Πεκίνο

Το απόλυτο must see στην Ασία με τη φήμη του να προηγείται του ονόματός του. Το Πεκίνο να είναι το κέντρο των περισσοτέρων συμβάντων στην ιστορία της Κίνας. Αυτοκρατορική βάση, κυβερνητικό κέντρο αλλά και έδρα των επαναστατών συγκεντρώνει όλη την κινεζική κουλτούρα και παράδοση. O άκρατος μοντερνισμός της σύγχρονης ανάπτυξης, πάντως, συχνά καλύπτει το πολύχρωμο ιστορικό παρελθόν, ενώ ο πομπώδης χαρακτήρας, oι μεγάλες διαστάσεις και οι συχνές εναλλαγές στις εικόνες και τα στιλ ενίοτε περιπλέκουν τις αισθήσεις. Μικρές χαρές, όπως μια ποδηλατάδα στα hutong (στενά δρομάκια) ή μια γρήγορη ματιά στους ντόπιους που παίζουν σκάκι στο δρόμο δίνουν την απάντηση στα επικά μεγέθη της Απαγορευμένης (και όλης της υπόλοιπης) πόλης. Απ’ τη λαοθάλασσα της πολύπαθης πλατείας Τιανανμέν στο θρησκευτικό μεγαλείο του Ναού του Παραδείσου κι απ’ το μανιώδες shopping στην οδό Wangfujing στη γαλήνη της λίμνης Kunming, όπου δεσπόζει το Καλοκαιρινό Παλάτι, το Πεκίνο γυρίζει με στόμφο τις σελίδες της ιστορίας του. Πολλά τα μέρη για shopping στο Πεκίνο ικανά να γεμίσουν αρκετές βαλίτσες με δώρα και ενθύμια. Η εμπειρία ξεκινάει από την οδό Wangfujing, από όπου περνάνε μισό εκατομμύριο άνθρωποι την ημέρα, και συνεχίζει στην Qianmen για παραδοσιακή τέχνη και γνήσια μεταξωτά. Αξίζει την επίσκεψη η αγορά Panjiayuan, η μεγαλύτερη της Ασίας, με σουβενίρ και αντίκες για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Πότε να πάτε : Η αποπνικτική ζέστη, οι καταιγίδες, οι υψηλές τιμές και τα πλήθη των τουριστών είναι τα μειονεκτήματα του καλοκαιριού. Προτείνουμε ένα φθινοπωρινό ταξίδι (μέχρι αρχές Νοέμβρη). Η άνοιξη είναι επίσης καλή εποχή.

7 οργανωμένες αποδράσεις για τις γιορτές που πλησιάζουν

Η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου πλησιάζει κι εμείς ξεφυλλίζουμε τα εορταστικά προγράμματα μερικών εκ των καλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων επιλέγοντας προτάσεις για κάθε διάθεση.

Το Πεκίνο του Γιάννη Έξαρχου

O Γιάννης Έξαρχος, υπεύθυνος της τηλεοπτικής μετάδοσης στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, μιλά στον Δημήτρη Μαχαιρίδη και ξεναγεί τους αναγνώστες του Travel στο Πεκίνο του 2007, μια πόλη που αλλάζει από… ώρα σε ώρα.

China

Το παζλ της ανάπτυξης ανταγωνίζεται με το ανεξάντλητο αρχαιολογικό της φόντο, καθιστώντας την Κίνα κορυφαία επιλογή για τον ανήσυχο ταξιδιώτη. Ταξιδέψαμε στο Πεκίνο και στο νότο της Κίνας και σας δίνουμε μια γεύση από την τεράστια αυτή χώρα, που χρειάζεται χρόνο, πολύ χρόνο, για να την ανακαλύψεις.