Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα

Οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν και εμείς σας προτείνουμε τις πιο ιδιαίτερες οργανωμένες αποδράσεις γνωστών ταξιδιωτικών γραφείων της Αθήνας, που όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσουν με προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα

Οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν και εμείς σας προτείνουμε τις πιο ιδιαίτερες οργανωμένες αποδράσεις γνωστών ταξιδιωτικών γραφείων της Αθήνας, που όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσουν με προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Στο Άγιον Όρος της Σερβίας

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 1
Στα μοναστήρια της Σερβίας

Σε απόσταση μόλις δύο (αεροπορικών) ωρών, το Βελιγράδι είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς και ο Ακάδημος σας δίνει την ευκαιρία να τον ανακαλύψετε με ένα πενθήμερο πασχαλινό ταξίδι. Το πακέτο περιλαμβάνει οργανωμένη ξενάγηση στην πόλη, ελεύθερο χρόνο για βόλτες στο δικό σας ρυθμό, παρακολούθηση της αναστάσιμης λειτουργίας και κατόπιν γεύμα στο ξενοδοχείο, αλλά και μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στο βουνό Fruska Gora, που είναι επίσης γνωστό ως «Άγιον Όρος» της Σερβίας. Εκεί θα επισκεφθείτε ορθόδοξα μοναστήρια και θα απολαύσετε ένα πασχαλινό γεύμα στην κουκλίστικη μεσαιωνική πόλη Sremski Karlovci, λίγο πριν από τον επίλογο του ταξιδιού στο πανέμορφο Novi Sad (από € 380, αναχώρηση 2/5, 2103805211).

Premium all-inclusive

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 2
Η κλασική περατζάδα στο Πόρτο Χέλι

Η ελληνική και άκρως ποιοτική εκδοχή του all inclusive που προβάλλει το Manessis Travel ενδείκνυται για όσους θέλουν πασχαλινές διακοπές με απόλυτα ελεγχόμενο μπάτζετ σε πανέμορφες ελληνικές τοποθεσίες και διαμονή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του «Ilia Palms», που βρίσκεται στο αχανές «Olympia Riviera Mega Resort» της Grecotel στην Κυλλήνη (3 και 4 νύχτες από € 239), του «AKS Porto Heli» στο Πόρτο Χέλι (3 και 4 νύχτες από € 229), του νεόκτιστου «Eleon Grand Resort & Spa» στο Τσιλιβί της Ζακύνθου (3 και 4 νύχτες από € 179) και του «Simantro Beach Hotel» στην πανέμορφη Σάνη της Χαλκιδικής (2, 3 και 4 νύχτες από € 139). Σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνεται αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό εορταστικό γεύμα (οι τιμές αφορούν μετάβαση με δικό σας μέσο, δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν με έξτρα χρέωση, 2103290100).

Med chic σε Κορσική - Σαρδηνία

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 3
Πολύχρωμη Σαρδηνία

Σε δυο πολύ ιδιαίτερα νησιά της Μεσογείου, με μακραίωνη ιστορία και σημαντικά αξιοθέατα, την Κορσική και τη Σαρδηνία, μας ταξιδεύει αυτό το Πάσχα το Joy Tours. Το εξαήμερο ταξίδι ξεκινά με μια γερή δόση Κορσικής, από την πρωτεύουσα του νησιού και γενέτειρα του Ναπολέοντα Αιάκειο μέχρι την Μπαστιά, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και βασικό λιμάνι του νησιού, και το πανέμορφο φυσικό λιμάνι Μπονιφάτσιο. Από εδώ θα περάσετε στη Σαρδηνία, όπου ο χρόνος σας θα μοιραστεί ανάμεσα στην Όλμπια και την πρωτεύουσα Κάλιαρι. Στην τιμή περιλαμβάνονται και 3 γεύματα στη Σαρδηνία (από € 635, αναχωρήσεις 2, 7/5, 2108620103).

Πάσχα στη Μεγάλη Ελλάδα

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 4
Η κεντρική πλατεία της Ταορμίνα στη Σικελία

Η Σικελία δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και της Ευρώπης, αλλά κι ένας μαγευτικός τόπος, προικισμένος με μνημεία πολυάριθμων κατακτητών και μακραίωνη ιστορία. Το Grefis Travel έχει ετοιμάσει 4 πενθήμερα πακέτα, το καθένα με ξεχωριστό χαρακτήρα: Μεγάλη Ελλάδα-Αιολικά νησιά (από € 545), Ιστορικός-Αρχαιολογικός Γύρος Σικελίας (από € 515), Κλασικός Γύρος Σικελίας (από € 535) και Ελληνόφωνα χωριά Καλαβρίας (από € 515). Όλα πραγματοποιούνται με απευθείας πτήση στην Κατάνια, μια πόλη χαρακτηρισμένη ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO (αναχωρήσεις 3, 7/5, 2103315621).

Κρουαζιέρα στην Αδριατική

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 5
Το Ντουμπρόβνικ είναι από τις ομορφότερες στάσεις μιας κρουαζιέρας στην Αδριατική

Για 7ήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου και την Αδριατική αναχωρεί κάθε Πέμπτη από τον Πειραιά το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Magica, το οποίο αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα η νεοσύστατη ελληνική εταιρεία Orange Cruises Hellas. Κάθε μέρα θα έχετε την ευκαιρία για βόλτα σε διαφορετικό προορισμό (Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ντουμπρόβνικ, Βενετία, Μπάρι, Κατάκολο), ενώ όσο βρίσκεστε εν πλω στη διάθεσή σας θα έχετε δεκάδες μπαρ και εστιατόρια, ένα τεράστιο κέντρο ευεξίας 1300 τ.μ. με γυμναστήριο και spa, πισίνες, casino και εμπορικά καταστήματα (από € 499 για την αναχώρηση 2/5, 2103259900).

Πολυτέλεια στην έρημο

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 6
Ακόμα πιο εντυπωσιακό γίνεται το Ντουμπάι όταν νυχτώνει

Το εξαήμερο ταξίδι του Marathon Travel σε Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι είναι ταμάμ για όσους επιθυμούν πασχαλινές διακοπές πασπαλισμένες με τη λάμψη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου Burj Khalifa, το εμβληματικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Burj Al Arab και το τεχνητό νησί Palm Jumeirah είναι μερικά μόνο από τα σημεία της ξενάγησης στο Ντουμπάι, ενώ στο Άμπου Ντάμπι θα επισκεφθείτε το μεγαλύτερο τζαμί του κόσμου και το τεχνητό νησί Yas. Στο πακέτο περιλαμβάνεται το μοναδικό desert safari με δείπνο bbq, καθώς και δύο γεύματα (από € 590, αναχωρήσεις 1, 2/5, 2103818069).

Ανάσταση στο Πατριαρχείο

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 7
Κλασική επιλογή η Κωνσταντινούπολη

Δίνοντας έμφαση στην κλασική Ευρώπη, το γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο Ginis Ταξίδια προτείνει value for money πασχαλινά ταξίδια στις πιο δημοφιλείς πρωτεύουσες. Ιδιαιτέρως δελεαστικό το πενθήμερο ταξίδι στην Πόλη, που εκτός των αεροπορικών εισιτηρίων και των 4 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο 4 αστέρων περιλαμβάνει δύο ξεναγήσεις στην πόλη (μία ολοήμερη και μία διάρκειας μισής ημέρας), κρουαζιέρα στο Βόσπορο και ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησα. Επίσης μεταφορά στο Πατριαρχείο ή σε άλλη εκκλησία για την Ανάσταση, αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα (από € 595, αναχώρηση 2/5, 2103250401).

Ατμοσφαιρική Καππαδοκία

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 8
Ιδιαίτερη εμπειρία η Καππαδοκία

Ένα μοναδικό οκταήμερο οδοιπορικό στην Καππαδοκία και τα παράλια της Μικράς Ασίας ξεχωρίσαμε από τα ούτως ή άλλως ιδιαίτερα προγράμματα του Versus Travel. Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, θα επισκεφθείτε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Καππαδοκίας, όπως το Προκόπι και η κοιλάδα του Γκιόρεμε, ενώ μια ξεχωριστή εμπειρία θα βιώσετε στο Ικόνιο, την πόλη των Περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Η συνέχεια γράφεται στο Παμούκαλε και στο χωριό της Διδώς Σωτηρίου Κιρκιντζέ, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα η Έφεσος, η Πέργαμος, το Αϊβαλί και η Σμύρνη (από € 458, αναχώρηση 1/5, 2104101601).

Ταξίδι ζωής στο Αφγανιστάν

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 9
Ταξίδι ζωής στο Αφγανιστάν

Πολύ ιδιαίτερα ταξίδια σε… απρόσμενους προορισμούς όπως η Αιθιοπία και το Ιράν, που απευθύνονται μεν σε λίγους αλλά σίγουρα είναι εμπειρίες ζωής, προτείνει για φέτος το Πάσχα το Cosmorama. Την προσοχή μας τράβηξε η διάρκειας 14 ημερών εκδρομή στο Αφγανιστάν, καθώς είναι από εκείνες που σπάνια βλέπουμε. Εμπίπτοντας περισσότερο στην κατηγορία της αποστολής, το ταξίδι απευθύνεται προφανώς σε έμπειρους και ανήσυχους ταξιδευτές, οι οποίοι επιθυμούν να βαδίσουν στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να εξερευνήσουν την ελληνική επίδραση στην Ασία. Η Καμπούλ με τα σημαντικά μνημεία και τα παζάρια της, η Κουντούζ στα βόρεια σύνορα με το Τατζικιστάν, το Μαζάρ Σαρίφ και λίγο πιο πέρα τα αρχαία Βάκτρα, η Χεράτ στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν και η Μπαμιάν στα κεντρικά της χώρας είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού (€ 3.400, αναχώρηση 1/5, 2103642707).

Πανόραμα Μεσογείου

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 10
Το Μονακό από ψηλά

Η κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή και η πάντα μποέμ Βαρκελώνη βρίσκονται στο επίκεντρο της οκταήμερης αεροπορικής εκδρομής Πανόραμα Μεσογείου του Signature Travel. Η Νίκαια, οι Κάνες, το πριγκιπάτο του Μονακό με το Μόντε Κάρλο και η Αβινιόν θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας μέχρι να βρεθείτε στην πανέμορφη Κόστα Μπράβα της Ισπανίας που θα αποτελέσει τη βάση σας για να εξερευνήσετε την πρωτεύουσα της Καταλονίας Βαρκελώνη και τα περίχωρά της, όπως η Ανδόρα, η Τζιρόνα και η γενέτειρα του Νταλί Φιγκέρες. Το ταξίδι πραγματοποιείται με απευθείας πτήση στη Μασσαλία, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα την ατμοσφαιρική πόλη-λιμάνι που αποτελεί ταυτόχρονα και τη μία από τις δύο πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2013 (από € 595, αναχώρηση 4/5, 2103245620).

Ιταλικό best of

Οργανωμένες εκδρομές για το Πάσχα - εικόνα 11
Η Πλατεία Αγίου Μάρκου στη Βενετία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις

Ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε αγαπημένες γωνιές της Ιταλίας, και ενδεχομένως να γνωρίσουμε μέρη που μας έχουν ξεφύγει, προσφέρει το 7ήμερο Ιταλικό Πανόραμα του Thiamis Tours. Αυτό το ιταλικό best of ξεκινά με το που φτάνετε με το καράβι στην Ανκόνα και είναι πράγματι απολαυστικό. Η πόλη των δόγηδων Βενετία, η άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αναγέννηση Φλωρεντία, η Σιένα με το πανέμορφο ιστορικό κέντρο, η πρωτεύουσα Ρώμη και η Πομπηία θα γεμίσουν το μυαλό αλλά και τη φωτογραφική σας μηχανή με εικόνες που θα θυμάστε για καιρό. Οι 4 διανυκτερεύσεις του ταξιδιού γίνονται σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με ημιδιατροφή (από € 495, αναχώρηση 3/5, 2106452577).

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο και δεν περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις, όπως φόρους αεροδρομίων, φιλοδωρήματα κ.λπ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.