Άφησσος

Συνδυάζει ατμόσφαιρα νησιού, προνομιακή θέση για εκδρομές στην καρδιά του Πηλίου κι εύκολη πρόσβαση από τον Βόλο, οπότε δεν είναι τυχαίο που η Άφησσος εξελίσσεται δυναμικά σε hot προορισμό για long weekends με άρωμα καλοκαιριού.

Άφησσος

Συνδυάζει ατμόσφαιρα νησιού, προνομιακή θέση για εκδρομές στην καρδιά του Πηλίου κι εύκολη πρόσβαση από τον Βόλο, οπότε δεν είναι τυχαίο που η Άφησσος εξελίσσεται δυναμικά σε hot προορισμό για long weekends με άρωμα καλοκαιριού.

Το χωριό

Άφησσος - εικόνα 1

Βρίσκεται στους πρόποδες του Πηλίου και θυμίζει νησί. Αμφιθεατρικά χτισμένο και καταπράσινο, έχει μια όμορφη περαντζάδα που «φωνάζει» να την περπατήσετε λίγο προτού καθίσετε για τσιπουράκι και ψαρομεζέδες στο λιμάνι. Δροσιστείτε, σαν άλλοι Αργοναύτες, με το νερό που αναβλύζει από την πηγή στη σκιερή κεντρική της πλατεία.

Βουτιές και βόλτες

Άφησσος - εικόνα 2

Στην Άφησσο θα βρείτε τις παραλίες Αμποβό, Καλλιφτέρη και Λαγούδι. Πρόκειται για όμορφες αμμουδιές με λεπτό βοτσαλάκι, καθαρά νερά και πράσινο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Μερικά από τα πιο όμορφα και ονομαστά πηλιορείτικα χωριά, όπως οι Μηλιές, η Βυζίτσα και οι Πινακάτες, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Διαμονή

Άφησσος - εικόνα 3

Τα «6 Κλειδιά», σαν cottage της Προβηγκίας, διαθέτουν 6 σουίτες ιδιαίτερης αισθητικής στην παραλία Καλλιφτέρη. Οι 20% μειωμένες τιμές για τον Σεπτέμβριο ξεκινούν από € 140 την ημέρα μέχρι τις 15/9 (μίνιμουμ 4 διανυκτερεύσεις) και από € 120 την ημέρα από τις 16/9 (μίνιμουμ 3 διανυκτερεύσεις) σε δίκλινες σουίτες με πρωινό (2423033720, www.6klidia.gr ).

Ολοκαίνουργια μονάδα με luxury apartments σε λόφο, με φοβερή θέα στον Παγασητικό. Πλούσιο πρωινό με ντόπια προϊόντα, πισίνα αλλά και πριβέ εξωτερικό τζακούζι, ενώ για τις εξορμήσεις σας θα σας προμηθεύσουν με ειδικό lunch basket. Οι τιμές του Σεπτεμβρίου ξεκινούν από € 110 την ημέρα για δίκλινο με πρωινό (www.karavia-lux-inn.gr , 2423033722).

Φαγητό

Άφησσος - εικόνα 4

Στο «Lock-al», το εστιατόριο των «6 Κλειδιών», σερβίρονται πρωινό αλλά κι ένα δημιουργικό μενού με την υπογραφή των Γιάννη Μπαξεβάνη και Ηλία Γώγου. Το μεσημέρι η φάση είναι πιο casual, ενώ το βράδυ τα τραπέζια στρώνονται στην άμμο και η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ ρομαντική.

Tip για πεζοπόρους

Άφησσος - εικόνα 5

Καλά τα νέα για τους περιπατητές, αφού χαρτογραφήθηκε η διαδρομή που συνδέει την Άφησσο με το χωριό Νιάου (Αφέτες). Κατά την ανάβαση θα περπατάτε πότε δίπλα και πότε μέσα στο φαράγγι του Χαλορέματος, ενώ η επιστροφή γίνεται μέσω του παλιού μονοπατιού που περνά από το πέτρινο γεφύρι Φραγκάκη αλλά κι έξω από το «Karavia Lux Inn».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.