Πάτμος Update

Αέρας ανανέωσης φύσηξε φέτος στο νησί της Αποκάλυψης. Η Άρτεμις Τζίτζη μας μεταφέρει τις νέες εξελίξεις και τις διαχρονικές αξίες για όσους έχουν ακόμη ημέρες άδειας και μπορούν να απολαύσουν την ιδιαίτερη γοητεία της.

Πάτμος Update

Αέρας ανανέωσης φύσηξε φέτος στο νησί της Αποκάλυψης. Η Άρτεμις Τζίτζη μας μεταφέρει τις νέες εξελίξεις και τις διαχρονικές αξίες για όσους έχουν ακόμη ημέρες άδειας και μπορούν να απολαύσουν την ιδιαίτερη γοητεία της.

Αφίξεις με χαρακτήρα

Πάτμος Update - εικόνα 1
Patmos Aktis Suites & Spa

Αν σε οποιοδήποτε άλλο νησί η εμφάνιση ενός καινούργιου ξενοδοχείου είναι κατά το μάλλον ή ήττον κοινός τόπος, για την Πάτμο με την αναλλοίωτη ομορφιά αλλά και τις λιγοστές αλλαγές στο τουριστικό προφίλ εδώ και χρόνια, η εμφάνιση του νέου πολυτελούς resort Patmos Aktis Suites & Spa (2247032800, www.patmosaktis.gr) αποτελεί ίσως την έναρξη μιας καλώς εννοούμενης ανάπτυξης. Ακριβώς πάνω στην αμμουδιά της παραλίας του πανέμορφου όρμου του Γροίκου, λευκό, με ίσιες γραμμές, απολύτως ενσωματωμένο στο οικιστικό περιβάλλον κι ενταγμένο θαυμάσια στο τοπίο, το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στο νησί αποπνέει φινετσάτη μινιμαλιστική πολυτέλεια. Η κυριαρχία του άσπρου χρώματος σε όλους τους τόνους, η ησυχία, τα μεγάλα δωμάτια και οι ιδιωτικές πισίνες σε πολλές σουίτες προσφέρουν μια ευπρόσδεκτη αίσθηση χαλάρωσης, η οποία επιτείνεται από την κοντινή απόσταση ανάμεσα στα εξωτερικά μπαρ και στις ομπρέλες της παραλίας.

Πάτμος Update - εικόνα 2
Apocalypsis

Στα συν τα έπιπλα του Philippe Starck, του Δελούδη και του Σιλβεστρίδη, το όμορφο spa με την εσωτερική πισίνα και η ευγενέστατη εξυπηρέτηση. Πρόσθετο πλεονέκτημά του το εστιατόριο Apocalypsis (2247032800): ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης δημιουργεί με σίγουρο χέρι μια ελαφριά, ευφάνταστη κουζίνα, η οποία στηρίζεται σε ένα πανόραμα τοπικών ελληνικών προϊόντων, σε συνδυασμό με αναγνωρίσιμα προϊόντα της μεσογειακής γης: χτένια τηγανητά σε λάδι από λουκάνικο chorizo, με πουρέ από κρητικό αβοκάντο και μαύρη τρούφα Παγγαίου, καρπάτσιο από χταπόδι με μαραθοσαλάτα, αβγοτάραχο Τρικαλινού και καππαρόφυλλα Τήνου, ριζότο με μους γαρίδας, κρόκο Κοζάνης και σπαράγγια, σφυρίδα με κρούστα από λιβανέζικο ζαχτάρ με σπαράγγια και αρωματικό λάδι εσπεριδοειδών με φρέσκια βανίλια κι ένα δυνατό flexi σοκολάτας με αλάτι mondon, σάλτσα δυόσμου και παγωτό ρυζόγαλο.

Ανεβαίνοντας τώρα από τον Γροίκο στη Χώρα, ένα νέο γαστρονομικό στέκι έκανε πρεμιέρα στο διάσημο cafe-bar Αστοιβή 1673 (2247031895). Αποτέλεσμα των ενωμένων δυνάμεων των γνωστών επιχειρηματιών Γιώργου Φωτεινόπουλου, Γιάννη Μωράκη («Rock ’n’ Roll») και Ανδρέα Πιτσιλή («Gaspar», «Balthazar», «Rock ’n’ Roll»), και με σεφ τον Παναγιώτη Μουτσόπουλο, έχει κάνει όλο το νησί να μιλάει για τη λεπτή, μαστιχωτή και τραγανή πίτσα του. Εμείς, πάντως, ξεχωρίσαμε το πολύ καλό ταρτάρ σολομού με σάλτσα τεριγιάκι και το σεβίτσε από λαβράκι με σλάι βασιλικού, το μαστορικό ριζότο με μορχέλες, πορτσίνι και crispy προσούτο, όπως και το εξαιρετικό φιλέτο Black Angus με σάλτσα πιπεριού.

Διαχρονικές Αξίες

Πάτμος Update - εικόνα 3
Μπενέτος

Must taste

Ο Μπενέτος παραμένει κλασικό στέκι για τους γκουρμέ, με ψαγμένη κουζίνα και το μοντέρνο, fusion εξωτισμό που διέπει την αμερικανική γαστρονομική σκηνή, σε μια ατμοσφαιρική αυλή (Σάψιλα, 2247033089). Στο Vegghera σε κομψό περιβάλλον, σε ένα ήσυχο σημείο της παραλιακής, ο Πάτμιος σεφ Γιώργος Γρύλλης δημιουργεί πιάτα με άποψη (Σκάλα, 2247032988). Τοπικές γεύσεις στον Ταρσανά (2247032159) και ψάρι στον Λεωνίδα (2247033232).

Sightseeing

Πάτμος Update - εικόνα 4
Άποψη της Χώρας

Τις πιο όμορφες βόλτες θα τις κάνετε στη Χώρα, μία από τις πιο ατμοσφαιρικές του Αιγαίου. Δαιδαλώδη στενά γύρω από το κάστρο, ξέφωτα και μικρές πλατείες, καλοδιατηρημένα αρχοντικά, εκκλησίες, δρομάκια με καμάρες και στοές που οδηγούν στην άκρη του βράχου χαρίζοντας ανεπανάληπτη θέα αλλά και προχωρημένα καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό μέσα από μια διαδρομή χωρίς αρχή και τέλος. Για τους επισκέπτες της πρώτης φοράς επιβάλλεται η επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τα οποία έχουν καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το προφίλ του νησιού.

Παραλίες για κάθε στιλ

Οργανωμένη παραλία εύκολα προσβάσιμη από τη Σκάλα, ο Κάμπος έχει οικογενειακό προφίλ, καθώς διαθέτει ταβέρνες, cafes και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Η Ψιλή Άμμος θεωρείται η ομορφότερη παραλία του νησιού (έχει και μία ταβέρνα), αλλά είναι προσβάσιμη μόνο με καΐκι ή πεζοπορία 20 λεπτών σε μονοπάτι. Το οργανωμένο, αμμουδερό Αγριολίβαδο με τα αλμυρίκια, τις ταβέρνες και τη νεανική ατμόσφαιρα είναι εύκολα προσβάσιμο από τη Σκάλα. Βορεινή, σχετικά απομονωμένη παραλία, η Λάμπη ήταν κάποτε γνωστή για τα πολύχρωμα βότσαλά της, τα οποία δεν είναι πλέον και τόσο πολλά… Από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού είναι ο βοτσαλωτός Γερανός, χωρίς ξαπλώστρες, αλλά με αλμυρίκια κι ένα μικρό νησάκι με μια εκκλησία απέναντι να δημιουργούν ειδυλλιακό σκηνικό. Μια απότομη κατηφόρα θα σας οδηγήσει στη μη οργανωμένη βοτσαλωτή Βαγιά με τα αλμυρίκια και τα ωραία νερά.

Κοντινές εκδρομές

Αφιερώστε μία ημέρα για να επισκεφθείτε με καΐκι τα γύρω μικρονήσια. Τα Τηγανάκια στους Αρκιούς έχουν εντυπωσιακά νερά, ενώ το Μαράθι (επίσης στο σύμπλεγμα των Αρκιών) έχει εξελιχθεί δικαίως σε γευστικό προορισμό χάρη στην ταβέρνα του Παντελή με το μαγικό, χαλαρωτικό σκηνικό και την άψογη εξυπηρέτηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.