Stephansplatz, και την κυκλική λεωφόρο Ringstrasse, ενώ την προσοχή μαγνητίζει και το εντυπωσιακό τετράγωνο της τέχνης MuseumsQuartier. Στο πρόγραμμα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη με το ρυθμό και τον τρόπο που επιθυμείτε, από τις βόλτες στις διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές μέχρι την εμπειρία ενός κονσέρτου εορταστικής μουσικής στο παλάτι Auersperg του 1710. Αν, πάλι, χορτάσετε από τα εορταστικά φώτα της πόλης, στο πρόγραμμα υπάρχει προαιρετική απόδραση στα βιεννέζικα δάση και τη λουτρόπολη Μπάντεν. (Αναχώρηση 20/12, τιμή ανά άτομο από € 295, 2111989333)

Γιορτινό παραμύθι στη Μπριζ

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν - εικόνα 3

Αν τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια είχαν πρωτεύουσα, πιθανότατα να ήταν η μικροσκοπική Μπριζ, με τα κανάλια, τα μεσαιωνικά καλντερίμια, τους επιβλητικούς πύργους, τα χρωματιστά σπιτάκια, τους μπαρόκ καθεδρικούς ναούς και τα κουκλίστικα μπιστρό. Το «Versus Travel» με ένα 5ήμερο ταξίδι προτρέπει να γιορτάσετε τα φετινά Χριστούγεννα πέρα από τα κλασσικά. Η Παλιά Πόλη της αποτελεί στολίδι που θα επισκεφτείτε αλλά τι λέτε και για μια βαρκάδα στην λίμνη της Αγάπης; Και το πρόγραμμα μοιάζει να μην περιορίζεται στα στενά όρια της Μπρίζ, αφού οργανωμένες εκδρομές σας «διακτινίζουν» προς όλες τις κατευθύνεις. Από τις Βρυξέλλες, με το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου, μέχρι τη «γραφική» Γάνδη, με το μεσαιωνικό κάστρο των ιπποτών, και από το παραμυθένιο ολλανδικό πάρκο «Έφτελινγκ» και το δημοφιλές λιμάνι της Αμβέρσας έως την «λαμπερή» Λιλ, που γνωρίζει καλά το τελετουργικό των Χριστουγέννων. (Αναχώρηση 23/12, τιμή ανά άτομο από € 799, 2103232800)

Καρτποσταλική Αλσατία

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν - εικόνα 4

Αποτελώντας μια ζωντανή καρτποστάλ γεμάτη χρώματα, η Αλσατία με τους απέραντους αμπελώνες της, τα παραμυθένια κάστρα, τα γραφικά χωριουδάκια και τα ονειρικά κανάλια μοιάζει ιδανική για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις μακριά από τα τετριμένα. Το «Smile Acadimos» με ένα 5ήμερο ταξίδι αποδεικνύει ότι Αλσατία και Χριστούγεννα πάνε πακέτο. «Σπιτονοικοκυρά» σας για το γιορτινό πενθήμερο η Χαϊδελβέργη, στολισμένη με μπαρόκ κτίρια και γραφικές πλατείες, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων θα επισκεφτείτε το Στρασβούργο, όπου και χτυπά η καρδιά της Αλσατίας. Εδώ, την τιμητική τους έχουν οι υπαίθριες αγορές, όπου στήνονται σε κάθε γωνία της πόλης και προσφέρουν κάθε λογής καλούδια, από διακοσμητικά μέχρι παραδοσιακές λιχουδιές και αχνιστό κρασί. (Αναχώρηση 21/12 και 3/01, τιμή ανά άτομο από € 495, 2103738000 και 2103738200)

Από τη Ζυρίχη στις αλπικές κορφές

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν - εικόνα 5

Τι θα λέγατε τα φετινά Χριστούγεννα να ανταλλάζατε τα δώρα με φόντο το ποτάμι ή τη στολισμένη πλατεία Hauptbahnhof κάτω από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό γιορτινό έλατο με τα χιλιάδες Swarovski; Το ταξιδιωτικό γραφείο «Ginis» οργανώνει ένα 5ήμερο ή 6ήμερο ταξίδι μέχρι την ελβετική πρωτεύουσα. Σταθερή αξία στις βόλτες σας που θα ξεκινούν και θα καταλήγουν στα πάρκα γύρω από την λίμνη της Ζυρίχης, η «ρομαντική» Παλιά Πόλη, απλωμένη στις όχθες του ποταμού Limmat. Με ορμητήριο την πρωτεύουσα, θα κυκλώσετε τις γύρω περιοχές (Λουκέρνη-Βέρνη-Ιντερλάκεν) μέσα από μαγευτικές χιονισμένες διαδρομές που δεν θα αφήσουν σε ησυχία την φωτογραφική σας μηχανή. Και το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ, αφού θα επισκεφτείτε και το St Moritz, το αριστοκρατικό θέρετρο των Άλπεων, με το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο και τα κουκλίστικα σαλέ. (Αναχώρηση 21-22-23/12, 28-30/12 και 2-3/01, τιμή ανά άτομο από € 635, 2112112111)

Χριστούγεννα στην Κίνα, τολμήστε το!

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν - εικόνα 6

Με γεμάτο πρόγραμμα προβλέπεται το 11ήμερο ταξίδι του Versus Travel με προορισμό τη μακρινή Κίνα. Θα ξεκινήσετε από την αιώνια πόλη του Πεκίνου και θα φτάσετε έως το «Μαργαριτάρι της Ανατολής», τη Σαγκάη, διασχίζοντας πόλεις - σταθμούς απίστευτης ομορφιάς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Σουτσόου ή αλλιώς πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, η ωραιότερη όλων η Χανγκτσόου και η υδάτινη πόλη Ξιτάνγκ. Όλες τους μοιάζουν βγαλμένες από το πιο όμορφο και ταυτόχρονα περίεργο όνειρο, ενώ αυτή τη περίοδο παρουσιάζονται πιο «λαμπερές» από ποτέ. Στα must visit του προγράμματος τα περίφημα Χουτόνγκ, τα γραφικά σοκάκια - απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και το θρυλικό Σινικό Τείχος, που εκτείνεται σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία του κόσμου. (Αναχώρηση 23/12 μέσω Κωνστ/πολης, τιμή ανά άτομο από € 879, 2103232800)

Γιορτές στη θάλασσα

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν - εικόνα 7

Πιστεύετε ότι οι κρουαζιέρες είναι μόνο για το καλοκαίρι; Ξανασκεφτείτε το! Για όσους αγαπούν ιδιαίτερα τη θάλασσα, η Orange Cruises σχεδιάζει ένα καθόλα χριστουγεννιάτικο 8ήμερο εν πλω ταξίδι με προορισμούς λιμάνια-στολίδια του Ιονίου και της Αδριατικής. Με αφετηρία τον Πειραιά, το Costa Luminosa, το κρουαζιερόπλοιο του Φωτός σαλπάρει για το «αρχαίο» Κατάκολο, για το -νορβηγικού τύπου «φιόρδ»- Κότορ του Μαυροβουνίου, για το Κροατικό Σπλίτ, τη γοητευτική Βενετία και το Μπάρι. Και καθώς τα λιμάνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο, εσείς έχετε την ευκαιρία να χαρείτε και τις υπηρεσίες του κρουαζιερόπλοιου, επισκεπτόμενοι τα εμπορικά καταστήματα, τα πολυτελή εστιατόρια ή κάνοντας χρήση του σπα και του γυμναστηρίου. (Αναχώρηση 5-12/12, τιμή ανά άτομο από € 399 ή αναχώρηση 19/12, τιμή ανά άτομο από € 749, 2103259900)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.