Τήλος: Η χαρά του περιπατητή

Είχα την τύχη «να πιάσω» Τήλο στην αρχή ενός πρώιμου καλοκαιριού. Και όπως κάθε αρχή, ήταν και αυτή γεμάτη προσδοκία και αναμονή. κι ευχάριστες εκπλήξεις!

Τήλος: Η χαρά του περιπατητή

Είχα την τύχη «να πιάσω» Τήλο στην αρχή ενός πρώιμου καλοκαιριού. Και όπως κάθε αρχή, ήταν και αυτή γεμάτη προσδοκία και αναμονή. κι ευχάριστες εκπλήξεις!

Τήλος: Η χαρά του περιπατητή - εικόνα 1
Θέα στα Λιβάδια από το «Ιlidi Rock»

Με το που φτάσεις στην Τήλο, καλύτερα να κάνεις restart. Για να ευχαριστηθείς το νησί, πρέπει να το περπατήσεις. Ν’ ανέβεις και να κατέβεις μονοπάτια, να βρεθείς σε όμορφες και απόμερες παραλίες.

Ξεκινήσαμε εξερευνώντας τα νοτιοανατολικά του νησιού με μια διαδρομή τεσσάρων ωρών από τα Λιβάδια, το χωριό στο λιμάνι του νησιού, και κατευθυνθήκαμε νοτιοανατολικά, περνώντας από τις παραλίες Θολό και Άγιος Σέργιος, στις οποίες φυσικά απολαύσαμε μαγικές βουτιές. Ένα άλλο μονοπάτι, που ξεκινά και πάλι από τα Λιβάδια, περνά από την πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία με τα δροσερά νερά Λεθρά και καταλήγει στο μεσαιωνικό Μικρό Χωριό. Εγκαταλειμμένο εδώ και σχεδόν 7 δεκαετίες, με ερειπωμένα πέτρινα σπίτια, μοιάζει με σκηνικό ταινίας.

Τήλος: Η χαρά του περιπατητή - εικόνα 2
Tα βράδια στην Τήλο περνάνε με παρεΐστικα ξενύχτια μαζί με τους ντόπιους.

Στο δρόμο για το Μεγάλο Χωριό, την πρωτεύουσα του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του λόφου του Αγίου Στεφάνου, συναντάμε το σπήλαιο Χαρκαδιό, όπου βρέθηκαν τα πρώτα απολιθωμένα οστά νάνων ελεφάντων, τα οποία θαυμάσαμε στο μουσείο του χωριού. Μετά το μουσείο, περάσαμε από την εκκλησία του Ταξιάρχη με το υπέροχο βοτσαλωτό στην αυλή της.

Μισή ώρα διαδρομή και φτάσαμε στο Κάστρο του νησιού, στην κορυφή του λόφου, για ένα υπέροχο αιγαιοπελαγίτικο ηλιοβασίλεμα. Από τις παραλίες ξεχωρίσαμε επίσης την πιο δημοφιλή του νησιού στην Έριστο με την ψιλή άμμο και τα αρμυρίκια αλλά και τον κολπίσκο της Πλάκας, μετά τον Άγιο Αντώνιο, με τα υπέροχα νερά βότσαλα και λυτρωτική σκιά από τα αρμυρίκια. Αν νομίζετε ότι στα νησιά της άγονης γραμμής δεν τρώμε καλά, απατάσθε!

Τήλος: Η χαρά του περιπατητή - εικόνα 3
Η παραλία στα Λιβάδια

Δοκιμάστε πεντανόστιμο τηλιακό κατσικάκι στην ταβέρνα «Κάστρο» στο Μεγάλο Χωριό και στο «Nautilos» (2246044168) στα Λιβάδια, ολόφρεσκο ψάρι και γαριδάκι στο «Δελφίνι» στην παραλία του Αγίου Αντωνίου και παραδοσιακά πιταρούδια (ρεβιθοκεφτέδες με τυρί) στο «Άρμενον» στα Λιβάδια.

Πού θα μείνετε

Τήλος: Η χαρά του περιπατητή - εικόνα 4

Apollo Studios (Λιβάδια, από € 40) Μοντέρνα και περιποιημένα δωμάτια, μιαν­ ανάσα από την παραλία στα Λιβάδια. Ο οικοδεσπότης Ανδρέας έχει επιστρέψει μόνιμα πλέον στο νησί και θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για μονοπάτια και κρυμμένα μυστικά.
Irinoula Apartments (Λιβάδια, από € 40) Απλά, φιλόξενα ­διαμερίσματα δίπλα στην παραλία.

Τήλος: Η χαρά του περιπατητή - εικόνα 5
Το Ilidi Rock ατα Λιβάδια

Ilidi Rock (Λιβάδια, από € 50) Με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο και πιο άνετο ξενοδοχείο του νησιού.
Elli bay (Λιβάδια, από € 50) Μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα και μιαν ανάσα από το λιμάνι, άνετα ­διαμερίσματα και σύγχρονη επίπλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.